Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Keitin annosnappien käyttöön  (Luettu 31428 kertaa)

Markus

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 282
    • Kahjona kahviin
Vast:Keitin annosnappien käyttöön
« Vastaus #15 : Syyskuu 18, 2007, 18:23:59 ip »

Olen itsekin taipuvainen ajattelemaan niin, että ollakseen espressoa (laadusta ei siis vielä puhuta mitään) kahvin täytyy täyttää tietyt määritelmät, samoin kuin ollakseen viiniä juoman tulee täyttää tietyt määritelmät.

Aivan eri asia on, onko espresson määritelmä tänään sama kuin se oli Luigi Bezzerran keksiessä painepönttöään kahvitaukojen lyhentämiseksi. Ei varmastikaan ole. Se on elänyt härväinten kehittyessä. Varmasti enemmän vuosisataisen historiansa aikana kuin viinin määritelmä vuosituhansien saatossa.

Omasta mielestäni, jos nyt olisi valmis laittamaan 400-500 euroa haisemaan, niin voisi ihan hyvin olla valmis myös jauhamaan kahvin pavuista. Ei siitä niin hirveä vaiva ole. Ihan oikeasti. Toki noin silmämunalla arvioiden esimerkiksi FrancisFrancis-keitinten podikahvat näyttävät olevan jotain ihan muuta kuin Krupsin ESE-filsut, joten podienkin kanssa pelatessa voisi kuvitella olevan jotain eroa sillä, ostaako sadan vai neljänsadan euron härväimen. Coffeegeekissä arvostivat Francisin X3:a jonkin verran: http://www.coffeegeek.com/proreviews/detailed/francisfrancisx3

Toinen juttu on, että ylipäätään voi olla hyvä idea ostaa podivalmis mutta puruillekin suopea riittävän hyvä kone, elellä podien kera ja tympäännyttyään siihen että kahvi ei maistu siltä miltä se voisi hankkii sen myllyn ja uhraa loppuikänsä espresson kanssa nysväämiseen ja God-shotien metsästykseen.  :twisted:
Kirjattu
@kahjonakahviin. Seuraa. Tilaa. Tykkää.

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Keitin annosnappien käyttöön
« Vastaus #16 : Syyskuu 18, 2007, 21:51:11 ip »

Lainaus käyttäjältä: Johan

Tämä nyt on ihan sama jos sanoisi, että mitään 30 euron viiniä ei voi luokitella viiniksi jos rinnalla on 100 euron viini. Olen omassa viiniharrastuksessani havainnut juuri sen, että kun mennään harrastuksessa eteenpäin, niin lopulta joutuu nöyrtymään ja toteamaan, että tosiasiassa myös edullisemmissa hintaluokissa on erinomaisia viinejä. Aluksi on mustavalkoinen, ei lopuksi.


Tämä analogia ei kyllä oikein toimi, kuten jotkut ovatkin jo todenneet. Viini on suurissa erissä tuotettu valmistuote, kun taas espressoa tuotetaan paikan päällä annos kerrallaan. Valmistusprosessit ja hinnan muodostuminen ovat siis hyvin erilaisia.

Jos haluaa etsiä tuontyyppistä analogiaa, niin sellainen voisi esimerkiksi olla tämä: vaikka oma kokoonpanoni maksoi noin kymmenen kertaa enemmän kuin edullinen levymylly ja pumppukeitin olisi maksanut, vaikka silti monissa tilanteissa ne tekisivät ihan yhtä hyvää espressoa. Eli tosiasia on, että en ole saanut lähellekään yhtä paljon vastinetta rahoilleni kuin olisin saanut simppelimmästä kokoonpanosta, minkä kyllä myönnän oikein nöyrästi.

Annosnapit ovat sinänsä täysin ok ja eikä minulla ole mitään sitä vastaan vaikka niiden tuottamasta kahvista tykkää oikein kovastikin. Ainoa häiritsevä asia on se, että niitä myydään ihmisille kuin napit olisivat ihan sama asia kuin perinteisellä tavalla valmistettu espresso. Tälle vastapainoksi minä ja muut kahvihullut jaksamme foorumeillamme asiasta vaahdota - ettei jää kahvitietouden levittäminen ja sen sisällöstä päättäminen vain kaupallisten toimijoiden varaan. Voisi näin uljaasti muotoilla, että jos kauppias myy ihmisille sitä mitä he haluavat (helppoja ratkaisuja), niin me koitamme neuvoa ihmisille sitä mitä he oikeasti tarvitsevat (laatua ja kestäviä ratkaisuja)... :)

Ja siihen alkuperäiseen kysymykseesi eivät taida tämän foorumin käyttäjät kauhean hyviä neuvoja osata antaa - me kun olemme aika puhtaasti papukahvin käyttäjiä.

