Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Parempaa kahvia Delonghilla  (Luettu 23875 kertaa)

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Parempaa kahvia Delonghilla
« : Huhtikuu 14, 2008, 10:02:00 ap »

Mestarit!

Autaakee hyvät tietäjät miestä mäessä: Olen jo aikoja sitten hankkinut keittimen, joka lienee merkiltään Delonghi. Mallista en saa selvää, mutta peli on ruskea muovikuorinen, ruma. Siinä ei ole mitään mittareita tai muuta, vain merkkivalo ja kytkin, jolla virta kytketään ja pumppu tällä samalla kytkimellä..

Ongelmana on se, että saan aikaiseksi mustaa litkua, joka maistuu milloin miltäkin, useimmiten pahalta.
Aikoinaan hankin myös siipimyllyn? kun kekkasin, että valmiiksijauhettua ei pidä käyttää, ei apua. Sama töhkä ja maku, ei yhtään cremaa...

Ostin siis käsimyllyn. Koska keittiön muut myllyt on ollut Peugeot, niin kahvimylly siis samaa merkkiä. Pavut ostin Robertilta (Brutale?)

Innokkaasti jauhamaan tuoreista pavuista niin hienoksi, kun saan. Arvaatte jo varmaan lopputuloksen? Samaa huttua kun ennenkin, ei cremaa jne. Vaimoni ei halunnut toista kupillista.

Olen koittanut tampata tiukempaan ja harvempaan, olen koittanut vähän karkeammalla jauhatuksella ja vaikka mitä.
Kahvista en saa juomakelpoista mitenkään.

Nyt olen päätellyt, että keitin ehkä käy liian kuumana, ehkä liian kylmänä?
Osaako kukaan sanoa, saako tuollaisella romulla kahvia ollenkaan, vai pitääkö panna kalusto tykkänään uusiksi?
Kiitokset jo etukäteen.

Nimim. "porokahvi sentään pelaa"
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Parempaa kahvia Delonghilla
« Vastaus #1 : Huhtikuu 14, 2008, 11:04:00 ap »

Autaakee hyvät tietäjät miestä mäessä: Olen jo aikoja sitten hankkinut keittimen, joka lienee merkiltään Delonghi. Mallista en saa selvää, mutta peli on ruskea muovikuorinen, ruma. Siinä ei ole mitään mittareita tai muuta, vain merkkivalo ja kytkin, jolla virta kytketään ja pumppu tällä samalla kytkimellä..

Jos siinä ei ole erillisiä nappeja lämmitykselle ja pumpulle, niin sitten siinä itseasiassa ei ole pumppua ollenkaan. Kyseessä siis lienee höyrykäyttöinen keitin, jossa kuuma vesi tulee höyryn paineella kahvin läpi. Varmistuksen asialle saat kurkkaamalla vesisäiliön korkkia: jos se on tiivis ruuvattava (eli höyryn sisällään pitävä), niin sitten se on höyrykeitin.

Olen koittanut tampata tiukempaan ja harvempaan, olen koittanut vähän karkeammalla jauhatuksella ja vaikka mitä.
Kahvista en saa juomakelpoista mitenkään.
Nyt olen päätellyt, että keitin ehkä käy liian kuumana, ehkä liian kylmänä?

Se käy liian kuumana. Oikea lämpö uutolle on 90 asteen hujakoilla, kun taas paineessa oleva kiehuva vesi on yli sata-asteista. Siinä ongelma. Maku ei siis tule siitä juurikaan muuttumaan.

Yksi mahdollinen hätäapu olisi vaaleapaahtoisempien papujen käyttö, siis joku sopiva italialainen papu (esim. Mokaflor). Mutta ei kannata odottaa kovin suurta parannusta.

Cremaa ei tule lähinnä siksi että höyrynpaine on luokkaa 1-2 bar, ja taas normaalin keittimen paine on 9 bar. Eli koneessa ei ole puhtia creman tiristämiseen, eikä monien muidenkaan (varsinkaan makeiden) aromiaineiden irrottamiseen.

Osaako kukaan sanoa, saako tuollaisella romulla kahvia ollenkaan, vai pitääkö panna kalusto tykkänään uusiksi?

Kovin paljon parempaa et varmaankaan tule saamaan, johtuen koneen toimintaperiaatteesta. Jostain syystä monet höyrykeittimen omistajat kertovat mutteripannulla syntyvän parempaa jälkeä, vaikka toimintaperiaate on molemmissa sama.

