Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: One Day -kahvila (HKI)  (Luettu 3146 kertaa)

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1554
One Day -kahvila (HKI)
« : Toukokuu 19, 2023, 15:58:23 ip »

Käytiin toissapäivänä Fredan ja Eerikinkadun kulmaan (HKI) hiljattain avatussa One Day -kahvilassa, jossa tällä hetkellä on tarjolla tosi mielenkiintoisia kahveja sekä pieni kuratoitu valikoima teetä ja viiniä. Jotain purtavaakin on vielä tulossa, kunhan keksivät sellaista, joka eroaa riittävästi peruskahviloiden massavirran tarjonnasta.

Hesarissa oli muutama viikko sitten kiinnostuksen herättänyt juttu, jonka luettua tuolla oli pakko käydä. https://www.hs.fi/ruoka/art-2000009518852.html (en vastaa mahdollisesta maksumuurista)

Juotiin kupit käsinsuodatettua ecuadorilaista naturalia ja snadisti fermentoitua geishaa, joka oli aika jännä tuttavuus. Sokkotestissä olisin veikannut alkuperäksi Keniaa - tai ehkä Etiopiaa. Maku oli todella moniulotteinen ja kerrassaan erinomainen.

Kahvilasta löytyy vähän tavallisempi kahvilista ja sitten lista, jossa on erikoisempia kahveja. Eiväthän ne ABC:n hintatasoon tottuneille kovinkaan edullisia ole, mutta kahviharrastajille se on oiva tapa tutustua vähän erikoisempiin kahveihin. One Daylla on myös vielä vähän alkutekijöissään olevat verkkosivut, josta näemmä jo saa ostettua joitain heidän papujaan. https://onedaycoffee.co
Osa niistä on sitten vähän tyyriimpiä, esim. maistelemamme ecuadorilainen geisha maksaa 300€/kg. Tuli siis halvemmaksi maistella sitä vain parit pienet kupposet (olikohan se 11€). Edullisempiakin papuja toki löytyy.

Käykääpä kahvi-intoilijat kokeilemassa, ettei One Daylle käy samoin kuin Freesen kahvilalle, jonne kahvikansa ei tainnut oikein löytää. Tämä ei mainos. Se on oikeasti aika mielenkiintoinen uusi kahvilakonsepti.
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E