Yritetään kuitenkin vielä keksiä jotain vinkkejä. Kuten sanottu, yksittäispakatut napit ovat aika ehdoton juttu. Sitä hyvää kannattaa etsiä lähinnä varmaan italialaisten paahtimoiden tuotannosta. Suomalaiset suurpaahtimot eivät säväyttäne. Erityisesti olisi hyvä löytää ostopaikka (ehkä netistä?), jossa napit olisivat mahdollisimman vähän aikaa sitten valmistettuja. Kaffecentralen voisi olla tässä ainakin hyvä vaihtoehto.

Mitä laitteeseen tulee, tärkeintä on että se tuottaa veden oikean lämpöisenä - toinen tärkeä tekijä eli paine kun nappien tapauksessa nyt väistämättä ei mene aivan kohdalleen. Siksi siis thermoblock-laitteet ovat niitä heikompia valintoja ja boilerilla varustetut taas merkittävästi parempia. Mitä järeämpi laite, niin yleensä sitä paremmin se myös pitää lämpönsä. Eli kyllä periaatteessa 400-500 euron panostus kannattaa juuri tuon lämpötasapainon vuoksi, mutta en osaa sanoa kuinka paljon se lopulta kupissa maistuu - pavuista jauhetussa espressossa ainakin varsin paljon. Ja mainitaan vielä ihan uhalla se, että jos tuon 500 euroa kuitenkin jakaisi vaikka 300 keittimeen ja 200 myllyyn, niin saa kyllä jo oikein kaunista espressoa aikaan sillä tavoin...

Toki myös muuhun käytettävyyteen kannattaa kiinnittää huomiota. Gaggiat ovat ihan hyviä laitteita, ja lähtötason vehkeistä kyllä sellaisia joissa hinta/laatusuhde on todella hyvä. Laitteiden netistä tilaamiseen kannattaa suhtautua vähän varauksella, ihmisillä on ollut jonkun verran huonoja kokemuksia, lähinnä saksalaisista halpadumppaajista.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Keitin annosnappien käyttöön
« Vastaus #17 : Syyskuu 18, 2007, 23:48:45 ip »

Lainaus käyttäjältä: akallio
Tälle vastapainoksi minä ja muut kahvihullut jaksamme foorumeillamme asiasta vaahdota - ettei jää kahvitietouden levittäminen ja sen sisällöstä päättäminen vain kaupallisten toimijoiden varaan.


 :oops:  ...  tunnustaudun "vaahtoajaksi". Toivottavasti ei ole täällä kyselijöille oma ehkä välillä turhankin innostunut vaahtoamiseni kuulostanut tylyltä paasaamiselta - sitä en toki tarkoittanut.

Itseäni vain jotenkin "vetää kieroon" mm. kaikenlaiset lehtijutut missä esitellään jotain muovihärpäkettä jolla tehdään "espressot ja lattet" jotka on aina niiiin hyviä - onhan se kallis keitin (suhteessa siihen suodatinkeittimeen) joka sen juoman valmistaa - pakkohan sen on olla hyvää. Sitten kuitenkin se tärkein, eli se raaka-aine nimeltä kahvi jää ihan täysin huomiotta. Ei kai se sitten ole jotenkin "trendikästä" tehdä juttuja ihmisistä jotka tekevät sitä "tavallista kahvia" mutta tuoreista pavuista itse jauhaen - ja tuotos maistuu varmasti paljon paremmalta kuin ne muovihärpäkkeen tuotteet vanhoista valmisjauheista. (Jos jollain on muuten lista asioista joita pitää tehdä ennen kuolemaa, niin sinne kannattaa laittaa pressolla tehty kahvi laadukkaista, tuoreista ja vaaleahkopaahtoisista etiopian/kenian "hedelmäis-kukkaisista" kahveista).

Noh, rahahan se on mikä maailmaa pyörittää ja jos on tarpeeksi "häijy" myymään ihmisille tuollaisia mielikuvia - niin siinähän tienaa sievoiset rahat ilman että ostaja edes tietää tulleensa ns. "lirutetuksi silmään". Mutta toisaalta - jos kuluttaja on tyytyväinen tähän saamansa mielikuvaan - niin kai se on sitten ok.  :?

Mm. Illy on rahaa takova bisnesmies joka herättää minussa hieman ristiriitaisia tunteita. Nimittäin hänen ja Vianin toimittama opus "Espresso Coffee - The Science of Quality" on ihan älyttömän hieno teos kaikessa informatiivisuudessaan kahviin (ja espressoon) liittyen. Tosin tässäkin teoksessa muistetaan parissa kohdin mainostaa Illyn tuotteita - juurikin niitä Illyn podeja ja superupeaa aromit vuodenpäivät säilyttävää inertkaasupakkaustekniikka... Onneksi loput 99% kirjan sisällöstä on täyttä (ja rautaista) asiaa.

Mutta olemmehan me Suomalaiset onneksi "kahvirakasta kansaa" - taas taitaa olla lehtien otsikoissa huoli kahvinhinnan kallistumisesta...
Kirjattu

Johan

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 10
Keitin annosnappien käyttöön
« Vastaus #18 : Syyskuu 19, 2007, 13:43:02 ip »

Ei teidän "vaahtoamisenne" ainakaan minua haittaa :-)  :-) . Ymmärrän sen, että asiaan perehtyneet antavat suosituksia omien kokemustensa pohjalta (ja niin pitää ollakin). Olen kyllä vielä hieman eri mieltä siitä, etteikö viini-analogia lainkaan kelpaisi tai siitä, mikä on espresson määritelmä, mutta ehkä tässä lähinnä "häiritsi" se, että kun alunperin kysyin vinkkejä tiettyyn asiaan, niin halusin myös vastauksia juuri siihen mitä kysyin. Mutta ei se mitään, sillä pieni mielipiteiden (erilaistenkin) vaihto on aina virkistävää ja auttaa syventämään tietämystä usein paremmin kuin täysin samaa mieltä olevien sananvaihto :-) . Ja nythän niitä vinkkejä minulle sitten tulikin esim. siitä, että yksittäispakatut napit ehdoton juttu ja että oikean lämpötilan tuottava laite tärkeää jne.
 
Ja olen kyllä tiedostanut sen, että kuvaamallanne valmistustavalla saa varmasti täydellisemmän lopputuloksen, mutta sellaista en koe tarpeelliseksi tavoitellakaan (ainakaan vielä). Sekin on totta, että ihmisten tietämättömyyttä käytetään esim. mainonnassa hyväksi ja kerrotaan tietyillä laitteilla päästävän aina hyvään lopputulokseen jne. Joten siksikin on hyvä että on asiaan perehtyneitä henkilöitä (kuten tällä palstalla näyttää olevan), jotka "paljastavat" totuuden.

Jos nyt unohdetaan kokonaan tämä keskustelu, kun haluaisin vielä tietää yhden asian, jos nyt kuitenkin päädyn sellaisen 400-500 euron laitteen hankintaan niin tässä on noussut esiin pari vaihtoehtoa (siis mikäli niihin myös se "nappikahva" löytyy). Itse olin ajatellut Gaggia Baby Classia (Kaffecentralissa 475 euroa), mutta sitten tällä palstalla suositellaan paljon suunnilleen samanhintaista Rancilio Silviaa (Cafetoriassa 490 euroa, Espressivo 495 euroa). Kumpaa kannatatte ja miksi? Mikäli laitteen painavuus kertoo mitään niin ulkomitoiltaan jopa hieman pienempi Rancilio painaa 14kg ja Gaggia 7kg.
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vast:Keitin annosnappien käyttöön
« Vastaus #19 : Syyskuu 19, 2007, 14:46:18 ip »

Noista menisin itse Silvian matkaan (paino sen kertoo - toinen on rautaa ja toinen muovia). Lisäksi Silviaa saa Suomesta jossainmielessä järkevämmällä hinnalla, nimittäin tuo Gaggia irtoaa kotiinkuljetettuna 339 eurolla nettikaupasta:

http://www.espressocoffeeshop.com/store/gaggia_classic.html

Mutta, tässä taas pitää sitten pohtia sitä että onko halukas kuitenkin maksamaan tuon erotuksen, 136 euroa varmasti paljon paremmin toimivasta laitetakuusta ja huollosta. Tosin tuolla erotuksella saisi melkein jo jonkinlaisen Gaggian oman myllyn matkaan (159 euroa):

http://www.espressocoffeeshop.com/store/gaggia_mdf_white.html


Mutta jos Silviaan päädyt, niin se melkein kannattaa ensikoneena ostaa Suomesta, sillä siinä tuo hintaero tulee olemaan vain 36 euroa + postikulut (jos vertaa vaikka espressivo/espressocoffeeshop) mikäli oikein laskin.

Lisäys: Hetkinen, sanoit että Gaggia baby, se näyttää olevan sen saman 339 euron arvoinen:

http://www.espressocoffeeshop.com/store/gaggia_new_baby_class.html

ja pitää samalla vähän perua puheita, on tuossa Gaggiassa (babyssa) ainakin kuoret jonkinlaista terästä. Sisuskaluissa sitten taitaa olla suuremmat erot.
Kirjattu

Johan

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 10
Vast:Keitin annosnappien käyttöön
« Vastaus #20 : Syyskuu 19, 2007, 15:12:22 ip »

Kiitos hyvästä vastauksesta!

Tämä selkiyttää valintatilannetta. Pientä pohdintaa vielä ja tilaus vetämään.
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vast:Keitin annosnappien käyttöön
« Vastaus #21 : Syyskuu 19, 2007, 15:50:22 ip »

Muistaakseni tekninen perusratkaisu on noissa nykyään ihan sama, eli yksi boileri, vibrapumppu, OPV ja 3-tieventtiili. Silviassa on kuitenkin järeämpi uuttopää, eli se tuottaa tasaisempaa lämpöä eli parempaa kahvia. Ja muutenkin tekninen toteutus on pykälän verran järeämpi, näkeehän sen jo painossa.

Ja tosiaan, Silvian Suomen hinta on kyllä hyvin kilpailukykyinen.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Johan

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 10
Vast:Keitin annosnappien käyttöön
« Vastaus #22 : Syyskuu 19, 2007, 16:25:32 ip »

Lainaus käyttäjältä: akallio
Muistaakseni tekninen perusratkaisu on noissa nykyään ihan sama, eli yksi boileri, vibrapumppu, OPV ja 3-tieventtiili. Silviassa on kuitenkin järeämpi uuttopää, eli se tuottaa tasaisempaa lämpöä eli parempaa kahvia. Ja muutenkin tekninen toteutus on pykälän verran järeämpi, näkeehän sen jo painossa.

Ja tosiaan, Silvian Suomen hinta on kyllä hyvin kilpailukykyinen.


Kiitos tästäkin vastauksesta!
Ja ehkä saatte meikäläisen vielä tulevaisuudessa "käännytettyä" ainoastaan papukahvin käyttäjäksi, jolloin nappien käyttö jää vähemmälle  :D Ilmeisesti Silvia tarjoaa tähän myös hyvän lähtökohdan, joten lienee järkihankinta.
Kirjattu

Tommi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 40
Keitin annosnappien käyttöön
« Vastaus #23 : Syyskuu 19, 2007, 16:30:32 ip »

Lainaus käyttäjältä: Johan
Lainaus käyttäjältä: akallio
Jos kuitenkin otetaan jonkinlainen hyvän espresson määritelmä, jonka ainakin jossain määrin kahviin perehtyneet ihmiset ovat valmiit yhteisesti hyväksymään, niin annosnappikahvi ei sitä vaan yksinkertaisesti koskaan täytä.


Tämä nyt on ihan sama jos sanoisi, että mitään 30 euron viiniä ei voi luokitella viiniksi jos rinnalla on 100 euron viini. Olen omassa viiniharrastuksessani havainnut juuri sen, että kun mennään harrastuksessa eteenpäin, niin lopulta joutuu nöyrtymään ja toteamaan, että tosiasiassa myös edullisemmissa hintaluokissa on erinomaisia viinejä. Aluksi on mustavalkoinen, ei lopuksi.


Viini-analogia on varsin kiintoisa. Viinin ja kahvin makuarvostelussa on paljon yhteistä. Varsin laajalti kai ollaan yksimielisiä mm. siitä, että hyveitä ovat tasapainoisuus ja kompleksisuus.

Mistä osasista kompleksisuuden sitten tulisi hyvässä kahvissa ja viinissä muodostua riippuu jo enemmän aidosti subjektiivisista mieltymyksistä. Samaan tapaan on hankalampaa  saavuttaa konsensusta siitä, missä suhteessa mitäkin on oltava, jotta kokonaisuutta voidaan oikeutetusti sanoa tasapainoiseksi. Näkemykset ja mieltymykset näiden suhteen ovat kuitenkin muovautuvia. Ja kiintoisaa on, että riittävän pitkälle viedystä harrastuneisuudesta vaikuttaa seuraavan huomattavaa konvergenssia eri yksilöiden välillä.

Muovautuvuus, tärkeää kyllä, mahdollistuu vain rikkomalla tottumuksia. Näin muuten syntyy myös se tilanne, jossa voivat olla yhtä aikaa oikeassa (tai ainakin vilpittömiä) sekä se, joka sanoo että nappikahvi ei kerta kaikkiaan hyvään yllä että se, joka sanoo että nappikahvia on mainiota.

Lisäksi on huomattava, että on mahdollista arvostaa makustelun kohteen ominaisuuksia, kuten x:n ja y:n suhdetta tai z:n esiinpistävyyttä, vaikka mikään näistä piirteistä ei ansaitsisikaan kehuja makumieltymysten mittarilla ja parhaassa tapauksessa pyrkiä ponnistelemaan mieltymyksiensä laaja-alaistamisen eteen.

On selvää, että nappikahvin ja espresson eron korostaminen ei suinkaan ole "ihan sama jos sanoisi, että mitään 30 euron viiniä ei voi luokitella viiniksi jos rinnalla on 100 euron viini". Viinipullojen hinnanmuodostus on oma lukunsa, jolla toki on jonkinlainen korrelaatio viinin hyvyyden kanssa. Kuitenkin se, että pystyt tunnistamaan halvemmasta hintaluokasta yläkategoriaa parempia viinejä on mahdollista nimenomaan siksi, että sinulle on muodotunut jonkinlaiset kriiterit sellaisten tunnistamiseksi. Tämähän nimenomaan paljastaa hinnoittelun vääristymät, ei suinkaan kerro siitä, että paremmuuseroja ei olisi.

Lopulta on aina mahdollista verhoutua subjektiivisuuden taakse ja vaatia saada pitää esim. nappikahvia erinomaisena. (Enkä esitä, että näin olisit tekemässä). Tätä vastaan ei mitään knock-down argumenttia ole, eikä tarvitsekaan olla. Voi vain kohottaa olkiaan ja toistaa, että "jos kuitenkin otetaan jonkinlainen hyvän espresson määritelmä, jonka ainakin jossain määrin kahviin perehtyneet ihmiset ovat valmiit yhteisesti hyväksymään, niin annosnappikahvi ei sitä vaan yksinkertaisesti koskaan täytä."
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vast:Keitin annosnappien käyttöön
« Vastaus #24 : Syyskuu 19, 2007, 16:38:24 ip »

Näköjään sellainen selvä yhteys näillä kahdella nautintoaineella ainakin on, että sekä viinillä että kahvilla on taipumus johdattaa ihmiset korkealentoisten filosofisten pohdintojen ääreen... :)
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Keitin annosnappien käyttöön
« Vastaus #25 : Syyskuu 19, 2007, 18:00:40 ip »

Lainaus käyttäjältä: Johan

Jos nyt unohdetaan kokonaan tämä keskustelu, kun haluaisin vielä tietää yhden asian, jos nyt kuitenkin päädyn sellaisen 400-500 euron laitteen hankintaan niin tässä on noussut esiin pari vaihtoehtoa (siis mikäli niihin myös se "nappikahva" löytyy). Itse olin ajatellut Gaggia Baby Classia (Kaffecentralissa 475 euroa), mutta sitten tällä palstalla suositellaan paljon suunnilleen samanhintaista Rancilio Silviaa (Cafetoriassa 490 euroa, Espressivo 495 euroa). Kumpaa kannatatte ja miksi? Mikäli laitteen painavuus kertoo mitään niin ulkomitoiltaan jopa hieman pienempi Rancilio painaa 14kg ja Gaggia 7kg.


CoffeeGeek Editor's choice awards 2006. Best espresso machine under $500 Solis Crema, runner up Ranchilio Silvia
Tosin nykyisinhän tuo maksaa jenkkilässä jo enemmän kun taala on sukeltanut...