Espresson tapauksessa seuraava pykälä on pumppukeitin lämpöelementillä (thermoblock), joita myydään marketeissa satasen molemmin puolin. Niissä taas vesi on liian kylmää ja lämpötasapaino huono, mutta kuitenkin lähempänä oikeaa. Myös uuttopaine on parempi, vaikka vähän vaisu yleensä sekin. Oikealla boilerilla varustettu kone lähtee halvimmillaan 200 eurolla kun netistä etsii, yleensä maksavat toki enemmän.

Käsikäyttöisiä espressokeittimiä on myös olemassa, niiden saatavuus on kuitenkin aika heikkoa. AeroPress (löytyy esim. www.hasbean.co.uk) on sinne päin, mutta siinäkin paine on vaisu ja lopputulos ei ole kovin lähellä espressoa.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Parempaa kahvia Delonghilla
« Vastaus #2 : Huhtikuu 14, 2008, 11:21:00 ap »

Kiitokset vastauksesta.

Kyllä kyseessä on pumppukeitin. Vesisäiliö on läppäkannellinen ja koneen takana. Kun käännän vipusen pumppausasentoon, alkaa kova surina ja pumppu painaa veden kahvan ja suodattimen läpi.

Lämmönsäätöä koneessa ei ole. on vain merkkivalo, joka osoittaa, että nyt on peli kuuma.
Pumppu kyllä toimii vaikka ihan kylmänäkin. Käyttöohje käskee kuumentamaan konetta kahvoineen puoli tuntia.

Taidankin nyt sitten ryhtyä lämpömittauksiin ja kenties termostaatin säätöhommiin? Mistähän saisin osviittaa lämmön säätöön, jos se nyt on ylimalkaan mahdollista?

Onko nyt siis oletettava, että keitin on liian kuuma ja kuplat hajoaa jo syntyessään tms?

Odotan mielenkiinnolla lisää ehdotuksia.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Parempaa kahvia Delonghilla
« Vastaus #3 : Huhtikuu 14, 2008, 11:51:07 ap »

Siis koneessa on kolmiasentoinen kytkin, joka säätää sekä lämmityselementtiä (eli kone menee päälle), että myös pumppua? No sitten se on lämpöelementtiin perustuva kone.

Lämpöelementti (thermoblock) on metallipala, jonka sisällä on lämmitysvastukset. Kahvi virtaa sen läpi ja lämpiää mennessään. Ongelma on, että suhteellisen pieni metalliköntti ei ole mitenkään tarkka lämmityslaite, verrattuna siihen että vesi lämmitetään haluttuun lämpöön boilerissa ja pumpataan sieltä. Termostaattia ei kannata alkaa säätää, en oikein usko että tilanne paranee tai että se ylipäänsä on säädettävissä. Sen sijaan voi hakea sitä hetkeä lämmityssyklissä (siis kun lamppu sammuu niin lämmitys on päällä ja kun se taas syttyy on elementti lämmitetty) joka tuottaa parhaan lopputuloksen.

Cremaa koneen pitäisi kyllä pystyä tuottamaan, kunhan pavut ovat tuoreita ja jauhettu juuri ennen käyttöä. Kannattaa aluksi kokeilla jauhaa niin hienoksi, että kone menee lähes tukkoon (pitkään aikaan ei tule mitään ja sitten hiljalleen tipotellen). Mikäli mylly ei tähän pysty niin sitten se ei oikein sovellu espressokäyttöön. Kun tämä piste on löytynyt niin siitä säätää karkeammalla niin että shotti valuu hyvin mutta cremaa kuitenkin tulee (ja maku on jees). Kannattaa ehkä tähdätä lungoihin eli vähän pidempiin shotteihin, matala uuttopaine ja epätasainen lämpötila eivät oikein suosi tiukempia espressoja.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Parempaa kahvia Delonghilla
« Vastaus #4 : Huhtikuu 14, 2008, 12:27:03 ip »

Kiitos taas.

Keskustelusta kuumenneena ryntäsin noutamaan rakkineen kotoa työmaalle. Tuon värkin ongelma taitaa kuitenkin olla liian kylmä blokki?

