Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Käsikäyttöisistä espressovalmistimista  (Luettu 1643 kertaa)

Mikkelsson

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1
Käsikäyttöisistä espressovalmistimista
« : Helmikuu 16, 2021, 22:50:24 ip »

Oli aika tulla ulos kahvikaapista ja naputella neitsyttekstini foorumille. Tässä siis pieni elämäntarinani kenenkään pyytämättä:
Aloittelin keittelemällä vieraille kahvia lahjaksi saadulla aeropressillä kaupan puruista, vaihtelin laatuja ja uskaltauduin itsekin maistelemaan jonkun kuukauden kuluttua tuotoksiani maitolasin sekaan. Fast forward tähän päivään; kahvi juodaan mustana, niche jauhaa max. kuukauden vanhaa paahtoa ja metodina pannukahvi/ranskalainen/aeropress/tippakartio, ja nyt on kauheesti alkanu poltella käsikäyttöinen espressoruutta.

Foorumilta löytyi huonosti aiheita ko. vehkeistä, joten käyttökokemuksia kaivataan laitteista kuten flair, rok, robot tai omavalmiste.

Workflow on tärkeää ajatustasolla ennen hankintoja, ja ensimmäisinä mietteinä nichen mittakupin integroiminen pikkukeitinten pikkugruppoihin.

Jotenkin olen fiksoitunut jo flairin hankintaan, mutta kuulen mielelläni kaneetteja muitten merkkien hyväksi.

Perskales kun Itä-Suomessa pääsisi maistelemaan käsin puristettua essoa, niin oispa ältsin mukavaa.

Tai jos en älynnyt lukea jo kertaalleen pureskeltuja lankoja, niin vinkkaatko alle.

Kirjattu