Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Kirjeitä myllystäni  (Luettu 4089 kertaa)

Ristoretto

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 30
Vs: Kirjeitä myllystäni
« Vastaus #30 : Huhtikuu 08, 2021, 23:20:16 ip »

Totta pamiset. Lagomin P-64 SSP High-uniformity terillä taitaa nyt olla aika lähellä valintaa. Jotenkin miellyttävän tuntuinen tuote.
Kirjattu
La Marzocco Linea Mini | Lagom P64 | La Pavoni Professional |

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 686
Vs: Kirjeitä myllystäni
« Vastaus #31 : Huhtikuu 09, 2021, 09:22:29 ap »

En nykyisellään hirveästi tuijottaisi siihen, jos tuote onkin valmistettu Kiinassa (riippuu toki tuotteesta). Siellä on hyviä ja huonoja tehtaita samoin kuin monessa muussakin maassa. Kiinalla on perinteisesti syystäkin huono maine, mutta nykyisellään jos valmistuttajan laadunvalvonta ja testaus ovat kunnossa, niin Kiinasta voi saada yllättävän kovaakin laatua. Laatutuotteiden valmistajat menevät sinne tietysti halvan tuotantohinnan perässä, mutta eihän se pitkälle toimi, jos laatu ei pysy korkealla. Jotkut kahvilaitevalmistajat ovatkin joskus avanneet sitä, millaisia haasteita heillä on ollut riittävän hyvän ja luotettavan tehtaan löytämisessä.

Valmistusmaa ei tosiaan kerro laadusta yhtään mitään. Kiinastakin saa just sitä, mistä maksaa. Ja sitten kun hankitaan Kiinasta tai muualta Kaakkois-Aasiasta tuotanto kunnollisella laadulla ja laaduntarkkailulla, ei homma ole enää edes merkittävästi edullisempaa kuin tuottaa Euroopassa, näistä on ihan kotimaisiakin esimerkkejä mm. ABB ja Helkama. Se, mitä Kiinasta kuitenkin edelleen tässäkin tilanteessa saa on a) valmiita tuotantolaitoksia ja b) kapasiteettia. Tarkoittaa siis sitä, että laatutuotteen tuotantoa ei erityisemmin kannata siirtää Kiinaan, mikäli on jo olemassa tehdas, joka kykenee vastaamaan kysyntään. Uuden tuotteen kanssa kaukoitä on usein ainoa kannattava vaihtoehto, oman tehtaan pystyttäminen on harvoin kannattavaa ja löysää kapasiteettia on Euroopassa ilmeisesti aika vähän. Kiinalaiset ym. ovat mm. työlainsäädännön vuoksi paljon ketterämpiä muokkaamaan kapasiteettia, paljon vähemmän mm. työntekijöiden hyvinvointiin tähtääviä pykäliä. Jos markkinat on suurelta osin Euroopan ulkopuolella, saattaa Aasia olla toki myös logistisesti kannattavampi.

Yleisesti ottaen edelleen valmistusmaata merkittävämpi tieto on tuotteen brändi. Toki pitää olla tietoinen siitä, mitkä merkit on oikeasti laadukkaita ja millä on vain laadukkaan merkin maine.
Kirjattu

Ristoretto

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 30
Vs: Kirjeitä myllystäni
« Vastaus #32 : Huhtikuu 09, 2021, 10:38:34 ap »

Näin toki on. Artek joutui ostamaan erääseen huonekaluun vaativan hitsauksen Kiinasta, koska Suomesta ei löytynyt enää pajaa joka olisi kyennyt järkevästi sitä tekemään. Jopa Mondainen kuuluisa Sveitsin rautateiden kello tehdään nykyiisn lisenssillä Kiinassa. Kunhan eivät ryhdy kahvinpapuja sieltä tuomaan.....
Kirjattu
La Marzocco Linea Mini | Lagom P64 | La Pavoni Professional |

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1491
Vs: Kirjeitä myllystäni
« Vastaus #33 : Huhtikuu 09, 2021, 11:49:50 ap »

Kunhan eivät ryhdy kahvinpapuja sieltä tuomaan.....

