Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Suodatinkeittelyn tekniikkaa...  (Luettu 108324 kertaa)

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Suodatinkeittelyn tekniikkaa...
« Vastaus #30 : Heinäkuu 21, 2009, 16:28:03 ip »

Mahlkönig Tanzania kotikäyttöön on suorastaan halpa hyötyynsä nähden :)

::) 


... toivonmukaan päästään ensiviikolla testaamaan tuota ;)
Kirjattu

KainoKani

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 15
Vs: Suodatinkeittelyn tekniikkaa...
« Vastaus #31 : Heinäkuu 22, 2009, 16:52:46 ip »

Paperi suodattaa enemmän ja kahvista tulee kirkkaampi. Metallisuodatin taas tekee tuhdimman ja aromikkaamman kupin. Kovin iso ero ei kyllä ole, jos ei juo aina samaa kahvia niin ei välttämättä huomaa.

Ja jos on kiinnostunut kahvin kolesteroleista, niin paperisuodatin suodattaa nekin mutta metallinen ei.
Kirjattu
Rancilio Silvia, Ascaso i-mini

nasse

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 270
Vs: Suodatinkeittelyn tekniikkaa...
« Vastaus #32 : Heinäkuu 22, 2009, 18:52:56 ip »

Ja jos on kiinnostunut kahvin kolesteroleista, niin paperisuodatin suodattaa nekin mutta metallinen ei.
Ne "kolesterolit" vaan tuovat sitä makuakin siihen kahviin lisää.. Ja jos ihan aikuisten oikeasti puhutaan, niin tuskin kukaan kuolee siihen, että juo kahdesti(?) päivässä kupillisen paremman makuista kolesterolikahvia?
Kirjattu

Hanni

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 41
Vs: Suodatinkeittelyn tekniikkaa...
« Vastaus #33 : Heinäkuu 22, 2009, 22:36:20 ip »

Ruuan kolesteroli ei vaikuta veren kolesteroliarvoihin (paitsi ehkä niin päin, että keho pyrkii paikkamaan rasvatonta ruokavaliota nauttivan kolesteroliarvoja nostamalla niitä)  ;)
Kirjattu

samppo

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 138
Vs: Suodatinkeittelyn tekniikkaa...
« Vastaus #34 : Tammikuu 18, 2010, 18:15:22 ip »

Kahvia valmistettaessa siinä ei kauaa tarvitsekaan väijyä. Kun vesi on kiehahtanut niin mittari sekaan. Todennäköisesti aika nopeasti ollaan 96 asteessa ja sitten kun huomioi vielä kaataessa / kaatamisen aikana tapahtuvan viilenemisen niin väijyaika on aika pientä jos halutaan 92-94.

Kun teen pressolla kahvia kaadan kiehahtaneen veden maitokannuun ja siitä sitten pressoon. Todennäköisesti vesi on silloin ainakin alle 96 asteista. Eli toimii ainakin vaaleahkopaahtoisille varmaan ihan hyvin. Ei ole lämpömittaria, muuten voisi lämpöjä mittailla.
Kirjattu
Rancilio Silvia nakukahvalla + Rancilio Rocky + QUEST M3 paahdin

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Suodatinkeittelyn tekniikkaa... - kaatokannu
« Vastaus #35 : Tammikuu 20, 2010, 22:57:20 ip »

Saapui sitten viimein kunnollinen vedenkaatokannu/pannu. Kyseessä Harion V60 Buono (made in Japan) - alhaalla siitä pari kuvaa, verrokkina tähän mennessä palvellut OPA.

Täytyy sanoa jo lyhyen kokeilun jälkeen että kaatotuntuma on odotetun kaltaisesti aivan toista luokkaa vanhaan pannuun nähden. Nokasta saa valutettua vettä vaikka tippa kerrallaan ilman mitään ongelmaa siitä että alkaisi juoksemaan nokkaa pitkin paidalle - eli uuttonopeutta pystyy nyt säätämään helposti ilman että tarvitsee pitää taukoja vedensyötössä. Lisäksi nokan saa paljon helpommin lähelle kahvin pintaa vaikka pannu olisikin täynnä. Kahva on myös ergonomisempi kaatamista ajatellen. Painoa tuolla on reilu 400g, vetoisuus 1.2 litraa, ja on siis harjattua (?) terästä (magneetti tarttuu kiinni, pitäisi siis toimia induktiollakin).

Löytyi täältä (posteineen ja tullin kautta alveineen n. 75 euroa).
Kirjattu

mugi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 70
Vs: Suodatinkeittelyn tekniikkaa...
« Vastaus #36 : Tammikuu 20, 2010, 23:11:28 ip »

@jiitee: Omalla tavallaan oikein kaunis esine tuo V60, sellaista (retro-)japanilaista karua eleganssia. Tuollainen voisi olla mainio myös teeveden keittämiseen.
Kirjattu
Rancilio Silvia v3 (Auber PID) + Ascaso i1

Juqi

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 311
Vs: Suodatinkeittelyn tekniikkaa...
« Vastaus #37 : Tammikuu 21, 2010, 08:53:45 ap »

Olen yrittänyt etsiä samantyyppistä kannua, huonoin tuloksin. Periaateessa voisi olla ihan keraaminenkin johon voisi vedenkeittimestä kaataa vedet ja käyttää sitä vain kaatimena. Kunhan saisi vain tuollaisen kaatonokan.
Kirjattu
Give a man an espresso, and he will drink for a day. Teach a man how to make an espresso, and he will be frustrated for a lifetime.

