Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Kysymyksiä Silvian ominaisuuksista  (Luettu 56340 kertaa)

Esa

  • Administrator
  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 874
Vast:Kysymyksiä Silvian ominaisuuksista
« Vastaus #15 : Helmikuu 18, 2008, 19:41:45 ip »

Jeps, Silvia on nopea lämmittää höyrytykseen uuton jälkeen, mutta sen jäähdytys uuttolämpöön ei käy sekä nopeasti että tarkasti, vaan jompikumpi kärsii. Parempi on tehdä kahvi ensin. Ei se kahdessa minuutissa happane. Kun espresso juodaan espressona, seisottaminen ei tosiaan ole suotavaa, mutta eipä sitä maitokahvissa huomaa, jos crema on vähän laskenut.

Mulla homma menee niin, että surffaan termostaatin kytkemään ja käynnistän kellon. 40 sekunnin kohdalla on optimaalinen uuttolämpö. Heti uuton jälkeen höyrykytkin päälle ja grupon putsaus, sitten veden laskeminen pois höyryputkesta. Kun kello näyttää 3 minuuttia, voi aloittaa höyrytyksen. Silloin höyrytys alkaa juuri ennen kuin termostaatti katkaisisi, jolloin täysi höyryteho on heti käytössä minimaalisella odottelulla.
Kirjattu

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vast:Kysymyksiä Silvian ominaisuuksista
« Vastaus #16 : Helmikuu 18, 2008, 20:43:31 ip »

Lainaus käyttäjältä: Esa
Heti uuton jälkeen höyrykytkin päälle ja grupon putsaus, sitten veden laskeminen pois höyryputkesta. Kun kello näyttää 3 minuuttia, voi aloittaa höyrytyksen.


Meikäläisellä silvia on höyrytyslämmöissä jo minuutin kuluessa höyrykytkimen kääntämisestä. 1:10-1:15 paikkeilla höyrytystermostaatti kytkeytyy pois päältä. Tuo kolme minuuttia kuullostaa aika pitkältä ajalta..
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

Esa

  • Administrator
  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 874
Vast:Kysymyksiä Silvian ominaisuuksista
« Vastaus #17 : Helmikuu 19, 2008, 11:08:19 ap »

Se on siis 3 minuuttia kellon käynnistämisestä, eli vajaa 2 minuuttia höyrykytkimen painalluksesta. Lisäksi siinä päästetään grupon puhdistuksen takia vettä läpi vielä uuton jälkeen, höyrykytkin päällä, mikä pidentää aikaa. Uuttoläpöisen boilerin lämmitys höyrytyslämpöön vie tietenkin lyhyemmän aikaa.
Kirjattu

pentti

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 48
Vast:Kysymyksiä Silvian ominaisuuksista
« Vastaus #18 : Helmikuu 19, 2008, 17:11:28 ip »

Hei:: :-)   Olisipa kerrankin mukava saada Miss Silviaan melkein oikeat minuutti ja sekunti aikoina. seuraaviin kohteisiin;
1.Aika joka on käynnistykseen käytettävä aika.  
= Lämpenemiseen tuleva aika.
2.Uuttoaika.noin. /s.

Höyryn alkuun kuluva aika.

Voi olla, että kysymykset ovat kaikille tuttuja mutta kertaus on opin äiti.....
 :P  :roll:

Kiitos vastauksistanne.
Pentti :wink:
Kirjattu

Esa

  • Administrator
  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 874
Vast:Kysymyksiä Silvian ominaisuuksista
« Vastaus #19 : Helmikuu 19, 2008, 20:59:46 ip »

Siis kylmän koneen lämmitys käyttökuntoon? No, puolessa tunnissa se on jo aika hyvä, tunnin päästä kyllä vielä hitusen parempi. Mutta jos on kiire, niin lutraamalla vettä läpi voi lämmityksen lyhentää n. 10 minuuttiin.

Uuttoaika riippuu tietty vähän kahvista ja siitä mitä haluaa, mutta 25-30 sekuntia yleensä.

