Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: mikä maito???  (Luettu 49163 kertaa)

kaktus

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 4
mikä maito???
« : Tammikuu 07, 2008, 20:24:51 ip »

olen tässä miettinyt mikä maito on parasta maitovaahdon tekemisessä ja siksi haluisin tietää mitä maitoa te käytätte!!
Kirjattu

kahvilaivan kapteeni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 176
Vast:mikä maito???
« Vastaus #1 : Tammikuu 07, 2008, 20:38:47 ip »

Täysmaitoa käytän, se on täyteläistä. Muutenkin inhoan kaikkia kevyttuotteita :thumbdown:
Kirjattu
La Pavoni Europiccola & Eureka Mignon

Mariia

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 408
Vast:mikä maito???
« Vastaus #2 : Tammikuu 07, 2008, 21:13:34 ip »

Sitä, mitä avattuna jääkaapissa on, tosin rasvatonta en käyttäisi (sitä meillä ei kyllä juuri ostetakaan).

Parhaimmaksi olen havainnut Lidlin UHT-maidon (kevytmaitoa vastaava rasvapitoisuus eli 1,5%). Siitä tulee paras mikrovaahto ja makukin on minusta paras. Sekin on hyvä puoli, että UHT säilyy avaamattomana huoneen lämmössä, joten voi ostaa varastoon - ettei vaan koskaan jää ilman cappuccinoa  :wink:
Kirjattu
Jos ihminen on pystytty lähettämään kuuhun, niin kyllä Oulun aamukoneeseenkin täytyy kahvit saada!

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vast:mikä maito???
« Vastaus #3 : Tammikuu 07, 2008, 21:35:38 ip »

Ja muistetaan, että Mariian suosima Lidlin UHT-maito on tavallista maitoa. Se ei ole sokeripitoista UHT/HYLA-maitoa, mitä kotimaiset tiiliskivimaidot ovat. Sitä saksalaisen lehmän maitoa minäkin kahvikäyttöön suosittelen. Punaisen maidon (3,5%) rasvaisuus tunkee esim. Lattessa ja Galaossa läpi. Lidlin 1,5% toimii.

cartman
Kirjattu

Mariia

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 408
Vast:mikä maito???
« Vastaus #4 : Tammikuu 07, 2008, 21:46:37 ip »

Lainaus käyttäjältä: cartman
Ja muistetaan, että Mariian suosima Lidlin UHT-maito on tavallista maitoa. Se ei ole sokeripitoista UHT/HYLA-maitoa, mitä kotimaiset tiiliskivimaidot ovat. Sitä saksalaisen lehmän maitoa minäkin kahvikäyttöön suosittelen. Punaisen maidon (3,5%) rasvaisuus tunkee esim. Lattessa ja Galaossa läpi. Lidlin 1,5% toimii.

cartman


Kiitos kun (taas) täsmensit, Cartman  :D

Todella OT mutta ... Hyla-maidolla saa pilattua uuniruoatkin, ilmeisesti glukoosi (joksi laktoosi on pilkottu) ruskistuu niin nopeasti.

Voisikohan sitä perustaa jonkin anti-Hyla clubin?  :lol:
Kirjattu
Jos ihminen on pystytty lähettämään kuuhun, niin kyllä Oulun aamukoneeseenkin täytyy kahvit saada!

jouni

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 19
Vast:mikä maito???
« Vastaus #5 : Tammikuu 07, 2008, 21:53:42 ip »

Lainaus käyttäjältä: Mariia

Voisikohan sitä perustaa jonkin anti-Hyla clubin?  :lol:

Liityn heti  :D
Samalla voisi perustaa anti-rasvaton, anti-sokeriton ja anti-mauton clubit.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto III + Mazzer Mini E
Chemex + Wilfa Svart Uniform

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vast:mikä maito???
« Vastaus #6 : Tammikuu 07, 2008, 22:59:39 ip »

Lainaus käyttäjältä: Mariia
Todella OT mutta ... Hyla-maidolla saa pilattua uuniruoatkin, ilmeisesti glukoosi (joksi laktoosi on pilkottu) ruskistuu niin nopeasti.
Juu, se sokeri palaa kiinni. Pilaa kaikki leivonnaiset, laatikot sun muut. Ei voi käyttää edes pikkuleivissä.

cartman
Kirjattu

jouni

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 19
Vast:mikä maito???
« Vastaus #7 : Tammikuu 07, 2008, 23:01:52 ip »

Pitää yrittää viherpiipertämällä parantaa maailmaa,
vaahdottelen siis sinistä luomumaitoa.
Välillä tuntuu kyllä olevan vähän itsepäistä vaahdotettavaksi...

Tavallisesta punaisesta tulee kyllä erinomainen vaahto
aamukahviin.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto III + Mazzer Mini E
Chemex + Wilfa Svart Uniform

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vast:mikä maito???
« Vastaus #8 : Tammikuu 08, 2008, 00:03:23 ap »

Silloin harvoin kun vaahdotan, niin sitä mitä kaapista sattuu löytymään. Yleensä kevytmaitoa, rasvaton on tosiaan turhan niukkaa eli vaahdosta ei tule täyteläistä.

Vaahtoutuvuuteen vaikuttavat pääasiassa maidossa olevat proteiinit ja varmaan muutkin monismutkaiset kemialliset seikat. Ja näiden piirteiden vaihtelu on suurta, eli valitettavasti sama maito voi vaahtoutua eri tavoilla. Maidontuotannossa kun ei millään tavalla kontrolloida vaahtoutuvuutta. En tiedä olisiko jossain maissa myytävät baristamaidot tässä suhteessa parempia.

Hyviä suosituksia on siis vaikea antaa, muita kuin että ainakin vähän rasvaa pitäisi olla. Ja pääasiassa se on kuitenkin kiinni tekniikasta...
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vast:mikä maito???
« Vastaus #9 : Tammikuu 08, 2008, 14:48:30 ip »

punainen hyla-maito. Hyla-makeuden takia/ansiosta ei tarvitse lisätä sokeria. Knoppi: hyla maidossa on muuten vähemmän kaloria kuin vastaavassa normaalimaidossa.
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

Mariia

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 408
Vast:mikä maito???
« Vastaus #10 : Tammikuu 08, 2008, 14:51:35 ip »

Lainaus käyttäjältä: jouni
Pitää yrittää viherpiipertämällä parantaa maailmaa,
vaahdottelen siis sinistä luomumaitoa.
Välillä tuntuu kyllä olevan vähän itsepäistä vaahdotettavaksi...


Mielenkiintoista, minä luulin että se ei toimisi lainkaan koska luomumaitoa ei ole homogenoitu?

Homogenoinnissahan maito ajetaan tiheän suodattimen läpi, jotta rasvahiukkaset pilkkoutuvat. Homogenointihan estää rasvakerroksen muodostumista maidon pintaan.

Täytyy joskus itsekin kokeilla...
Kirjattu
Jos ihminen on pystytty lähettämään kuuhun, niin kyllä Oulun aamukoneeseenkin täytyy kahvit saada!

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vast:mikä maito???
« Vastaus #11 : Tammikuu 08, 2008, 15:03:50 ip »

Lainaus käyttäjältä: japa
punainen hyla-maito. Hyla-makeuden takia/ansiosta ei tarvitse lisätä sokeria. Knoppi: hyla maidossa on muuten vähemmän kaloria kuin vastaavassa normaalimaidossa.
Jees, ja saa keitetyn vellin maun mukaan samaan hintaan. Hyla-maidossa on vähemmän kaloreita, kuin oikeassa maidossa. Totta. Mutta Hylan kalorit ovat nopeammin imeytyvässä sokeri-muodossa (matala GLI). Terveysintoilijan kai kilojaan vahtivan kannalta Hyla-maito on vaarallisempaa.

Mutta pikkujuttujahan nämä ovat. Kukin käyttää sitä mölöä mistä pitää.

cartman
Kirjattu

Mariia

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 408
Vast:mikä maito???
« Vastaus #12 : Tammikuu 08, 2008, 15:44:09 ip »

Lainaus käyttäjältä: japa
Knoppi: hyla maidossa on muuten vähemmän kaloria kuin vastaavassa normaalimaidossa.


Sekä Valion että Finelin nettisivujen mukaan niin kaloreita kuin hiilihydraatteja on saman verran, jos verrataan kevytmaitoa HYLA-kevytmaitoon tai täysmaitoa HYLA-täysmaitoon. Eikä silläkään ole eroa, onko maito UHT-käsitelty vai ei.
Kirjattu
Jos ihminen on pystytty lähettämään kuuhun, niin kyllä Oulun aamukoneeseenkin täytyy kahvit saada!

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vast:mikä maito???
« Vastaus #13 : Tammikuu 08, 2008, 18:33:17 ip »

Pahus, taisin sekoittaa täys-laktoosittoman kanssa...
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

Esa

  • Administrator
  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 874
Vast:mikä maito???
« Vastaus #14 : Tammikuu 09, 2008, 08:43:30 ap »

Joo, hylaan on vaan sekoitettu laktaasientsyymiä, joka pilkkoo laktoosin glukoosiksi ja galaktoosiksi. Se ei vaikuta energian määrään. Kunnon laktoosittomasta laktoosi on poistettu.
Kirjattu