Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Nespresso?  (Luettu 41319 kertaa)

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vs: Nespresso?
« Vastaus #15 : Toukokuu 10, 2009, 12:04:05 ip »

Tasalaatuisuus on ehkä sellainen hyvin kuvaava termi Nespressosta puhuttaessa eli jos ei ole huippuja niin ei ole myöskään rotkoja. Itseasiassa joisin paljon mieluummin nespressoa kuin perinteistä suomalaiseen makuun paahdettua suodatinkahvia. Olin itseasiassa jo aikeissa ostaa Nespresson, mutta lähti sitten homma "lapasesta" ja päädyin perinteiseen mylly/keitin -yhdistelmään.

Paljon on vielä nespressoilla tekemistä, ennen kuin voi lyödä läpi suurimpaan osaan kotitalouksista. Yksi ongema on hinta. Minulla on tuttuja, joiden mielestä kulta katariina (3e paketti tms) on kyllä parasta mitä on ja kuka nyt maksaisi esim. 20e/kg kahvista. Nespressossa hinta varmaan asettuu jonnekin 40e/kg luokkaan. Tai ainakin tuommoinen mielikuva minulle on jäänyt lähikaupan mycoffee podeista. Saa korjata jos olen väärässä, en vain löytäny googlaamala noiden podien hintaa. Toki nespressossa hyvinä puolina vaivattomuus ja luultavasti parempi maku "vakio" kahviin verrattuna, mutta parannuksen hinta-laatu -suhde ei mielestäni ole kohdallaan. Toisaalta ihmisten laiskuutta ja markkinoinnin voimaa ei pidä koskaan aliarvioida.

Huom. Kokemukseni rajoittuu vain Lavazzan nespressoon (kaksi yritystä), joka ei oikein vakuuttanut.
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 632
Vs: Nespresso?
« Vastaus #16 : Toukokuu 10, 2009, 18:52:26 ip »

Ehkäpä tuo on paras tapa, mutta ajattelin asiaa vain niin, että joku googlettaa nespresson ja löytää tuon yhden postauksen "arvostetulta" foorumilta -> nespresso on loistokamaa! Mutta onhan tässä jo tullut käsiteltyä tuota mainosta, joten eiköhän se joku googlettajakin lue hieman eteenpäin ja löydä nämä jutut...

Miksi joku ei voisi olla aidosti sitä mieltä, että Nespresso on loistokamaa? Kyse on puhtaasti makuasiasta, eikä sitä voi kukaan, edes kahviguruista kyseenalaistaa.
Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST, LaPavoni Europiccola, 1zpresso JX Pro, Wilfa WSCG-2*

nasse

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 270
Vs: Nespresso?
« Vastaus #17 : Toukokuu 10, 2009, 18:57:37 ip »

Miksi joku ei voisi olla aidosti sitä mieltä, että Nespresso on loistokamaa? Kyse on puhtaasti makuasiasta, eikä sitä voi kukaan, edes kahviguruista kyseenalaistaa.

Voi tietenkin olla, mutta jos luet tuon postauksen, niin tulee näppärästi kaikenlaisia koti- ja ammattikoneiden eroja ja paineita ja muutenkin koko teksti on kuin joko suoraan esitteestä pastettuja tai myyntimiehen näppikseltä...
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 10, 2009, 22:38:40 ip kirjoittanut nasse »
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Nespresso?
« Vastaus #18 : Toukokuu 10, 2009, 19:04:30 ip »

Miksi joku ei voisi olla aidosti sitä mieltä, että Nespresso on loistokamaa? Kyse on puhtaasti makuasiasta, eikä sitä voi kukaan, edes kahviguruista kyseenalaistaa.

Toki joku voi olla sitä mieltä. Mutta kai voi(n) kyseenalaistaa sen että nespresso olisi jotenkin parempaa kuin hyvä suodatinkahvi (tai mikä tahansa muu hyvin valmistettu kahvi)? Ja sitten jos edullisuutta perustellaan viittaamalla johonkin (kuvitteelliseen) 3-4 euron kahvilaespresson... niin onhan tuo aika paksua. Toki 3-4 euron kahvilaespressoja varmaan jostakin saa, mutta silloin kyllä ******* asiakasta silmään ja asiakkaan täytyy myös pitää tästä.
Kirjattu

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 632
Vs: Nespresso?
« Vastaus #19 : Toukokuu 10, 2009, 22:29:02 ip »

Toki joku voi olla sitä mieltä. Mutta kai voi(n) kyseenalaistaa sen että nespresso olisi jotenkin parempaa kuin hyvä suodatinkahvi (tai mikä tahansa muu hyvin valmistettu kahvi)? Ja sitten jos edullisuutta perustellaan viittaamalla johonkin (kuvitteelliseen) 3-4 euron kahvilaespresson... niin onhan tuo aika paksua. Toki 3-4 euron kahvilaespressoja varmaan jostakin saa, mutta silloin kyllä ******* asiakasta silmään ja asiakkaan täytyy myös pitää tästä.

En ottanutkaan kantaa hintoihin. Kuten jo kerroin, olin itsekin jo harkinnut tuollaisen kapselikoneen ostamista. Helppoa, ihan hyvää kahvia, mutta oman (+muun perheen) kulutuksen huomioiden aivan liian kallista.

Voit toki kyseenalaistaa, mutta miksi sen tekisit? Se vain on sellainen tosiasia, että kenenkään toisen suu ei pysty mitätöimään esimerkiksi oman suuni mielipidettä. Niin kauan kuin on kyse puhtaasti makuasioista ei ole mitään syytä vesittää toisten mielipiteitä, kun asia on käytännössä mahdotonta todentaa. Ei ole olemassa mittalaitetta joka esittäisi makuaistimuksen arvoasteikolla 1-10.
Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST, LaPavoni Europiccola, 1zpresso JX Pro, Wilfa WSCG-2*

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: Nespresso?
« Vastaus #20 : Toukokuu 10, 2009, 22:52:37 ip »


Kovasti tuota Vemulia ymmärrän. Ellei toimistollemme olisi hankittu siellä nyt raksuttavaa Krupsin täysautomaattia, niin siellä olisi luultavasti Nespresso-kone. Ja nimenomaan se pro-versio. Ei siksi, että sen kahvi olisi satumaisen hyvää, vaan sen tähden, että sillä saa "juotavaa" kahvia vaivattomasti ja hyvin siististi. Maistamani Nespresson espressot ovat olleet parempia, kuin standardikuppiloiden tuotokset. Ja "tavallinen" kahvikin aivan eri planeetalta perinteisen toimistokahvin kanssa (termoskannukura). Puhun siis koko ajan toimistoympäristöstä, jossa helppous ja sotkemattomuus ovat tärkeitä tekijöitä.

Tuo mainoskirjoitus on lähinnä jotain säälittävän ja liikuttavan välistä.
     
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Nespresso?
« Vastaus #21 : Toukokuu 10, 2009, 23:54:02 ip »

Voit toki kyseenalaistaa, mutta miksi sen tekisit? Se vain on sellainen tosiasia, että kenenkään toisen suu ei pysty mitätöimään esimerkiksi oman suuni mielipidettä. Niin kauan kuin on kyse puhtaasti makuasioista ei ole mitään syytä vesittää toisten mielipiteitä, kun asia on käytännössä mahdotonta todentaa. Ei ole olemassa mittalaitetta joka esittäisi makuaistimuksen arvoasteikolla 1-10.

No miksi sinä sitten haluat kyseenalaistaa minun makuni?

Minä en siis ole missään vaiheessa väittänyt etteikö nespresso maistuisi sinusta hyvälle. En ole edes väittänyt etteikö se maistuisi minusta hyvälle. Olen vain käytännössä vahvasti epäillyt ettei se maistuisi lähellekkään niin hyvälle kuin ne muutamat erittäin onnistuneet suodatinkahvikupposet joita olen itselleni valmistanut (tosin "vaivaa" nähden niin raaka-aineiden kuin valmistuksenkin suhteen).

(sivuhuomautuksena: valtameren toisella puolella esimerkiksi suodatinkahvin valmistamiseen laatukahviloissa käytetään pikkaisen enemmän aikaa ja vaivaa kuin täällä kotosuomessa - viimeisin innovaatio on tämä ExtractMoJo™ systeemi, josta esim. Andy Schecterin lyhyt yhteenveto täällä).
Kirjattu

Fixx

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 28
Vs: Nespresso?
« Vastaus #22 : Toukokuu 11, 2009, 13:41:06 ip »

Tuohon Nespresson kalleuteen tämän verran: Nespressoa pidetään kalliina käyttökustannuksiltaan mutta itseasiassa hintataso näyttäisi olevan tasan sama kuin ese-podeissakin. Sikäli ei tässä mitään ihmeellistä.

Olen muutaman kerran maistanut ja ei ole tehnyt suurempaa vaikutusta. Ihan jees mutta itse teen parempaa.
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Nespresso?
« Vastaus #23 : Toukokuu 11, 2009, 14:29:50 ip »

Tuohon Nespresson kalleuteen tämän verran: Nespressoa pidetään kalliina käyttökustannuksiltaan mutta itseasiassa hintataso näyttäisi olevan tasan sama kuin ese-podeissakin.

Minkä hintaisia nuo E.S.E. podit yleensä ottaen ovat (en tiedä kun en käytä)?

Crema.fi:stä löysin esimerkiksi Moak Espresso Bar Pod hintaan 49,90€ 150 kpl 7 gramman annosnappeja - hintaa tulee siis kahville reilu 47 euroa kilo (ja siellä on varmastikin robustaa jatkeena?). Laadukasta papukahvia saa siis about 20-30 eurolla kilo (riippuen mistä tilaa ja mitä laatua - mutta jokainen näistä varmasti laadukkaampaa kuin tuo podin sisältö). Kilolla erotusta tulee hinnassa siis 17-27 euroa. Kahvia kuluu noin kaksi kiloa kuukaudessa (ainakin minulla), joten vuodessa tuo tekee 408-648 euroa. Tuosta hintahaarukassa löytää jo varsin hyviä myllyjä...
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 11, 2009, 14:36:08 ip kirjoittanut jiitee »
Kirjattu

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vs: Nespresso?
« Vastaus #24 : Toukokuu 11, 2009, 21:16:27 ip »

viimeisin innovaatio on tämä ExtractMoJo™ systeemi, josta esim. Andy Schecterin lyhyt yhteenveto täällä).
$639, ei ihan minun kukkarolle :)
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

Fixx

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 28
Vs: Nespresso?
« Vastaus #25 : Toukokuu 12, 2009, 11:50:14 ap »

Minkä hintaisia nuo E.S.E. podit yleensä ottaen ovat (en tiedä kun en käytä)?
Juu eipä paljoa halvemmalla saa. Podien käyttö tulee väistämättä noin kaksi kertaa kalliimmaksi kuin irtokahvi. Podeissa maksetaan helppoudesta, joskaan ei irtokahvin käyttö nyt juuri vaikeampaa ole oikeasti.
Kirjattu

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: Nespresso?
« Vastaus #26 : Toukokuu 12, 2009, 12:06:54 ip »

Juu eipä paljoa halvemmalla saa. Podien käyttö tulee väistämättä noin kaksi kertaa kalliimmaksi kuin irtokahvi. Podeissa maksetaan helppoudesta, joskaan ei irtokahvin käyttö nyt juuri vaikeampaa ole oikeasti.

