Kahvikeskustelu > Baristatekniikka
Tippa vettä pavuille?
(1/2) > >>
vissymies:
Tästä on välillä käyty täälläkin keskustelua, mutta nyt asiaan on perehdytty vähän tieteellisemmilläkin menetelmin:

https://arstechnica.com/science/2023/12/study-why-a-spritz-of-water-before-grinding-coffee-yields-less-waste-tastier-espresso/

 
OskuK:
Joo, Hofmanenkin videota tuosta pukkasi.

https://www.youtube.com/watch?v=nLnB99VJ0HE
tirofaux:
Kohokohdat Hoffmannin videosta: Veden lisääminen papuihin ennen jauhatusta vähentää tutkimuksen mukaan partikkeleiden staattisuutta, mutta yllättäen myös vastakkaisten varauksien partikkeleiden kiinnitymistä toisiinsa, eli jauhatuksessa on vähemmän "sähköpaakkuja". Sopiva kostututussuhde on 18 g papuja ja 0,36 g vettä, jossa on vettä todennäköisesti paljon tavanomaista enemmän.
OskuK:
Minusta jännintä oli että uuttoajat pitenevät paljon vedenlisäyksellä, tai sitten eivät, riippuen myllystä -ja Hofmanen pyytääkin ihmisiä kokeilemaan omaansa, ja kertomaan  tulos.
migu2:

--- Lainaus käyttäjältä: tirofaux - Joulukuu 11, 2023, 21:21:45 ip --- 18 g papuja ja 0,36 g vettä, jossa on vettä todennäköisesti paljon tavanomaista enemmän.

--- Lainaus päättyy ---

Tää ei nyt auennut mulle. Vettä, jossa on tavanomaista enemmän vettä?  ;D ???
Navigaatio
Viestien etusivu
Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta