Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: miten karkeaa jauhan??  (Luettu 12541 kertaa)

kyösti

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2
miten karkeaa jauhan??
« : Marraskuu 28, 2007, 13:20:32 ip »

moikka.
 Kun mie oon väsänny vaikka kuinka kauan espressopannulla (siis keittolevyllä) espressoa ja miulla on minimokan mylly, niin nyt tuli sellainen olo/tieto täältä että siis millaista siihen täytyy jauhatus olla??
 oikeen karkeeta vai oikeen hienoo..?? ja siis ilmeisesti kokeilemaan vaan, mutta jospa neuvoisitte kumminkin myös kummasta päästä lähden etsimään.

 Ja miten sitten kun AEG:llä (hintaluokka 200?) niin mihin suuntaan siinä sitten mennään, onko jauhatus täysin eri?

Huh, odotanpa vesi kielellä.. josko maku hieman paranisi, ennen kuin tarvittava rahasumma kalliinpaan koneeseen on kerätty..
Kiitos etukäteen vastauksista!!
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Vast:miten karkeaa jauhan??
« Vastaus #1 : Marraskuu 28, 2007, 13:28:21 ip »

Mutteripannuun pitää olla melko hienoa, mutta karkeampaa kuin pumpulliseen espressokeittimeen. Yksi niksi olisi ostaa kaupasta pussillinen espressoa ja säätää mylly sen mukaan. Sormien välissä pyörittelemällä pystyy parhaiten vertailemaan karkeusasteita.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Esa

  • Administrator
  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 874
Vast:miten karkeaa jauhan??
« Vastaus #2 : Marraskuu 28, 2007, 14:08:13 ip »

Ja AEG:llä sama karkeus. Liian hienosta purusta ei kummallakaan tule vesi läpi kuin korkeintaan kanavoitumalla. Liian karkealla maku jää vaan laihaksi.
Kirjattu