Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Mazzer kokemuksia  (Luettu 10364 kertaa)

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Mazzer kokemuksia
« : Huhtikuu 15, 2008, 18:13:16 ip »

Jatketaan omalla aiheella, kun tämä ei enää modaukseen liity.
Alkuperäinen keskustelu on täällä http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=470.msg5054#msg5054

Lyhyt yhteenveto: Mazzer Mini E hankittu Minimoka M203:n korvaajaksi. Odotuksissa parempi siisteys ja parempi jauhatustulos. Toistaiseksi odotukset eivät ole täyttyneet:
Vaikuttaisi siltä, että Mazzerin säleikkö saa tulokseksi tiheämpää purua ja kovempia paakkuja kuin Minimokan jauhatusjälki. Lisäksi jostain oudosta syystä eilinen jauhatuskarkeus oli aivan väärä tälle päivälle, vaikka jauhojen määrässä oli vain 0.2 gramman ero (sikäli kun vaaka edes on noin tarkka). Eilen shotista tuli n.30 grammaa, tänään melkein 50! Voiko kanavoituminen vaikuttaa noin paljon uuton määrään? Kanavoitumista oli (taas) havaittavissa oheisessa shottikuvauksessa. http://www.youtube.com/v/_XaLwVvoV-Y

Verratkaapa uuttoa aikaisempaan uuttoon, joka oli Minimokalla tehty http://www.youtube.com/watch?v=tpTQEgSMfgM
(Olen muuten jo vaihtanut tuon vuotavan tiivisteen :) )

Onko täällä Mazzerin omistajia, jotka vain jauhavat ja tasoittavat, ilman weissausta ja saavat silti hyviä tuloksia?
Jos ketään kiinnostaa, niin ohessa vielä tallennus jauhamistekniikstani. Jauhan koria myllyn alla pyörittäen, kohdistaen jauhot laskeutumaan korin reunoille. http://www.youtube.com/v/BF10hgFyfyQ
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e