Höyrytyshän tuossa edellä jo käsiteltiinkin.
Kirjattu

Gagarin

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 95
Vast:Kysymyksiä Silvian ominaisuuksista
« Vastaus #20 : Helmikuu 22, 2008, 23:18:29 ip »

Minäkin teen silvialla kahvin ensin ja vaahdon sitten. Jopa niin että kun teen kaksi tuplakapua niin teen molempien vaahdon lopuksi. Tätä varmaan moni pitää jo ihan hulluna, mutta kahvin lisäksi olen kätevyyden ystävä. Mutta oli mulla ihan asialisäyskin keskusteluun:

Netissä puhutaan paljon siitä, miten Silvialla joutuu vartoomaan ennen vaahdotusta. Ymmärtääkseni suuri osa tästä tuskailusta johtuu siitä, että konetta ei ole suunniteltu 110V sähköjärjestelmään ja siksi se on jenkkilässä tehottomampi kuin täällä. Eli kun jenkkisivustoilla puhutaan parin-kolmen minuutin odotuksesta, niin todellisuus on siinä minuutin paikkeilla.

Mutta toki on varmasti maitoiluun kätsempiä koneita, jos vaan on laittaa euroja pöytään. Mulle on toistaiseksi kelvannut.
Kirjattu

Pentu

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 194
    • Kotisivu
Vast:Kysymyksiä Silvian ominaisuuksista
« Vastaus #21 : Helmikuu 23, 2008, 11:58:59 ap »

Gagarin,
eli teetkö nuo vaahdot erikseen. Minkäkokoista kannua käytät.

Itselläni on 6 desin kannu ja edes jollain lailla onnistuakseni joudun aina laittamaan ainakin 2 desiä maitoa, jolloin puolet menee kahtakin cappucinoa tehtäessä menee hukkaan.  Jos vähennän maidon määrää, ei höyrysauva yletä alussa maitopinnan alle ja poikkeuksetta lopputulokseksi tulee vain lämmintä maitoa.
Kirjattu
ROK Espresso GC & Grinder GC, AeroPress, aiemmin Rancilio Silvia & Rocky

nasse

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 270
Vast:Kysymyksiä Silvian ominaisuuksista
« Vastaus #22 : Helmikuu 23, 2008, 12:34:34 ip »

Lainaus käyttäjältä: Pentu

Itselläni on 6 desin kannu ja edes jollain lailla onnistuakseni joudun aina laittamaan ainakin 2 desiä maitoa, jolloin puolet menee kahtakin cappucinoa tehtäessä menee hukkaan.  Jos vähennän maidon määrää, ei höyrysauva yletä alussa maitopinnan alle ja poikkeuksetta lopputulokseksi tulee vain lämmintä maitoa.

Oisko pienempi kannu iso hankinta?  ~10e?
Kirjattu

Gagarin

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 95
Vast:Kysymyksiä Silvian ominaisuuksista
« Vastaus #23 : Helmikuu 23, 2008, 13:13:11 ip »

Mulla on kanssa kuuden desin kannu. Yhtä tehtäessä menee paljon hukkaan, mutta kyllä onnistun varsin hyvin tekemään kahden kapun maidot siten että hukkaan ei mene hirveästi. En ole mitannut maitomääriä mutta arvelisin että jo reiluun desiin höyrysauva ylettää ihan hyvin (tietysti vaahdotus on vaikeampaa kun maitoa on vähemmän). Kannu on se peruskannu joka tuli mukana espressivon silvia+rocky-starttipaketissa.

Minustakin aluksi tuntui että sauva ei meinaa ylettää, mutta olen oppinut sen kannun ujuttamaan siten että homma toimii.

Edit: Niin, ja teen kahden kapun maidot kerralla. On se sen verran kätevämpää. Erityisesti tämä sopii kun parempi puolisko valittaa, että se vaahto joka minun mielestäni on hyvää on hänestä turhan paksua, ilmavaa, tms. Molemmille sopivaa tulee kun kaadan eka omaan kuppiini, jolloin luonnostaan loppuosa on lattemaisempaa siihen toiseen kuppiin.
Kirjattu

Pentu

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 194
    • Kotisivu
Vast:Kysymyksiä Silvian ominaisuuksista
« Vastaus #24 : Helmikuu 23, 2008, 14:28:23 ip »

Nasse,
Eipä ole. Joskus joku asia vaan menee hankalaksi. Oletin sellaisen nyt löytyvän kaupasta kuin kaupasta ja yhtenä päivänä sitten kävin useimmat kaupat läpi. Eipä löytynyt.

