Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Gran Palomar espresso organico  (Luettu 14545 kertaa)

bartson

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 15
Gran Palomar espresso organico
« : Helmikuu 08, 2008, 09:39:57 ap »

Tarttui tuollainen kahvipaketti mukaan Ruohonjuuresta. Papujen parasta ennen aika oli 03/2009. Pavut ovat kohtuullisen kookkaita ja kiiltävän rasvamaisia. Zassenilla jauhaessa kampi kääntyi lähes ilman vastusta.
Kahviin tuli aluksi erittäin paksu kerros cremaa, mutta se oheni kupissa varsin pian. Olivatkohan pavut vielä liian tuoreita?
Kahvihan on Cafetorian paahtamaa. Onkohan kahvi 100% arabicaa, vai kasvaako Perussa myös robustaa?
Maku pysyi suunnillen samana kupposen loppuun asti, lopussa ei ollut mitään erityistä maun tiivistymää. :roll:
Kirjattu

Markus

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 282
    • Kahjona kahviin
Vast:Gran Palomar espresso organico
« Vastaus #1 : Helmikuu 15, 2008, 14:23:01 ip »

Gran Palomar Espresso Organico on 100% Arabicaa. Käsittääkseni se lukee siellä paketissakin jossakin. On muuten myös mielestäni melkoisen erinomainen kahvi.

Kun tiedustelin paahtimosta paahtopäivämäärää, he kertoivat sen olevan luettavissa etiketistä:

Lainaus
Ei paahtopäivät ole mikään salaisuus, ne kyllä on itse asiassa myös siinä parasta ennen lapussa esim seuraavanlaisella merkinnällä CE0410, mikä tarkoittaisi, että kahvi on paahdettu 4. lokakuuta.


Eräs hieman suurempi suomalainen "pienpaahtimo" jonka ylipäällikkö kantaa erään suomalaisen suurpaahtimon sukunimeä, puolestaan tuntuu varjelevan paahtopäiviään liikesalaisuuksina.

Havaintona kerrottakoon muuten, että Leppävaaran Sellon Citymarketissa näyttäisi olevan hyllyssä erä 10.2. paahdettua Gran Palomaria. Että nyt saisi suht' tuoreena.
Kirjattu
@kahjonakahviin. Seuraa. Tilaa. Tykkää.

samuel

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 25
Vs: Gran Palomar espresso organico
« Vastaus #2 : Tammikuu 04, 2013, 15:51:00 ip »

Nostanpa tätä ikivanhaa aihetta. Vuodet vierii ja tämäkin on varmasti hieman muuttunut ajan saatossa.

Cafetorian Gran Palomar on vuosia ollut suosikki-arkikahvini. Keskimäärin se ei kai ole asiantuntijoiden ja tosiharrastajien suosiossa, koska mitään monimutkaista tai hienostunutta makumaailmaa se ei tarjoa. Mutta minä olenkin ehkä hieman epäortodoksinen espresson maistelija. Gran palomarissa erikoista on sen valtava kermaisuus (siis maussa) ja tukeva leveys. Parhaimmillaan, kun lämpötila on juuri oikea, siinä ei ole yhtään karvautta eikä yhtään kitkeryyttä, pelkkää rauhallista, massiivista kermaisuutta. Tämä on kuin vastakohta moderneille hedelmäisille ja kirkkaille espressoille. Suosittelen kaikille, joilla on mahdollisuus tarkkaan lämpötilan säätöön, että haette kokeilemalla tälle pavulle lämmön kohdilleen! Se on seikkailun arvoista, vaikka tyylilaji ei olisikaan itselle se mieleisin.

Kirjattu