Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Jauhatuskarkeus espressokeittimelle  (Luettu 691 kertaa)

tumps

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Jauhatuskarkeus espressokeittimelle
« : Tammikuu 21, 2024, 09:12:49 ap »

Tilasin itselleni tuollaisen Arieten Cafe Retro keittimen käytetynä, kun halvalla sattui saamaan.

Minkäslaista jaihatuskarkeutta tuossa tulisi käyttää. Ilmeisesti hienointa mahdollista?

Minulla on kotona ainoastaan Vilfan Svart aroma ja manuaalinen Hario Skerton plus.
Onko näistä kumpikaan kykeneväinen jauhamaan tarpeeksi hienoa kahvia tuohon keittimeen vai onko parempi vain jauhaa kaupan myllyllä?
Kirjattu

beta

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 41
Vs: Jauhatuskarkeus espressokeittimelle
« Vastaus #1 : Tammikuu 21, 2024, 11:37:41 ap »

Periaatteessa noiden kummankin myllyn luvataan tekevän espressolle sopivaa eli ei siinä taida olla muuta oikotietä kun kokeilla. Sopiva jauhatuskarkeus riippuu pavusta, säätöä joutuu tekemään aina kun vaihtaa. Tamppauksen voimakkuuskin vaikuttaa asiaan.
Kirjattu

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2576
Vs: Jauhatuskarkeus espressokeittimelle
« Vastaus #2 : Tammikuu 21, 2024, 12:03:42 ip »

Tuntematta keitintäsi sen kummemin, se lienee marketasoinen, eli sisältää sen painekahvan, jolloin periaatteessa mikä tahansa mokkapannukahvi tuottaa espressonomaisen lopputuloksen, tosin niissä mokkapannupusseissakin saattaa lukea harhaanjohtavasti "espresso". No niin tai näin, hario ainakin kykenee oikeaankin espressojauhatukseen. Wilfa, tuskin. Mutta koska se luultavimmin kykenee mokkapannuun, niin painekahvalla onnistunee.
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

tumps

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: Jauhatuskarkeus espressokeittimelle
« Vastaus #3 : Tammikuu 21, 2024, 12:27:29 ip »

Kiitoksia kovasti vastauksistanne.

Aikaisemmin olen keittänyt kahvini mokkapannulla tai käyttänyt aeropressiä.
Varsinkin mokkapannulla tehdystä kahvista pidän paljon.

Tuo retro on nimenomaan halpa painekahvallinen keitin. Lähinnä hienon ulkonäön ja maidonvaahdotusominaisuuden takia sen hommasin.
Kirjattu

tumps

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: Jauhatuskarkeus espressokeittimelle
« Vastaus #4 : Tammikuu 22, 2024, 16:55:13 ip »

Ostin keittimen siis käytettynä ja mukana tuli kaksi "kahvaa" . Toinen on hyvinkin normaali mutta mikä mahtaa olla tämän kysesisen käyttötarkoitus?

https://drive.google.com/file/d/1EmbRGwSCphaySo6nR4D-ySqKvpswr1iV/view?usp=drivesdk
Kirjattu

vissymies

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 135
Vs: Jauhatuskarkeus espressokeittimelle
« Vastaus #5 : Tammikuu 22, 2024, 17:29:48 ip »

Olisikohan tuo toinen kahva kahvipodeille? Sellaisia myytiin ainakin joskus aiemmin (sellainen litteähkö kiekkomainen noin 6 mm paksu lätyskä) itsellä joskus lähes 20 vuotta sitten oli keitin jossa käytettiin tuollaisia (De Longhi -merkkinen, joita meillä meni noin 3 kpl vuodessa ja aina takuuvaihtoon. Jossain vaiheessa sitten kypsyin ja ostin Isomac Giadan ja kahvimyllyn!)
Kirjattu
Bezzera BZ07, OE Pharos, Mazzer MiniE, Aeropress, Hario Skerton, Hario Mini-Slim+, Wilfa WSCG-2 (Isomac Giada, Minimoka 203)