No itseasiassa...  ;D

Rost & Co:n valikoimissa on juuri tällä hetkellä kiinalaista catimoria. Siis suhtkoht korkealla kasvatettua arabicaa, ei sentään nescafe-tason robustaa.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 09, 2021, 11:54:09 ap kirjoittanut Jari »
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2436
Vs: Kirjeitä myllystäni
« Vastaus #34 : Huhtikuu 09, 2021, 14:50:25 ip »

Mahlkönig on myös tuossa tarkkuudessaan italialainen merkki ;-)
...siis edes kommentoimatta heidän Baraza-kiinalaisiaan ;-D

Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 843
  • mai pen rai
Vs: Kirjeitä myllystäni
« Vastaus #35 : Huhtikuu 09, 2021, 15:21:17 ip »

Tosiaan. Ei siitä paljoa voi päätellä.
Yksi hienoimmista p to p kitaravahvistimista (Vox) tehdään kiinassa ja ovat tosi paljon paremmin tehtyjä, kun edelliset Briteissä meislatut samanlaiset.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Ristoretto

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 30
Vs: Kirjeitä myllystäni
« Vastaus #36 : Huhtikuu 09, 2021, 19:38:44 ip »

Nyt lähti Lagom P64 tilaukseen SSP High-Uniformity terillä. Katsotaan sitten kesäkuussa kun härpäke saapuu että onko siitä mihinkään.
Kirjattu
La Marzocco Linea Mini | Lagom P64 | La Pavoni Professional |

ViPu

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 13
Vs: Kirjeitä myllystäni
« Vastaus #37 : Huhtikuu 09, 2021, 21:19:35 ip »

Nyt lähti Lagom P64 tilaukseen SSP High-Uniformity terillä. Katsotaan sitten kesäkuussa kun härpäke saapuu että onko siitä mihinkään.

Samoin kävi itselle pienen pohdinnan ja Monolithin heikon saatavuuden ansiosta. Pistetään sitten kesällä kokemuksia vertailtavaksi. Sillä erotuksella kuitenkin, että otin SSP unimodal terillä.
Kirjattu

Ristoretto

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 30
Vs: Kirjeitä myllystäni
« Vastaus #38 : Huhtikuu 10, 2021, 13:35:06 ip »

Ilman muuta olisi mukava vaihtaa sitten kokemuksia. Siitähän tulee sananmukaisesti titaanien taistelu, sillä SSP-terien pinnoitteessa on myös käytetty titaania.    ;D
Kirjattu
La Marzocco Linea Mini | Lagom P64 | La Pavoni Professional |

Ristoretto

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 30
Vs: Kirjeitä myllystäni
« Vastaus #39 : Elokuu 07, 2021, 23:11:53 ip »

No niin nyt on Lagom P64 vihdoinkin tukevasti pöydän päällä. Saaminen viivästyi lähes puolitoista kuukautta kun valmistaja ei meinannut saada SSP:ltä teriä. Covid on ilmeisesti vaikuttanut tuotantoketjuihin muutenkin. Mylly on paljon massiivisempi kuin kuvista voisi päätellä, ei kaadu vahingossa mitenkään. Laite on all-metal konstruktio ja siten hyvin vankan oloinen. Terät ovat parhaimmillaan valmistajan mukaan vasta noin viiden jauhetun kilon jälkeen, mutta jo nyt jauhatuksesta voi todeta sen olevan hyvin pöyheää. Toistaiseksi ei staattinen sähkö ole vaivannut lainkaan enkä ole huomannut myöskään mitään klimppejäkään. Voihan toki olla että säätilan ollessa sopiva, niin niitäkin voi ehkä myöhemmin ilmetä. Äärimmäisen hiljainen käyntiääni. Tehdasuusilla terillä myllyyn jäänyt kahvimäärä on ollut n. 0,2g kun jauhettava määrä on ollut 17,3g. Sen pitäisi pienentyä kun terät öljyyntyvät hieman. Kahvin maku on minusta kirkkaampi kuin aikaisemmalla myllylläni. Liian aikaista vielä paljon kommentoida parametreja ym. kun kaikki on vielä hieman hakusessa. Jauhatuskarkeuden säätö on erittäin vaivatonta ja mitään työkaluja ei tarvita jos myllyä jostain syystä pitäisi puhdistaa ym. Normaalisti sitä ei valmistajan mukaan ole tarpeen tehdä. Laite näyttää pöydällä enemmän mikroskoopilta kuin kahvimyllyltä.
Kirjattu
La Marzocco Linea Mini | Lagom P64 | La Pavoni Professional |

Ristoretto

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 30
Vs: Kirjeitä myllystäni
« Vastaus #40 : Elokuu 27, 2021, 13:53:00 ip »

Nyt kun myllyllä on jauhettu pari kiloa on myllyyn jäävän kahvin määrä pudonnut käytännössä nollaan. Jauhettu kahvi on lisäksi muuttunut yhä pöyheämmäksi ja kahvin maku entistä kirkkaammaksi. Vaikuttaa todella hyvältä myllyltä. Näin pitää toki tämän hintaisen myllyn ollakin. Suodatinkahvia en ole kuitenkaan sillä vielä valmistanut ja valitsemani SSP-High uniformity terät on suunniteltu ensisijaisesti espressoa varten. Suodatinkahviin suositellaan SSP-Unimodal teriä.
Kirjattu
La Marzocco Linea Mini | Lagom P64 | La Pavoni Professional |