Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Eri valmistusmenetelmät  (Luettu 44125 kertaa)

linker

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 94
Vs: Eri valmistusmenetelmät
« Vastaus #60 : Marraskuu 03, 2011, 19:13:25 ip »


Tämän ohjeen mukaan olen tehnyt:
http://www.ineedcoffee.com/06/cold-brewed/
Sulla on todennäköisesti liian vähän kahvia:Olen huomannut suhteen olevan vallan passeli.

Niin oli  :)
Tänä aamuna jääkaapissa odotti herättävä, uusi yritys 1:4 suhteella.
Ja oli kyllä hyvää ja "mojovaa" tavaraa.
Laitoin blogiini tämän päivän merkinnän aiheesta. Ei kovin sofistikoitunutta uuttoa minulla, mutta
kokemuksena antoisa  :)

...jatketaan "harjoituksia"
 

 
Kirjattu

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Eri valmistusmenetelmät
« Vastaus #61 : Lokakuu 05, 2016, 00:04:48 ap »

Mietin minne laittaisin tän, Hoffin kietaiseman videon pressolla uuttamisesta.
Aion siis huomenna kaivella pölyistä presson esiin ja testailla tätä.

Nyt kokeillaan saanko youtube linkin tähän fiksusti.
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=st571DYYTR8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=st571DYYTR8</a>
tästä klik
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2232
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Eri valmistusmenetelmät
« Vastaus #62 : Lokakuu 05, 2016, 07:22:34 ap »

Mietin minne laittaisin tän, Hoffin kietaiseman videon pressolla uuttamisesta.
Aion siis huomenna kaivella pölyistä presson esiin ja testailla tätä.

Kahvin jauhamisesta ja tuoreudesta tietävät ihmiset voivat suoraan aloittaa kohdasta 1:37.

En omista pressoa, mutta pitää kokeilla vaikkapa lämmitetyllä isolla mukilla, josta kaataa kuppiin. Periaatteessa tuo filteröin läpi kaataminen tuskin mullistaa mitään tuossa, jos tavara valuu pohjalle.

Lähinnä noissa resepteissä pitää muistaa, että pienissä määrissä lämpö putoaa paljon nopeammin, että jos tekee pienen määrän, niin lämmin astia valmiiksi ja kansi päälle ehkä yms..
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1567
Vs: Eri valmistusmenetelmät
« Vastaus #63 : Lokakuu 05, 2016, 13:40:46 ip »

Eikös tämä ollut se video, jossa Hoffa uuttaa 9 minuuttia tjsp?
Brittilässähän ne ovat meuhkanneet noista pitkistä (siis paljon pidemmistä kuin Hoffa) uuttoajoista jonkin aikaa, esim: http://coffeeforums.co.uk/showthread.php?25513-Getting-the-maximum-sweetness-out-of-an-aeropress. Samaa juttua löytyy ainakin Cleveriin liittyen, mutta olettaisi näiden pätevän muihinkin immersiometodeihin.

Itse en kyllä vielä ole innostunut kokeilemaan, kun immersiokahvia on tullut valmistettua käytännössä ainoastaan ulkoilmassa. Pitkän uuton lämpötilan ylläpitoon rinkassa kulkevilla varusteilla en ole jaksanut perehtyä (no, avaruushuopa ei paljoa maksa eikä paina, joten sillä se varmaan ratkeaisi, jos motivaatiota olisi).
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2232
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Eri valmistusmenetelmät
« Vastaus #64 : Lokakuu 05, 2016, 15:47:42 ip »

Eikös tämä ollut se video, jossa Hoffa uuttaa 9 minuuttia tjsp?

4 minuuttia kaikilla puruilla. Sen jälkeen kuoritaan pinta pois ja 5 minuuttia pohjalle jääneillä ja pohjalle jäävillä puruilla.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini