Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: MyCafe  (Luettu 34200 kertaa)

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
MyCafe
« : Marraskuu 27, 2007, 13:31:09 ip »


Tuo "vanhan foorumin" puolella jo pahaa karmaa niittänyt MyCafe tuntuu nyt saaneen ihan uutta tuulta markkinointipurjeisiinsa. Töllössä on alkanut pyöriä mainoksia ja meidän lähikauppaankin on ilmestynyt täysi hyllyllinen MyCafe-kamaa.

Sinänsähän asian ei pitäisi suuremmin kiinnostaa tai minulle kuulua, mutta jotenkin tuo koko konsepti ei vaan voi olla ärsyttämättä. Perusidea taitaa olla, että tehomyynnillä levitetään noita koneita ja sitten kaupataan kahvipussukoita kalliilla. Väite siitä että kyseessä olisi jotenkin parempi kahvi lienee täyttä tuubaa, mutta sepä nyt ei liene yllätys kenellekään. Ei tuollainen kuitenkaan ainakaan edistä kahvikulttuuria...

Lähikaupassa 16 kahvipussin paketin hinta on 9,95e. Kun yhdestä tulee tietääkseni kaksi kupillista, on yhden kupin hinta 31 senttiä. Juhlamokalla sama luku on luokkaa 3-5 senttiä, ja vaikea uskoa että laaduissa olisi eroja. Toki MyCafe-pussukat sisältävät erilaisia "makukahveja", mutta vaikea siitäkään on nyt innostua.

Laitteen 100 euron myyntihinta myös vähän kummastuttaa. Sehän on thermoblock-keittimen kaltainen, mutta tietysti vaahdotuspilliä tai kahvaa ei ole. Niinpä tuo tuntuu vähän kovalta, jos tarkoitus on myydä koneet halvalla ja repiä katteet kahvin myynnistä.

Näissä muissa kansainvälisemmissä podivirityksissä on sentään taustalla jalo tavoite (espresso) ja yritystä todelliseen laatuun. MyCafe-laitteen toimintaperiaate, eli se että truutataan suodatinkahvi podin kaltaisen pussukan läpi, ei sen sijaan vaikutta millään tavalla perustellulta jos tarkoitus on tehdä oikeasti hyvää kahvia. Hyvän suodatinkeittimen pitäisikin pestä MyCafe aika helposti. Ja esimerkiksi Moccamasterin saa ihan samaan hintaan.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Arto

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 73
Vast:MyCafe
« Vastaus #1 : Marraskuu 27, 2007, 14:17:29 ip »

Meikäläiselle esittelijä CityMarketissa ihan vakavissaan esitti, että tuo heidän "ranskalainen paahtonsa" oli sokkotestissä mennyt läpi "oikealle baristalle" espressona. Niinpä niin...
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vast:MyCafe
« Vastaus #2 : Marraskuu 27, 2007, 22:13:29 ip »

Juu, onhan noiden sivuja kiva lueskella. :lol:

Esim. ensin vedetään kova (heikohkosti perusteltu) teesi:

"Kahvipavut paahdetaan ja leikataan nykyaikaisin menetelmin ja pakataan ilmatiiviiksi heti paahtamisen jälkeen. Tämä takaa jokaisen kahviannoksen tuoreuden säilytysajasta riippumatta."

Jonka jälkeen heitetään lause joka on helppo jokaisen hyväksyä:

"Ainoastaan tuoreesta kahvista voidaan valmistaa korkealuokkainen juoma."

"Hörähtelyä" aiheutti varsinkin tämä:

"Tutkittuamme asiaa enemmän olemme todenneet, että perinteisesti keittämällä tai suodattamalla valmistettuna ja pitkään uutettuna, kahviin liukenee haitallisia rasvoja ja happoja..."


Niin... eihän siinä olisi mitään väärää jos tällaista menetelmää markkinoitaisiin helppona ja nopeana tapana saada sisäänsä annos kofeiinia mutta ei hehkuttamalla että: "...sen jälkeen markkinoille tuli suodatinkahvi. Sitä on juotu jo noin 60 vuotta. Missiomme on muuttaa kahvinkeittokulttuuri nykyajan vaatimuksia vastaavaksi.".

Nimittäin ainakin itse olen tutustuttuani laadukkaisiin kahveihin (ja kotipaahtoon) tullut siihen tulokseen että jos jokin organisaatio markkinoi tuotettaan mollaamalla esimerkiksi suodatinkahvia ja muita perinteisiä tapoja "ei niin hyviksi" - niin näillä ei ole mitään tietoa siitä mitä hyvä kahvi oikeasti on (tai jos on, niin haluavat vain häikäilemättä takoa rahaa).

Ainakin itse olen parina viime aamuna ollut melko haltioissani käsipelillä suodatettujen Herbazu -kupposten äärellä. Tosin nämä kupposet valmistinkin sille "modernille menevälle ihmiselle" sopimattomalla tavalla - huolellisesti ja ajan kanssa...
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Vast:MyCafe
« Vastaus #3 : Marraskuu 27, 2007, 22:30:24 ip »

Lainaus käyttäjältä: jiitee

"Kahvipavut paahdetaan ja leikataan nykyaikaisin menetelmin ja pakataan ilmatiiviiksi heti paahtamisen jälkeen. Tämä takaa jokaisen kahviannoksen tuoreuden säilytysajasta riippumatta."


Purukahvia, joka säilyy ikuisesti... Mitä jos keittäisi sen kupposen valmiiksi ja pakkaisi heti ilmatiiviiksi, takaisiko sekin kahviannoksen tuoreuden säilytysajasta riippumatta? Eihän se voisi huonoksikaan mennä, koska se on pakattu ilmatiiviisti! :)

No okei, ehkä tuo oli vähän alhaista...

Lainaus käyttäjältä: jiitee

"Tutkittuamme asiaa enemmän olemme todenneet, että perinteisesti keittämällä tai suodattamalla valmistettuna ja pitkään uutettuna, kahviin liukenee haitallisia rasvoja ja happoja..."


Näitä haitallisia rasvoja ja öljyjä kutsutaan myös aromeiksi. Olisi kiinnostava maistaa MyCafe-kahvia, noin periaatteessa sen pitäisi maistua tuhkakupille koska kyseessä on tavallaan superlaiha espressouutto. Onko joku kokeillut?

Lainaus käyttäjältä: jiitee

Ainakin itse olen parina viime aamuna ollut melko haltioissani käsipelillä suodatettujen Herbazu -kupposten äärellä. Tosin nämä kupposet valmistinkin sille "modernille menevälle ihmiselle" sopimattomalla tavalla - huolellisesti ja ajan kanssa...


Ihan vain yleisestä mielenkiinnosta, onko jotain tiettyä syytä miksi käytät suodatinta etkä pressoa? Entä kaadatko vettä hiljalleen vai kaiken kerrallaan?
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vast:MyCafe
« Vastaus #4 : Marraskuu 27, 2007, 23:12:55 ip »

Lainaus käyttäjältä: akallio

Ihan vain yleisestä mielenkiinnosta, onko jotain tiettyä syytä miksi käytät suodatinta etkä pressoa?


Viimeaikoina on tosin ollut kieltämättä hieman pidempi "suodatinkausi" (varsinkin kun tuosta käsinsuodattelusta hiljattain innostuin). Pressoa on tosiaan tullut käytettyä vähän harvakseltaan, mutta jokin aikaa sitten tämä oli toisinpäin. Ei tuohon suodattimen suosimiseen ole sen kummempaa syytä ollut. Swissgoldilla pääsee tosin todella lähelle "pressomaisuutta" - mutta toisaalta tässä viime päivinä on tullut käytettyä myös Melittan (aromapore) paperisuodatintakin. Olen tässä hiljattain (varsinkin tuon herbazun kanssa) tullut semmoiseen vaikutelmaan että tuon paperisuodattimen kanssa kahvi on kauttaaltaan "vetisempi" - varsinkin heti siemauksen jälkeen - eli suuhun ei jää semmoista paksua jälkimakua kuten (öljyisemmän) swissgold -tuotoksen kanssa vaan se ikäänkuin "töksähtää" pois. Mutta hämmästyksekseni taas paperisuodattimella "keskimaku" (miten tämän nyt kuvaisi: se maku joka suussa on hetkellä juuri ennen nielausua kun kahvia pitää suussa) on taas paljon selkeämpi. Eli paperisuodattimella saankin esille (eli siis maistan) kahvista jotain joka jostain syystä kestosuodattimella hukkuu kai siihen "täyteläisyyteen". Ja nyt olen herbazun kohdalla tästä syystä kallellaan siihen paperisuodattimeen. Olen itseasiassa vähän aprikoinut josko pitäisi hasbeaniltä tuo Chemex hommata - mutta toistaiseksi olen saanut hillittyä itseni (varsinkin kun tässä viikon sisällä on tullut tehtyä muita kohtuullisen hintavia kahviharrastushankintoja).

Lainaus käyttäjältä: akallio

Entä kaadatko vettä hiljalleen vai kaiken kerrallaan?


Eli ensin lorautan tilkan jotta purut kastuvat ja odotan kotvan. Tämän jälkeen lorottelen vettä hiljalleen ja tasaisesti purujen päälle, niin että veden pinta ei nouse missään vaiheessa kovin korkealle. Eli että siinä suodattimessa on kokoajan selkeä märkä kahvimassakerros alla, jonka päällä noin sentin paksuinen vesikerros (joka sitten valuu allaolevan kahvimassan läpi). Varsinkin Swissgoldilla tällä tavalla toimiessa kuppiin näyttää tulevan paljon vähemmän sitä "hienoa mujua" kuin kaataessa vettä reippaammin (kuten automaattikeitin tekee yhtä mukillista keitellessä, ks. ketju "Suodatinkeittelyn tekniikkaa...").
Kirjattu

Arto

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 73
Vast:MyCafe
« Vastaus #5 : Marraskuu 28, 2007, 08:28:20 ap »

akallio wrote:
Lainaus
Näitä haitallisia rasvoja ja öljyjä kutsutaan myös aromeiksi. Olisi kiinnostava maistaa MyCafe-kahvia, noin periaatteessa sen pitäisi maistua tuhkakupille koska kyseessä on tavallaan superlaiha espressouutto. Onko joku kokeillut?


Ei onneksi ihan tuhkakupilta... :)  Maistoin esittelijän laatiman version siitä niiden ihan perussumpista. Jekkuhan noilla taisi olla vähän se, että podeina on kaiken maailman pähkinä- ja suklaakahveja, jotka nyt tuollaisiksi maustekikkailuiksi ovat tällä äärimmäisen helppoja tehdä.

Mitä siihen kahvin makuun tulee, pesee pitkään seisoneen suodatinkahvin, juuri ja juuri. Ei nyt kuitenkaan mitään sen kummempaa, aromit tosiaan hieman kateissa. Ihan jees, mutta parempaa on helppo tehdä. En keksi, mitä kukaan ihan oikeasti tuollaisella tekisi, varsinkin kun nuo podit ovat kyllä hinnoissaan.
Kirjattu

SonjaSelena

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 18
Vast:MyCafe
« Vastaus #6 : Marraskuu 28, 2007, 10:02:35 ap »

Lainaus käyttäjältä: Arto
En keksi, mitä kukaan ihan oikeasti tuollaisella tekisi, varsinkin kun nuo podit ovat kyllä hinnoissaan.


No se on just sitä, kun tietämättömille on helppo myydä uskottelemalla tuotteen olevan helpoin, halvin ja terveellisin. Viikko sitten minäkin olisin voinut mennä lankaan, kun olisi tarpeeksi puhuttu. Mites sitä myyjän puheita jaskanjauhannaksikaan tietäisi, jos vaihtoehdoista ei ole mitään käsitystä?
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Vast:MyCafe
« Vastaus #7 : Marraskuu 28, 2007, 12:25:28 ip »

Lainaus käyttäjältä: SonjaSelena

No se on just sitä, kun tietämättömille on helppo myydä uskottelemalla tuotteen olevan helpoin, halvin ja terveellisin. Viikko sitten minäkin olisin voinut mennä lankaan, kun olisi tarpeeksi puhuttu. Mites sitä myyjän puheita jaskanjauhannaksikaan tietäisi, jos vaihtoehdoista ei ole mitään käsitystä?


Jep, makuasioissa on hirveän helppo johtaa ihmisiä harhaan. Sopivasti kun hehkuttaa, vetoaa kaikenlaisiin "tieteellisiin faktoihin" ja antaa kahvia maisteltavaksi periaatteella "hyvää on, eikös vaan", niin varmasti lähes kaikki pitävät sitä suodatinkahvia parempana. Pitää olla aika rautainen kahvinmaistelija, että pystyy vertaamaan kupissa olevaa kahvia ja hämäriä mielikuvia jostain toisenlaisesta kahvista.

Sen sijaan jos vierekkäin olisi maisteltavana tuoretta MyCafe-kahvia ja tuoretta suodatinkahvia, niin tilanne olisi aika eri. Mutta näin ei varmastikaan myyntitiskeillä toimita. :)

Tässähän pitää melkein hankkia tuollainen MyCafe-keitin, että pääsee järjestämään kunnollisen sokkomaistelun. No ei ehkä kuitenkaan... :)
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Arto

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 73
Vast:MyCafe
« Vastaus #8 : Marraskuu 28, 2007, 15:19:00 ip »

Sanottakoon MyCafen eduksi se, että on se ainakin helpompi käyttää, kuin juuri mikään kahvikone: podi sisään, kuppi alle ja sitten siitä ainoasta napista, mikä koneesta löytyy. Jos ei kertakaikkiaan osaa mitään kahvia keittää, eikä jaksa opetella, saa tuolla varmasti aikaan jotakin. Markkinarako siis ryhmässä umpilaiskat tai kädettömät.
Kirjattu

petem266

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vast:MyCafe
« Vastaus #9 : Marraskuu 29, 2007, 12:26:08 ip »

Maistoin mycafea lähi-citymarketin esittelyssä, maistui kitkerälle ja laihalle, siis huonolle suodatinkahville. Esittelijä puhui häiritsevästi koko ajan jostain ihmeen "eXpresso"-kahvista, jonka tekemisessä (toisin kuin mycafen) syntyy kauheasti sotkua.

Täällä Tampereellahan on jopa MyCafe-shop ja kahvila Hallituskadulla...
Kirjattu

kaler

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 23
MyCafe
« Vastaus #10 : Marraskuu 29, 2007, 16:56:36 ip »

Mitä kävin noita MyCafen nettisivuja katsomassa, niin minusta kuulostaa epäilyttävältä, että noissa makukahvipodeissa käytetään keinotekoisia makuaineita. Voiko kahvikaan olla sitten hyvää, jos siinä pitää käyttää keinotekoisia makuaineita...  :roll:
Kirjattu
"Il caffè, per esser buono, deve essere nero come la notte, dolce come l'amore e caldo come l'inferno."
(Mihail Bakunin)

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Vast:MyCafe
« Vastaus #11 : Marraskuu 29, 2007, 17:50:15 ip »

Onhan tuo kieltämättä pätevää markkinointia. Sekin että mausteet eivät ole aitoja vaan keinotekoisia onnistutaan kääntämään eduksi: "aromit ovat luontaisenkaltaisia eivätkä siis esimerkiksi estä allergikkoja nauttimasta herkullista hasselpähkinä aromilla maustettua Hazelnut -kahvia."

Tuokin on kiinnostava huomio: "Useimmat espresso-podit ovat vain 7 grammaisia. MyCafé kahvipodeissa on 12g ensiluokkaista kahvia ja näin kahvista tulee täyteläisempää ja maukkaampaa." Niin, jos lirautetaan nelisen senttilitraa kahvia 7g kahvipodista tai kaksi kupillista (!) 12 g podista, niin kummastahan siitä tuleekaan täyteläisempä...

Aika hyvää työtä ovat kyllä tehneet markkinointipuolella (paitsi oikeinkirjoituksessa). Tyyli ei kyllä pure minuun, mutta enpä minä tuon kohdeyleisöön kuulukaan.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Vast:MyCafe
« Vastaus #12 : Marraskuu 29, 2007, 18:39:19 ip »


Näyttää tuo MyCafe-kahvi keskivertomakuun aika hyvin istuvan: http://tinyurl.com/37j8p7

Jos vaihtoehdot ovat seissyt suodatinkahvi ja murukahvi, niin kyllähän toki suoraan kuppiin oikeista puruista tehty kahvi voittaa aina, olipa menetelmä sitten melkein mikä tahansa.

Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

kaler

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 23
Vast:MyCafe
« Vastaus #13 : Marraskuu 29, 2007, 23:15:16 ip »

Lainaus käyttäjältä: akallio
Onhan tuo kieltämättä pätevää markkinointia. Sekin että mausteet eivät ole aitoja vaan keinotekoisia onnistutaan kääntämään eduksi: "aromit ovat luontaisenkaltaisia eivätkä siis esimerkiksi estä allergikkoja nauttimasta herkullista hasselpähkinä aromilla maustettua Hazelnut -kahvia."

Tuo on kieltämättä totta. Kyseessä on ehkä oma päähänpinttymäni, jonka vuoksi en voi oikein ymmärtää alkoholitoman oluen/viinin enkä kofeiinittoman kahvinkaan pointtia. :)
Kirjattu
"Il caffè, per esser buono, deve essere nero come la notte, dolce come l'amore e caldo come l'inferno."
(Mihail Bakunin)

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vast:MyCafe
« Vastaus #14 : Marraskuu 30, 2007, 08:53:53 ap »

Lainaus käyttäjältä: kaler
Kyseessä on ehkä oma päähänpinttymäni, jonka vuoksi en voi oikein ymmärtää alkoholitoman oluen/viinin enkä kofeiinittoman kahvinkaan pointtia. :)


Mielestäni kofeiiniton kahvi (laadukas) maistuu ihan mainiolle - itseasiassa saa olla aika harjaantunut makuaisti jos meinaa tällaista normaalista sokkotestissä erottaa. Toiset tuppaavat olemaan herkempiä kofeiinille ja näille kofeiiniton kahvi on hyvä vaihtoehto jos tykkää kahvin (ja espresson) mausta. Kofeiinihan ei ole mikään hyvänmakuinen aine - vaan aikalailla kitkerä - tosin se antaa oman osansa siihen kahvin "kokonaisvaikutelmaan".
Kirjattu