Kun annan vehkeen lämmetä puoli tuntia ja ylikin ja valuttaessani noin tuplashotin verran vettä läpi, on veden lämpötila infrapunamittrilla 75 astetta! Tämä siis sekunnin sisällä mitattuna kertakäyttömukissa.
Taitaakin nyt siis olla, että vempele onkin liian kylmä?
Voiko kakka uutto ja creman puute johtua tästä?

Stockan myyjä siis ei tiennytkään tuota hyväksi peliksi, olipahan vaan tietävinään.

Seuraavaksi kysynkin, että minkä pelin ostan, jotta saan kohtuuedullisen keittimen, mutta silti asiallista kahvia?
Mielellään saa mainita merkin ja mallinklin, jottei tarvi ostaa kymmentä ja kantaa niitä roskikseen vuoron perään. Tuo nykyinen keittimeni lienee jo viides, kun lasketaan mutterit, höyrykeittimet ja muut mukaan...

Alkaakin jo kohta olla kaffet samoissa hinnoissa kun perholla onkimani kalat ;D
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Gagarin

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 95
Parempaa kahvia Delonghilla
« Vastaus #5 : Huhtikuu 14, 2008, 12:49:04 ip »

Ota huomioon myös mahdollisuus, että kone on viallinen. Mikäli käyttöohjeessa luvataan cremaa eikä sitä millään konstilla saa - tai ylipäätään jos tuo tosiaan pitää jatkuvasti paikkansa tuo 75 astetta - niin vie värkki kauppaan ja sano että tässä on jotain vikaa. Olettaen että takuu on kuitenkin vielä voimassa? Tuskin minkään halpisvehkeenkään on tarkoitus tuottaa 75-asteista vettä.
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Parempaa kahvia Delonghilla
« Vastaus #6 : Huhtikuu 14, 2008, 13:19:39 ip »

Kiitos kommenteista.

Valitettavasti rakkineen takuut on olleet ummessa aikoja sitten. Paskan möivät.

Olen ollut koko ajan siinä (harha?) uskossa, että joku temppu menee minulla vikaan ja että sitten onnistun, kun temput on kohdallaan.. Voisihan tuossa vedota ehkä johonkin tuotevastuuseen, jos kuitenkin myydään espressokeittimenä. En viitsi enää taistella mokoman kanssa... Kirpparille vaan, ehkä joku ostaa sen parilla kympillä? Sitten saadaan taas foorumille yksi tollo kyselemään asioita...

Seuraava temppu onkin jo selvä, enää merkki ja malli, niin kyllä se sitten lähtee...
On se vaan hauskaa, kun olen kokeillut kaikki paakunhajotukset, neulalla veivaukset ja vaikka mitkä kikat.
Kiitoksia nopeista kommenteista.

Kerron sitten uuden keittimen mahdollisesta cremasta ja makoisesta kahvista. Konjamiinin haen jo valmiiksi.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Parempaa kahvia Delonghilla
« Vastaus #7 : Huhtikuu 14, 2008, 14:51:44 ip »

Valuva vesi jäähtynee aika nopeasti ilmalennon aikana, joten infrapunamittarilla kupista mittaus ei ole mitenkään tarkka tapa mitata. Vesinoron mittaaminen taas on tosi hankalaa, tosin paremmilla mittareilla kuulemma onnistuu kyllä. Helpoiten veden lämmön voi mitata nopeasti reagoivalla digitaalisella nesteeseen tarkoitetulla mittarilla.

Jos lämpö on nyt semmoiset 80 astetta, niin veikkaan että sitä luokkaa se normaalisti thermoblockeissa on. Tosin mitään oikeaa tietoa minulla kyllä ei ole. Valutuksen aikana thermoblock jäähtyy aika nopeasti, joten loppu-uutto meneekin jo sitten kohtuullisen vilpoisella vedellä.

Thermoblock-koneella pitäisi kyllä kuitenkin cremaa syntyä ja kahvinkin olla ihan mukiinmenevää. Suosittelisin siis seuraavaksi kokeilemaan sitä keittimen tukkimista hienolla jauhatuksella (onnistuuhan se?) ja sitten tiputella siitä vähän karkeammaksi. Miltä espresso näyttää silloin?

Hyvä seuraava pykälä keittimissä voisi olla esimerkiksi Gaggia Baby tai Solis SL-70. Mahdollinen suunta ovat myös vipukeittimet, eli lähinnä La Pavoni Professional. Niissä on tosin sitten omat kommervenkkinsä.

Stockalla on kai joskus ainakin ollut joku espressokoneita tunteva myyjä, mutta pääasiassa kokemukset ovat olleet että sieltä ei kannata neuvoa kysyä.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Parempaa kahvia Delonghilla
« Vastaus #8 : Huhtikuu 14, 2008, 15:14:08 ip »


Hyvä seuraava pykälä keittimissä voisi olla esimerkiksi Gaggia Baby tai Solis SL-70. Mahdollinen suunta ovat myös vipukeittimet, eli lähinnä La Pavoni Professional. Niissä on tosin sitten omat kommervenkkinsä.

Stockalla on kai joskus ainakin ollut joku espressokoneita tunteva myyjä, mutta pääasiassa kokemukset ovat olleet että sieltä ei kannata neuvoa kysyä.


Taistelut omalla Soliksella jatkuvat. Kunnon espressoa ei tunnu saavan enää millään aikaiseksi. Ilmeisesti tuo liian kireä OPV aiheuttaa uutto-ongelmat. Maahantuojan mukaan siihen ei tarvitse mennä ronkkimaan, vaan kyse on enemmänkin barista-taidoista. Joutaa kohta romuliiteriin koko vehje, millään ei viitsis alkaa avaamaan ja ronkkimaan ettei mene rikki.

Jumbon Stokkalla on ainakin yksi (mies)myyjä joka tuntee espressokoneet hyvin.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Parempaa kahvia Delonghilla
« Vastaus #9 : Huhtikuu 14, 2008, 15:24:31 ip »

Taistelut omalla Soliksella jatkuvat. Kunnon espressoa ei tunnu saavan enää millään aikaiseksi.

Ei ole helppo laji tämä espresso...

Pitäisi varmaan joskus järjestää kahviklinikka, jossa roudattais eritasoista kahvilaitteistoa ja erilaisia mittareita ja muita työkaluja yhteen paikkaan. Sinne voisi sitten tulla ihmettelemään omia probleemeja ja katsotaan miten se muilla onnistuu (jos onnistuu).
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Parempaa kahvia Delonghilla
« Vastaus #10 : Huhtikuu 14, 2008, 15:32:11 ip »

No, uutta yritystä tänään:

Valittelin kaverille onnettomuuttani ja hän kärräsi mulle hetipaikalla Pavoni -merkkisen koneen. On myyty hänelle hyvänä huipputuotteena?
Manuaalia ei tullut mukana, mutta ei sitä kai tarvita, kukas niitä nyt muutenkaan lukisi?
Vaikuttaa samantyyppiseltä kun entinenkin... Thermoblock? Vesi on kuitenkin ulostultuaan jo 80 asteen yli.

Laitteen mallista en tiedä, mutta pohjassa lukee: Modello ECN 23

Mitenkähän tällä parhaiten epäonnistuisi?
Minkähän arvoinen tuo voisi olla, jotta tiedän KOKEILUN JÄLKEEN tarjota?
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Parempaa kahvia Delonghilla
« Vastaus #11 : Huhtikuu 14, 2008, 15:34:46 ip »

Ei ole helppo laji tämä espresso...

Pitäisi varmaan joskus järjestää kahviklinikka, jossa roudattais eritasoista kahvilaitteistoa ja erilaisia mittareita ja muita työkaluja yhteen paikkaan. Sinne voisi sitten tulla ihmettelemään omia probleemeja ja katsotaan miten se muilla onnistuu (jos onnistuu).


Ei ole tosiaan helppoa.
Tietenkin aloittelijana on vaikeata lähteä syyttämään keitintä huonosta lopputuloksesta, mutta tässä on kyllä koitettu niin monenlaista viritystä ja tekniikkaa että loppuu keinot kohta kesken :o.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Parempaa kahvia Delonghilla
« Vastaus #12 : Huhtikuu 14, 2008, 16:28:53 ip »

Valittelin kaverille onnettomuuttani ja hän kärräsi mulle hetipaikalla Pavoni -merkkisen koneen. On myyty hänelle hyvänä huipputuotteena?
Manuaalia ei tullut mukana, mutta ei sitä kai tarvita, kukas niitä nyt muutenkaan lukisi?

Kyseessä taitaa olla Pavonin pumppukeitin (Eurobar?). Se on siis varsin eri kapistus kuin mainitsemani Pavonin vipukeitin.

Siinä on boileri, eli periaatteessa ihan hyvä peli. Ovat kuitenkin vähän ylihintaisen ja ei-niin-hyvälaatuisen maineessa, rakenne on aika muovinen muihin samanhintaisiin laitteisiin verrattuna. En siis menisi ihan huipputuotteeksi sanomaan, toki kaikki on suhteellista.

Onkohan siinä paineistettu kahva? Sen kanssa ei kovin hyviin makuihin pääse käsiksi, vaikka uutto näyttääkin ihan hyvältä.

Kannattaa kokeilla millaista jälkeä syntyy. Hintavertailukohtana voisi pitää edullisimpia boilerikeittimiä, eli esimerkiksi sitä Gaggia Babya.

Mutta yhä kyllä kannattaa kokeilla se Krupsin tukkiminen hienolla jauhatuksella. En juurikaan tunne Peogeotin myllyjä, mutta se varsinainen ongelmakohta saattaa olla sielläkin.

Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Parempaa kahvia Delonghilla
« Vastaus #13 : Huhtikuu 14, 2008, 19:58:52 ip »

Jess!

Kyllä nyt on asia niin, että Delonghi lentää roskikseen. Verkkojohdosta laahaan sen katokseen ja kansi kiinni. Äsken veivasin kaffet tuolla edellä mainitulla kaverin tuomalla Pavonilla ja lopputulos oli heti kylmiltään ihan loistava. Kokeilin vielä uudestaan valmiiksijauhetuilla vanhahkoilla jauheilla ja vieläkin kahvi oli suht-koht juotavaa.

Nythän tästä on tie vain ylöspäin, kokeilen eri karkeuksia, kahvin määriä ja eri laatuja loputtomiin... Tuo "Brutale" ei taida ihan joka hommaan olla paras, ei ehkä aamukaffeksi kumminkaan?

Kyllä, se näyttää sille, että kahvassa on jotakin "hauskaa" olisiko se sitten juurikin painekahva? Tuon painepiirteen siitä saanee purettua helposti pois? Kunhan ensin kokeilen, niin sitten vaan se välilevy pois ja kumitiiviste edelleen paikalleen, niin se on kai siinä?

Kiitoksia kaikille hengessä mukana olleille, en olisi ikinä kuvitellut, että kahvia voi keittää "enemmin, kuin kahdella tavalla"

Niin, ja sitten vielä siitä myllystä. Joku mainitsi, että noissa Peugeotin myllyissä on kovasti laatupoikkeamia? Voip' olla, että minunkin myllyssä on vikaa, mutta jos sitä ei huomaa, niin olkoon sitten...
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Parempaa kahvia Delonghilla
« Vastaus #14 : Huhtikuu 15, 2008, 12:33:31 ip »

Kyllä nyt on asia niin, että Delonghi lentää roskikseen. Verkkojohdosta laahaan sen katokseen ja kansi kiinni. Äsken veivasin kaffet tuolla edellä mainitulla kaverin tuomalla Pavonilla ja lopputulos oli heti kylmiltään ihan loistava. Kokeilin vielä uudestaan valmiiksijauhetuilla vanhahkoilla jauheilla ja vieläkin kahvi oli suht-koht juotavaa.

Osaatko muuten kuvailla, että millä tavalla se oli parempaa? Laitteet huomioon ottaen veikkailisin, että se ei ollut samalla tavalla hapanta ja pliisua kuin Delonghin tuottama?

Tuo "Brutale" ei taida ihan joka hommaan olla paras, ei ehkä aamukaffeksi kumminkaan?

"Café Brutal - Tummaakin tummemmaksi paahdettu espresso". Makuja on monia, mutta hyvin tumma paahto tuppaa olemaan vähän palanaan ja tympeän makuinen paljaaltaan espressona juotuna, tosin yleensä myös kohtuullisen helppo saada onnistumaan.

Kyllä, se näyttää sille, että kahvassa on jotakin "hauskaa" olisiko se sitten juurikin painekahva? Tuon painepiirteen siitä saanee purettua helposti pois? Kunhan ensin kokeilen, niin sitten vaan se välilevy pois ja kumitiiviste edelleen paikalleen, niin se on kai siinä?

Paineomininaisuuden poistaminen ei valitettavasti välttämättä ole mahdollista, riippuu vähän kahvasta.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)