Kahvikeskustelu > Apua aloittelijoille

Jauhatuskarkeus espressokeittimelle

(1/2) > >>

tumps:
Tilasin itselleni tuollaisen Arieten Cafe Retro keittimen käytetynä, kun halvalla sattui saamaan.

Minkäslaista jaihatuskarkeutta tuossa tulisi käyttää. Ilmeisesti hienointa mahdollista?

Minulla on kotona ainoastaan Vilfan Svart aroma ja manuaalinen Hario Skerton plus.
Onko näistä kumpikaan kykeneväinen jauhamaan tarpeeksi hienoa kahvia tuohon keittimeen vai onko parempi vain jauhaa kaupan myllyllä?

beta:
Periaatteessa noiden kummankin myllyn luvataan tekevän espressolle sopivaa eli ei siinä taida olla muuta oikotietä kun kokeilla. Sopiva jauhatuskarkeus riippuu pavusta, säätöä joutuu tekemään aina kun vaihtaa. Tamppauksen voimakkuuskin vaikuttaa asiaan.

OskuK:
Tuntematta keitintäsi sen kummemin, se lienee marketasoinen, eli sisältää sen painekahvan, jolloin periaatteessa mikä tahansa mokkapannukahvi tuottaa espressonomaisen lopputuloksen, tosin niissä mokkapannupusseissakin saattaa lukea harhaanjohtavasti "espresso". No niin tai näin, hario ainakin kykenee oikeaankin espressojauhatukseen. Wilfa, tuskin. Mutta koska se luultavimmin kykenee mokkapannuun, niin painekahvalla onnistunee.

tumps:
Kiitoksia kovasti vastauksistanne.

Aikaisemmin olen keittänyt kahvini mokkapannulla tai käyttänyt aeropressiä.
Varsinkin mokkapannulla tehdystä kahvista pidän paljon.

Tuo retro on nimenomaan halpa painekahvallinen keitin. Lähinnä hienon ulkonäön ja maidonvaahdotusominaisuuden takia sen hommasin.

tumps:
Ostin keittimen siis käytettynä ja mukana tuli kaksi "kahvaa" . Toinen on hyvinkin normaali mutta mikä mahtaa olla tämän kysesisen käyttötarkoitus?

https://drive.google.com/file/d/1EmbRGwSCphaySo6nR4D-ySqKvpswr1iV/view?usp=drivesdk

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta