Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Rocket-huolto pk-seudulla (Appartamento)  (Luettu 3317 kertaa)

annakknn

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 6
Rocket-huolto pk-seudulla (Appartamento)
« : Elokuu 17, 2022, 19:09:53 ip »

Rocket Appartamentomme kaipaisi hiukan huoltoa ja huolenpitoa pk-seudulla tai edes jossain melko lähellä. Ajateltiin maksaa ammattilaiselle kunnon huollosta, vaikka perusjuttuja onkin tehty itse. Kone toimii, mutta usean vuoden käytön jälkeen on kaikkea pientä mitä pitäisi katsoa kuntoon.

Kaffecentralen tekee näitä huoltoja, mutta asiakaskokemus on ollut niin jäätävä, että tekisi mieli hakea kone sieltä pois ja viedä jonnekin muualle jossa sekä huolto että asiakaskommunikaatio hoituu... Masiina on nyt ollut huollossa pian pari viikkoa, jonka aikana jono on liikkunut yhdellä koneella. Tällä kaavalla huoltojono on 5-6 viikkoa, ja sanomattakin lienee selvää että hermot ovat kireällä ilman kahvikonetta (joka voisi esimerkiksi odottaa vuoroaan kotona tehden kahvia, eikä käyttämättömänä Kaffecentralenin tiloissa). Eivät jätettäessä mitenkään kommunikoineet tätä, eivätkä myöskään puhelimessa etukäteen tiedustellessa. Kuluttaja-asiakkaat ovat toki varmasti asiakassegmenttinä pieni, mutta kyllä silti voisi odottaa vähän enemmän.

Olemme yrittäneet tavoittaa myös Rocketin maahantuojaa tiedustellaksemme muita huoltoliikkeitä, mutta hän ei vastaa puhelimeen.

Mikä näitä vaivaa  ??? Vinkit pk-seudun, lähistön, tai edes päiväreissun päässä olevista huoltoliikkeistä erittäin tervetulleita!
Kirjattu

Däni

 • Cappuccino
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 45
Vs: Rocket-huolto pk-seudulla (Appartamento)
« Vastaus #1 : Elokuu 20, 2022, 20:16:12 ip »

Ihan mielenkiinnosta kyselen. Minkälaista huoltotarvetta olit ajatellut kahvikoneesi kaipaavan? Kuluvat osat groupon E61 tiivisteet pystyy vaihtamaan melko helposti itse. Kalkinpoiston voi tehdä valmistajan ohjeiden mukaisesti tai järeämmin purkamalla laitteen sisustaa. Kahvilaitehuollot eivät tule purkamaan konetta kalkinpoistoa varten. Jos koneen sisällä mikään venttiili, liitos tai pressostat vuoda vettä, niin en oikein tiedä mitä olit ajatellut että ne huollossa tekevät? Groupon E61 koneen edessä olevan mötikän sisuskalujen kalkinpoisto vaatii hieman perehtyneisyyttä ja purkamista, mutta jos vesivirtaus on vapaata eikä vettä tule mötikän ylä/alapuolelta tiivisteet on kunnossa. PK alueella vesi on niin pehmeää, että kalkkia ei koneen sisuksiin merkittävästi keräänny. Boilerin vedentason mittatikkuun saattaa kerääntyä kalkkia, joka ylitäyttää boileria - sitä olen joutunut välillä irroittamaan ja putsailemaan.

Tämä teidän kone noudattaa melko perinteistä lämmönvaihdinkonetta. Täältä lisätietoja: https://www.coffeeparts.com.au/spare-parts/home/rocket/appartamento

Kuinka monta annosta tulee kahvikoneella tehtyä päivässä / viikossa?
Kirjattu

hsm

 • Macchiato
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 182
Vs: Rocket-huolto pk-seudulla (Appartamento)
« Vastaus #2 : Elokuu 21, 2022, 11:08:41 ap »

Kahvilaitehuoltojen toiminnassa on todella kehittämisen varaa. Ensimmäinen olisi huoltoajan varaaminen. Aivan turha on seisottaa toimivaa laitetta huollon tiloissa odottamassa vuoroaan. Ei autojakaan tuolla periaatteella huolleta.
Uuden laitteen paneelissa oli pintavika. Valmistaja lähetti uuden paneelin ja Cafetoria olisi vahtanut sen joskus kuukauden kuluttua. Vaihdoin sen itse alle varttitunnin. Sitten myöhemmin olisin tarvinnut alipaineventtiilä. Ilmoittivat, että eivät myy yksityisasiakkaille varaosia. Palautteen jälkeen kertoivat, että jos nyt tällä kertaa sittenkin. Olin jo ostanut sen ym. Saksasta. Cafetorian hinta olisi ollut kolminkertainen.
Asioi nyt sitten näiden kanssa.
Kirjattu

Jari

 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1550
Vs: Rocket-huolto pk-seudulla (Appartamento)
« Vastaus #3 : Elokuu 21, 2022, 23:04:40 ip »

Minun Rocketini huolto meni Kaffecentralenin kanssa ihan asiallisesti. Laitoin sähköpostia ja vastauksessa kerrottiin jonon pituus. Sovittiin sitten, että tuon laitteen päivää-paria ennen huoltoon, johon meni ehkä viikon verran. Silloin asia hoitui ihan tyylikkäästi. Mitähän tästä nyt olisi - parisen vuotta sitten.

Kahvilaitehuoltoa https://kahvilaitehuolto.fi joku on täälläkin muistaakseni aikoinaan kehunut. He eivät erityisesti mainosta Rocketien huoltoa, mutta lupaavat huoltaa myös muita kuin edustamiaan laitteita.

Sieltä kannattanee ainakin kysyä. Sijaitsee Itä-Helsingissä.

Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

Jari

 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1550
Vs: Rocket-huolto pk-seudulla (Appartamento)
« Vastaus #4 : Elokuu 22, 2022, 22:16:08 ip »

Tuli tässä vielä mieleen, että aloitin sähköpostikeskustelun Kaffecentralenin huollon kanssa lukuisilla kysymyksillä. Ehkä se on syy, miksi tieto huoltojonosta tuli etukäteen ja saatiin samalla sovittua mielekäs huoltoonvientipäivä.

Huolto toimi osaltani oikein hyvin ja positiivista oli sekin, että siellä oli huollettavana myös muutamia kiinnostavia vanhoja espressokeittimiä. Käytiin siinä sitten ihan kiva keskustelu mm. espressolaitteiden historiasta.
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E