Itse hankin moisen, joten olen ehkä hieman jäävi sanomaan. Paljon kuitenkin lueskelin ja tulin siihen johtopäätökseen, että kyseessä on erittäin asiallinen laite. Ja jos tarpeeksi höyrähtää, siihen saa asennettua PIDin, joka on ikäänkuin supertarkka termostaatti, jolloin kyseessä on kovan luokan laite (hintaansa nähden). On se hyvä ilmankin.

Itse tosin tällä hetkellä ehkä ostaisin jonkun heat exchanger (HX) laitteen, sillä 90% juomista on cappuchinoja, joiden valmistukseen HX sopii paremmin kuin yksi boilerinen keitin. Tosin HX:ssä olisi sitten omat hauskuutensa, jäähdytyshuuhtelut jne. Onneksi en ole ostamassa, niin ei tarvitse kiusata päätään tuolla enempää :).

Jos silvian ostaa, niin nykyisillä hinnoilla ostaisin sen suomesta.
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

Arto

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 73
Vast:Keitin annosnappien käyttöön
« Vastaus #26 : Syyskuu 20, 2007, 07:49:13 ap »

[size=9]akallio wrote:[/size]
Lainaus
Näköjään sellainen selvä yhteys näillä kahdella nautintoaineella ainakin on, että sekä viinillä että kahvilla on taipumus johdattaa ihmiset korkealentoisten filosofisten pohdintojen ääreen...


Oma kokemus on kuitenkin jostain syystä toisinpäin. Filosofinen koulutus ja korkealentoinen pohdinta on johtanut korkealaatuisen kahvin metsästykseen (ne jotka tunnistavat tässä virhepäätelmän: shh! :wink: ). Viinin perään en ole lähtenyt, se on tietoinen valinta (resurssikysymys), mutta eiköhän sitä ennen pitkää haksahda.

Ja siitä Silviasta vielä. Muistaakseni luin jostain, että se Silvian nappikäyttö ei onnistu ihan suoraan paketista otettuna, siihen piti kai laittaa joku lisähärpäke tai jotain. Tämä http://www.coffeegeek.com/reviews/consumer/rancilio_silvia/timothyasteele puhui jotain sellaista. Tietääkö Silvian omistajat kertoa paremmin?
Kirjattu

Markus

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 282
    • Kahjona kahviin
Vast:Keitin annosnappien käyttöön
« Vastaus #27 : Syyskuu 20, 2007, 09:55:15 ap »

Rancilion kotisivujen perusteella näyttäisi, että vähän saa heilua ruuvimeisselin kanssa grupon tienoolla.

http://www.rancilio.it/rancilio/prod_model.jsp?id_model=60&id_language=2&id_category=21
Kirjattu
@kahjonakahviin. Seuraa. Tilaa. Tykkää.

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vast:Keitin annosnappien käyttöön
« Vastaus #28 : Syyskuu 20, 2007, 12:16:33 ip »

Eli kyseessä on näköjään ihan oikea adapteri, eikä pelkästään vain erikoisenmuotoinen kahva. Sinänsä fiksu ratkaisu - näin ei jouduta ehkä tekemään niin paljoa kompromisseja suotatuspään kanssa (sen ei tarvitse toimia samanaikaisesti sekä podeille että jauheelle). Olettaisin että tuo adapterinlaitto-operaatio on suhteellisen helppo suorittaa, ainakin Silvian suihkusihti lähtee ihan näppärästi irti puhdistusta varten.
Kirjattu

Johan

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 10
Vast:Keitin annosnappien käyttöön
« Vastaus #29 : Syyskuu 20, 2007, 13:03:11 ip »

Lainaus käyttäjältä: jiitee
Eli kyseessä on näköjään ihan oikea adapteri, eikä pelkästään vain erikoisenmuotoinen kahva. Sinänsä fiksu ratkaisu - näin ei jouduta ehkä tekemään niin paljoa kompromisseja suotatuspään kanssa (sen ei tarvitse toimia samanaikaisesti sekä podeille että jauheelle). Olettaisin että tuo adapterinlaitto-operaatio on suhteellisen helppo suorittaa, ainakin Silvian suihkusihti lähtee ihan näppärästi irti puhdistusta varten.


Näistä lisävinkeistä jälleen kiitokset! Tämähän vaikuttaa meikäläisen podiajatuksen suhteen hyvältä. Ja vielä paremmaksi muuttuu kun Rancilion sivuilla todetaan: "The coffee pod system is easy to use and enables one to make a good espresso coffee every time"  :D
Kirjattu