Riippuu ympäristöstä. Esimerkiksi toimistossa, pienessä minikeittiössä, podit ovat helkkarin paljon helpompia, kuin irtokahvi. Eikä irtokahvia voi edes käyttää, pitäisi olla papuja ja mylly. Sellainen harvoin onnistuu. Sitäpaitsi podit (ainakin ne, joita olen itse nähnyt) on pakattu yksin kappalein, ilmatiiviisti. Sekin on parempi vaihtoehto, kuin hyvin avattu ja tuuletettu kaupan purupussi. Arvaas vaan, miten monessa "gourmet" ravintolassa tuodaan pöytään espresso, joka on tehty podeista... Ei helppouden, vaan podin tuoreuden takia.
     
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Nespresso?
« Vastaus #27 : Toukokuu 12, 2009, 13:08:13 ip »

Tuli maistettua Italian reissulla Nespressolla tehtyä kahvia. Makuvaihtoehtojahan on varmaan triljoona erilaista, mutta tämä oli "ristretto" -niminen podi.

Laite lämpenee parissa minuutissa käyttövalmiiksi. Podi kahvaan, kahva koneeseen ja uutto käyntiin. Liruttelin jotain n. 20 sekunnin shotteja, juomaa tuli varmaan 30-40 ml. "Cremaa" shottiin tuli n. sentin verran. Makua voisi kuvailla jotain "oikean" espresson ja mokkapannun väliltä. Maku ei sinäänsä aiheuta mitään hurmosta mutta maistuvaa, ihan juotavaa kahvia se on. Laite on niin naurettavan helppo käyttää, joten tommoista voisi jopa harkita ostavansa esim. kiireiselle työpaikalle.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vs: Nespresso?
« Vastaus #28 : Toukokuu 13, 2009, 10:58:19 ap »

On tässä jo keskusteltu useammin sivullisen verran normaalisti, joten jos nyt siirryttäisiin asioiden ylianalysoimiseen?

Podissa on "tuuletettua" kahvia pakattu tiukkaan ilmatiiviiseen pakettiin. En tiedä mikä on jauhatuksen karkeus, ehkä hieman normaalia espressoa karkeampi? Koska systeemi on täysin automatisoitu, niin en usko että siinä käytetään espressokarkeutta, koska se on lähellä tukkeutumispistettä ja siksi hyvin vaikea automatisoida.

Tällä tavoin hapen aiheuttamat tuhot on varmaankin saatu eliminoitua tehokkaasti. Ongelmaksi kuitenkin tulee, että kahvissa ei ole hiilidioksidia ja niinpä siitä ei saa oikeaa espressouuttoa. Kone kuitenkin pukkaa creman, mitenköhän se tapahtuu?

Mainittiin että kotimalleissa uuttopaine on 19 baaria, mutta se lähinnä tarkoittanee että niissä ei ole paineen säätelyä vaan pumppu painaa täydellä teholla. Jos vastassa on tuultettu kahvikakku, niin todellisuudessa paine ei päässe kuitenkaan nousemaan mitenkään korkeaksi.

Muistelin myös, että Nespresso-podit on korkeampia kuin ESE-podit. Oliko näin? Olisikohan sillä vaikutusta uuttoon?
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Nespresso?
« Vastaus #29 : Toukokuu 13, 2009, 11:41:21 ap »


Muistelin myös, että Nespresso-podit on korkeampia kuin ESE-podit. Oliko näin? Olisikohan sillä vaikutusta uuttoon?


Joo siis nehän ovat täysin erilaiset. Ese-podi on kiekko siinä harsokankaassa ja Nespresso käyttää "kapselia", joka on muovia ja siinä päässä folio, joka rikkoontuu kun kapselin laittaa kahvaan/koneeseen.

Uuttopaineesta on mahdoton sanoa mitään. Uuttoaika on kyllä ihan ok, sillä 20-25 sekunnissa saa mukiin 30-40 milliä juomaa.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2