Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: kahvilassa Italiassa ja Sveitsissä  (Luettu 2012 kertaa)

hirvi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 74
kahvilassa Italiassa ja Sveitsissä
« : Toukokuu 03, 2008, 09:31:57 ap »

Oli tilaisuus lomailla muutama päivä eri puolilla Sveitsiä ja pohjoista Italiaa.

Kaikkialla missä Sveitsissä pysähdyin, oli täysautomaattinen espressokeitin, vähän sellainen kuin nuo Jurat mutta järeämpi. Jopa junassa kiertävä minibar-ukkeli kuljetti kärryssään pientä pörisevää espressokeitintä, liekö ollut akkukäyttöinen. Kauan se yhtä mukillista tiristi mutta hyvä tuli.

Italian puolelle saavuttaessa junatarjoilija tarjosi nescafé-murukahvia. Hotelleissa oli kohtuullista suodatinkahvia, mutta vasta baaritiskillä palautui usko italialaisten kahvinkeittotaitoihin.

Venetsiassa kävimme kahvila Florianissa, ihan vain sen historian vuoksi. Eri lähteissä mainitaan Florian euroopan vanhimmaksi, maailman vanhimmaksi samalla paikalla olevaksi tai muuten vaan kohtuullisen iäkkääksi kahvilaksi. Onkohan joku käynyt vanhemmassa tai sellaisesta kuullut?

Pari laihahkoa cappaa (con panna) ja kuivakkaa leivaria ja lasillinen mehua (orkesterisäestyksellä) maksoivat ennakoidut 65€, se taisi olla perheen kallein ravintolalasku koko reissulla.  Kahvin, leivarien tai hinnan puolesta ei siis kannata mennä mutta jos saa kicksejä siitä että Mozart on todistettavasti istunut siellä, niin paikka on kyllä näkemisen arvoinen. Florianin kotisivuilla väitetään että Casanova hengaili siellä siksi, että paikka salli naisasiakkaat jo hänen aikanaan.
Kirjattu
Hirvi