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1444
  • Kahviharrastaja
Vs: Suodatinkeittelyn tekniikkaa...
« Vastaus #38 : Tammikuu 21, 2010, 15:36:59 ip »

Päästääkö kestosuodatin (Swissgold) suunnilleen saman määrän mönjää kahvikuppiin kuin pressopannu (cuppauspoistolla)?
Kirjattu
Silvia PID + Ascaso i-Mini .. Aeropress / Baratza Sette 270 .. Gene Cafe paahdin .. tee ..

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 933
Vs: Suodatinkeittelyn tekniikkaa...
« Vastaus #39 : Tammikuu 21, 2010, 15:57:29 ip »

http://www.knopes.com/ myy Harion tavaraa euroalueella uloskantohintaan. Tiedustelin jokunen aika sitten postituskuluista mutteivät ole vastanneet kelvottomat vielä.
Kirjattu
"We sales specialty coffee"

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2790
Vs: Suodatinkeittelyn tekniikkaa...
« Vastaus #40 : Tammikuu 21, 2010, 16:37:28 ip »

http://www.knopes.com/ myy Harion tavaraa euroalueella uloskantohintaan. Tiedustelin jokunen aika sitten postituskuluista mutteivät ole vastanneet kelvottomat vielä.

Kerro kun vastaavat, niin me muutkin osallistumme uloskantoon. Webbikaupasta päätellen vastaus tulisi nopeammin, jos kirjoittaisi ranskaksi. Voi nimittäin olla, että englantia osaava siskonpoika tulee seuraavan kerran käymään vasta kevätlukukauden päätyttyä... :)
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

samppo

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 138
Vs: Suodatinkeittelyn tekniikkaa...
« Vastaus #41 : Tammikuu 21, 2010, 16:51:35 ip »

http://www.knopes.com/ myy Harion tavaraa euroalueella uloskantohintaan. Tiedustelin jokunen aika sitten postituskuluista mutteivät ole vastanneet kelvottomat vielä.

Testasin tuosta nettikaupasta laittaa tuon ostoskoriin ja sitten tuli se tiedot kohta, kuinka ollakkaan kohdassa maa (pays) oli listassa noin 10 maata, jotka olivat Ranska + muita pieniä lähivaltioita (ei edes Saksaa). Eli nettikaupasta ei ainakaan voi tilata suomeen, ehkä soittamalla. Syy voi olla, että ovat saattaneet kysyä vain kyseisiin maihin kuljetus hinnaat kuriiripalvelulta (minun veikkaus)
Kirjattu
Rancilio Silvia nakukahvalla + Rancilio Rocky + QUEST M3 paahdin

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 933
Vs: Suodatinkeittelyn tekniikkaa...
« Vastaus #42 : Tammikuu 21, 2010, 17:01:19 ip »

Testasin tuosta nettikaupasta laittaa tuon ostoskoriin ja sitten tuli se tiedot kohta, kuinka ollakkaan kohdassa maa (pays) oli listassa noin 10 maata, jotka olivat Ranska + muita pieniä lähivaltioita (ei edes Saksaa). Eli nettikaupasta ei ainakaan voi tilata suomeen, ehkä soittamalla. Syy voi olla, että ovat saattaneet kysyä vain kyseisiin maihin kuljetus hinnaat kuriiripalvelulta (minun veikkaus)

Siksipä tässä vastausta odotellaankin  ::). Ajan kuluksi voisi ehkä alkaa muistella ranskan alkeita yläasteelta.

Lainaus
ous transportez-vous en Finlande ? Si ainsi combien coûte l'expédition ?
;D
Kirjattu
"We sales specialty coffee"

Juqi

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 311
Vs: Suodatinkeittelyn tekniikkaa...
« Vastaus #43 : Tammikuu 21, 2010, 19:13:48 ip »

Kyllä Knopes Suomeen toimittaa. Toimittavat DPD:llä, kulut 36 euroa. Kannu on tuolla 40 euroa, joten samaan hintaan menee kun jiiteen tilaama Jenkeistä. Tilaus täytyy tehdä sähköpostilla ja etukäteismaksulla tai PayPalilla.
Kirjattu
Give a man an espresso, and he will drink for a day. Teach a man how to make an espresso, and he will be frustrated for a lifetime.

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Suodatinkeittelyn tekniikkaa...
« Vastaus #44 : Tammikuu 23, 2010, 16:33:07 ip »

Päästääkö kestosuodatin (Swissgold) suunnilleen saman määrän mönjää kahvikuppiin kuin pressopannu (cuppauspoistolla)?

Suurinpiirtein - mutta riippuu miten tarkasti teet tuon kaapimisen pressossa ja kaadatko sieltä sitten kaiken nesteen pois.
Kirjattu