Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Rasvahelmet kahvissa, yök  (Luettu 11178 kertaa)

hirvi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 74
Rasvahelmet kahvissa, yök
« : Toukokuu 24, 2008, 21:11:58 ip »

Mistä kummasta voi tulla rasvahelmiä kahviin?

Esiintyy kaikilla kahvilajikkeilla satunnaisiesti, keitin on Europiccola eikä se todellakaan ole hiljattain huollettu...

Tuntuisi liittyvän liian tiukkaan pakkaukseen/jauhatukseen, ja tuo pienen kitkerän lisäsäväyksen kahvijuomaan. Vaimo, joka yleensä muistaa kehua vaikka hampaat irvessä, antaa heti noottia jos näitä huomaa.

kiitos,

hirvi



Kirjattu
Hirvi

Esa

  • Administrator
  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 874
Vs: Rasvahelmet kahvissa, yök
« Vastaus #1 : Toukokuu 25, 2008, 08:55:26 ap »

Kahvista, se kun on melkoisen rasvaista tavaraa. Se onkin sitten toinen kysymys, mikä saa rasvan näkymään helminä vaahdon sijaan. Kahvin ikääntyminen varmaan ainakin vaikuttaa niin, kun hiilidioksidi vähenee, tulee vähemmän vaahtoa. Valmistusmenetelmissä on tietenkin eroa, suodattaessa rasva jää enimmäkseen suodattimeen ja paperisuodattimeen varmaan enemmän kuin metalliseen.
Kirjattu

hirvi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 74
Vs: Rasvahelmet kahvissa, yök
« Vastaus #2 : Toukokuu 26, 2008, 00:23:36 ap »

En usko että homma liittyy tuoreuteen, olen viime aikoina tilannut kahvin ulkomaiselta paahtimolta jolla tilauspäivä = paahtopäivä. Saavuttuaan kahvi menee joko suoraan käyttöön tai avaamattomana pakkaseen. Ja tosiaan, ilmiö esiintyy yleensä silloin kun tekee liian hienosta kahvista liian tiukan pakkauksen ja yrittää pelastaa sen mitä pelastettavissa on painamalla kovempaa.
Kirjattu
Hirvi

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2810
Vs: Rasvahelmet kahvissa, yök
« Vastaus #3 : Toukokuu 26, 2008, 08:04:17 ap »

Minulla on ollut sellainen tuntuma, että helmet liittyvät liian (tai ainakin erittäin) tiukkoihin uuttoihin. Ja niitä tulee silloin kun cremaa ei juurikaan tule, vaikka kahvi olisikin tuoretta. Olisikohan näin että kun uutto on hidas, niin joko pavut luovuttavat hiilidioksidinsa pois ennen kuin uutto on loppu tai sitten vaahtoutunut rasva ehtii palautua takaisin ja näkyy rasvahelminä.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vs: Rasvahelmet kahvissa, yök
« Vastaus #4 : Toukokuu 26, 2008, 12:13:51 ip »

Minulla on ollut sellainen tuntuma, että helmet liittyvät liian (tai ainakin erittäin) tiukkoihin uuttoihin.
Samoja kokemuksia. Liian tiukka jauhatus ja/tai liikaa puruja ja siitä huolimatta on päättänyt pusertaa sen juoman sieltä läpi (45sek tms.), niin helmiä tuli. En maistanut.
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

hirvi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 74
Vs: Rasvahelmet kahvissa, yök
« Vastaus #5 : Toukokuu 26, 2008, 21:06:23 ip »

Joo, tosiaan, nyt kun ajattelen niin crema on ollut niukkaa.

Nyt kun mietin niin tuo rasva liittyy minulla liikaan pakkaamiseen ja creman puuttuminen joko siihen tai sitten tosiaan liika hyvään esiuuttoon.
Ja kumpikin näistä aiheuttaa kitkeryyttä.


Eihän näin tietenkään aina käy mutta silloin tällöin.


Kirjattu
Hirvi