Kahvikeskustelu > Baristatekniikka |
Tippa vettä pavuille? |
(1/2) > >> |
vissymies:
Tästä on välillä käyty täälläkin keskustelua, mutta nyt asiaan on perehdytty vähän tieteellisemmilläkin menetelmin: https://arstechnica.com/science/2023/12/study-why-a-spritz-of-water-before-grinding-coffee-yields-less-waste-tastier-espresso/ |
OskuK:
Joo, Hofmanenkin videota tuosta pukkasi. https://www.youtube.com/watch?v=nLnB99VJ0HE |
tirofaux:
Kohokohdat Hoffmannin videosta: Veden lisääminen papuihin ennen jauhatusta vähentää tutkimuksen mukaan partikkeleiden staattisuutta, mutta yllättäen myös vastakkaisten varauksien partikkeleiden kiinnitymistä toisiinsa, eli jauhatuksessa on vähemmän "sähköpaakkuja". Sopiva kostututussuhde on 18 g papuja ja 0,36 g vettä, jossa on vettä todennäköisesti paljon tavanomaista enemmän. |
OskuK:
Minusta jännintä oli että uuttoajat pitenevät paljon vedenlisäyksellä, tai sitten eivät, riippuen myllystä -ja Hofmanen pyytääkin ihmisiä kokeilemaan omaansa, ja kertomaan tulos. |
migu2:
--- Lainaus käyttäjältä: tirofaux - Joulukuu 11, 2023, 21:21:45 ip --- 18 g papuja ja 0,36 g vettä, jossa on vettä todennäköisesti paljon tavanomaista enemmän. --- Lainaus päättyy --- Tää ei nyt auennut mulle. Vettä, jossa on tavanomaista enemmän vettä? ;D ??? |
Navigaatio |
Viestien etusivu |
Seuraava sivu |