Olisi vain pitänyt hankkia netistä. Kun sen sitten seuraavalla kerralla muistaisi.
Kirjattu
ROK Espresso GC & Grinder GC, AeroPress, aiemmin Rancilio Silvia & Rocky

LaNuit

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 7
Silvian boilerin täyttö
« Vastaus #25 : Huhtikuu 07, 2009, 00:29:04 ap »

Olen aikeissa hankkia Silvian, ja kysyisin sen käytöstä seuraavaa:

Olen ymmärtänyt, että kun täyttää vesisäiliön ja laittaa virran päälle, boileri täyttää itsensä vedellä lämmittämistä varten.
- Kun valuttaa vettä toisesta päästä ulos, pystyykö jollakin tapaa säätelemään, milloin ja kuinka paljon Silvia siirtää vesisäiliöstä lisää vettä boilerin sisään?
- Kuinka hankalaa on käytännössä pitää huolta siitä, että boilerissa ja vesisäiliössä on tarpeeksi vettä, ettei kone ylikuumene ja mene rikki?

Kiitos!
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Kysymyksiä Silvian ominaisuuksista
« Vastaus #26 : Huhtikuu 07, 2009, 09:39:13 ap »

Ei se boileri itsestään täyty!

Kun saat masiinan pöydälle, niin täytät vesisäiliön, kun kone on kylmä. Portafiltteri pois. Sitten virtakytkin ja uuttokytkin molemmat heti kylmänä päälle. Lisäksi höyrytyshana auki. Kun höyrytysputkesta tulee vettä, se suljetaan. Anna valua vielä hetki gruposta. Valmis.
Suomenkielinen ohje oli tästä kohdin sekava, mutta periaate on selvä. Kun vettä saadaan ulos höyryputkesta ja gruposta, niin boilerissa on tarpeeksi vettä.

Tämän jälkeen ei tarvitse huolehtia kuin siitä, että takasäiliössä on vettä, jotta pumppu ei hori ilmaa, boilerin vesimäärä hoituu itsekseen samalla, kun kaffetta keitellään.

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Esa

  • Administrator
  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 874
Vs: Kysymyksiä Silvian ominaisuuksista
« Vastaus #27 : Huhtikuu 07, 2009, 10:14:03 ap »

Toki sitten höyrytyksessä boilerista päästetään vettä pois ja tehdään tilaa höyrylle. Tämä tapahtuu avaamalla höyryhana niin pitkäksi aikaa, että putkesta tulee pelkkää höyryä. Höyrytyksen jälkeen boileri täytetään sitten uudestaan käyttämällä pumppua. Ei siinä mitään mutkikasta ole. Boileri on aina täynnä jos gruposta tai höyryputkesta tulee vettä.
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Kysymyksiä Silvian ominaisuuksista
« Vastaus #28 : Huhtikuu 07, 2009, 10:40:15 ap »

Sitten virtakytkin ja uuttokytkin molemmat heti kylmänä päälle. Lisäksi höyrytyshana auki. Kun höyrytysputkesta tulee vettä, se suljetaan. Anna valua vielä hetki gruposta.

Boileri varmaankin täyttyy nopeammin mikäli vettä juoksutetaan vain höyryputken kautta? Eli höyryputki auki, vesikytkin päälle ja sitten virrat koneeseen. No, vesikytkin ja uuttokytkin antavat kummatkin vettä, muuta vesikytkintä käyttäessä ei grupon solenoidi aukea (ja vettä ei valu gruposta).
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Kysymyksiä Silvian ominaisuuksista
« Vastaus #29 : Huhtikuu 07, 2009, 11:18:35 ap »

Joutavaa vääntöähän tämä lienee.

Mutta tuo ohjeeni on manuaalista ja ymmärrykseni mukaan boileri täyttyy hetkessä, kun vettä (ensin ilmaa) saadaan ulos mahdollisimman paljon. kun uuttokytkin pannaan päälle ja höyry /vesihana auki, saadaan vettä sekä gruposta, että höyryputkesta. Nyt kun veden ulosotto suljetaan ensin ja juoksutetaan vielä hetki (12s) grupon kautta, niin boileriin jää juuri sama määrä vettä, kun tavallisen kahvin uuton jälkeen.

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso