Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Rancilio kyrvähti, mikä tilalle KIIRE!  (Luettu 1733 kertaa)

EssoEspresso

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2
Rancilio kyrvähti, mikä tilalle KIIRE!
« : Elokuu 01, 2021, 20:52:02 ip »

Pahin painajainen kävi toteen ja Rancilio Silvia kyrvähti eli aamukahvit jää ainakin saamatta. Sellainen lisäys vielä, että täällä maalla ei saa espressoa kuin omasta koneesta eli kahviloita ei ole, niin en voi aamuisin käydä kahvilassa cappucinolla. Näin ollen haluan olla essosta omavarainen ja huomenna meinaan ajaa johonkin päin Suomea ja hakea itselleni koneen.

Lyhyesti taustaa:
Tämä kyseinen Silvia on toinen tässä taloudessa ja periaatteessa toiminut ihan hyvin. On siis tuttu ja turvallinen laite. Ensimmäisen myin aikoinaan kaverille, kun se ei enää lämmennyt niin hyvin kuin aikaisemmin ja ostin uuden tilalle, siitä lienee aikaa jo 6-7 vuotta.

Jokin aika sitten kahva ei kiertynyt kunnolla paikoilleen eli ei mennyt enää niin syvälle kuin aikaisemmin, mutta oletin olevan puhdistuksen tarpeessa. Lisäksi huomasin, että vaahdottimen juuresta (tai rakenteiden sisältä valuttaa vettä).

Tänään sitten avasin koneen ja putsasin paikat, jotta kahva menisi paikoilleen kuten pitääkin. Ja p*skan marjat! Olihan se putsauksen tarpeessa, mutta kahvalle ei tapahtunut mitään. Sitten kun sain koneen taas kasaan, niin huomasin, että vaahdotukseen ei tule kunnolla painetta. Taas kone auki ja kurkkasin sisälle ja jokin siellä vuotaa (onkohan kyseessä venttiili tms.), johon vaahdottimen "ruuvi" kiinnittyy. Löysin videon, jossa tuo avataan ja tiivisteet vaihdetaan. Ajoin samalla kalkinpoiston koneen läpi ja pian loppui vähäinenkin vedentulo vaahdottimesta. Mitähän mahtoi tapahtua?

Olen siis ensisijaisesti hommaamassa uutta konetta, samaa hintaluokkaa jotakuinkin. Silvia on tuttu, mutta jotenkin tekisi mieli kokeilla jotain muuta. Toki paras vaihtoehto on, että saan tuon huomenna leivottua kasaan, mutta se lienee hyvin epätodennäköistä. Jos huomenna en saa tuota kasaan, niin tämä nykyinen jää kakkoskoneeksi, jonka voi ottaa mökille mukaan tms.  Jotain googletuksia on jo tehty, mutta mitään en ole vielä päättänyt. Nyt kysynkin arvon raadilta ja toivon pikaisia vastauksia.

Kysymykset:

1) Suositelkaa jotain hyvää konetta Silvian tilalle vai onko alkuunkaan syytä vaihtaa toiseen, jos Silvia maistuu?
2) Olenkohan diagnosoinut vian oikein ja mistä kannattaa hommata tiivisteet vai pitääkö koko venttiili osaa uusiksi?
Kirjattu

EssoEspresso

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2
Vs: Rancilio kyrvähti, mikä tilalle KIIRE!
« Vastaus #1 : Elokuu 01, 2021, 21:56:30 ip »

Tässä illan mittaan olen selaillut ja Sagella on Dual Boiler ja Ranciliolla Silvia Pro.

Mulla on jo Sagen mylly, joten siihen viereen sopisi myös Sagen kone...mutta edelleen saa suositella ja noihin äsken mainittuihinkin saa ottaa kantaa.
Kirjattu

äyni

 • Espresso
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 689
Vs: Rancilio kyrvähti, mikä tilalle KIIRE!
« Vastaus #2 : Elokuu 02, 2021, 02:09:27 ap »

Onkohan tästä hyötyä, vai sekottaako entisestään: https://www.youtube.com/watch?v=e0kQ5WqjcU8
Kirjattu

Jari

 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1550
Vs: Rancilio kyrvähti, mikä tilalle KIIRE!
« Vastaus #3 : Elokuu 02, 2021, 18:40:14 ip »

huomenna meinaan ajaa johonkin päin Suomea ja hakea itselleni koneen

Jos et ole jo ehtinyt lähteä ajelulle, niin kannattaa soittaa etukäteen, onko laitteita heti saatavilla. Jonkun Sagen mallin voi toki jostain kodinkoneliikkeestä saada mukaan, mutta perinteisiä laitteita myyvistä kahvikoneliikkeistä espressokeittimiä ei välttämättä ole kovinkaan paljon varaston hyllyllä, vaan ne saattavat olla tilauskamaa.

Laitteista, joita ehkä kannattaa vilkaista ennen ostopäätöstä mm. Osacr 2, Lelit MaraX, tai esim. joku Bezzeran toiminnoiltaan sopiva ja omalle kukkarolle sopiva malli. Siitä en ole ihan varma tosin, kannattaako esim. Oscaria tai Bezzeroita ostaa kotimaasta. Ulkomaiset verkkokaupat ovat usein hinnaltaan ylivertaisia. Yksi hyvämaineinen verkkokauppa on Elektros.it.

Noin muutoin hetken aikaa kannattaa miettiä, mitä keittimeltä haluaa ja tarvitsee ennen ostopäätöstä. Niitähän on nykyään pilvin pimein ja ominaisuuksia on vaikka muille jakaa. Ihan vaan, ettei sitten ala jälkikäteen harmittamaan, kun olisihan niitä saattaanut olla parempiakin vaihtoehtoja.

Riittääkö yksi boileri, vai pitääkö olla kaksi? Vai olisiko HX sittenkin tuplaboileria kustannustehokkaampi? Tarvitseeko olla PID? Minkä kokoinen boileri sopii omaan käyttötarkoitukseen? Tarvitseeko paineprofilointia tai virtauksensäätöä? Minkälainen grupon toteutus? Tulisiko keitin vesijohtoliitäntään? Jne jne jne...

Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E