Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Nuova Simonelli Mac 2000v kokemuksia?  (Luettu 436 kertaa)

Malind

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2
Nuova Simonelli Mac 2000v kokemuksia?
« : Heinäkuu 25, 2020, 00:51:51 ap »

Kiinnostaisi kuulla kokemuksia ja mielipiteitä tästä koneesta. Nyt olisi nimittäin isältäni tämä yksikahvainen kone tarjolla hintaan 400€, mukana tulisi myös Demoka Minimoka - mylly (kai malli 203 tai hyvin samanlainen). Kone on ollut hänellä noin 11-12v käytössä, vaihtelevasti 1-7 päivänä viikossa, kai 2-4 tuntia kerrallaan. Käsittääkseni ovat pitkäikäisiä laitteita, ja maahantuojan kautta huolto tehty sille 2018. Uskaltaako tälle odottaa vielä pitkää ikää, ottaen vielä huomioon sen, että nykyisessä asunnossa emme varmaan ottaisi sitä käyttöön vaan kun muutamme ehkä ensi vuonna tai seuraavana?

Tällä hetkellä käytämme päivittäin 2016 ostettua Stollar Infuser -konetta ja saman sarjan myllyä. Mylly ehti jo kertaalleen posahtaa jumiin, mutta ehti juuri takuuhuoltoon ja sen jälkeen sitä käytetty melkein vuosi. Ihan hyvin nuokin tekee meille maukasta kahvia (americano ja latte yleisimmin, harvemmin espressoa tai cortadoa), kun vaan käyttää hyviä tuoreita paikallispaahtimon papuja. Vaahdotuksen hitaus välillä ärsyttää ja on myös taipuvainen vaihteleviin tuloksiin ja tehoon. Simonellia olen sen verran isältäni vuosien varrella testannut että vaahdotus ainakin paranisi huomattavasti. Juuri kokeilimme omilla tutuilla pavuilla Simonellia tällä viikolla, eikä se ainakaan heti tuottanut yhtä maukasta lopputulosta, mutta kyseessä on varmaan se että joka koneella pitää löytää sopiva jauhatusaste ja tamppaus ym. Stollarilla meni ehkä 3kk löytää kunnon kahvin asetukset.

Olisiko jollain kertoa plussia ja miinuksia koneen hankinnasta yllämainitut huomioiden? Isäni mukaan vaarii tunnin lämmityksen jotta olisi cremasta toivoa. Pystyisikö jotenkin liittämään ajastuksen aamukahvin toivossa? Kiitoksia! 
Kirjattu

OskuK

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2366
Vs: Nuova Simonelli Mac 2000v kokemuksia?
« Vastaus #1 : Heinäkuu 25, 2020, 12:42:00 ip »

Pystyy toki ajastamaan. Lisäksi läpijuoksutuksilla voi koittaa lämmittää gruppoa, jolloin saa lämmitysaikaa lyhennettyä.
Se aika, joka menee boilerin veden lämmitykseen, se on aina sama, mutta grupon olessa "erillinen köntti" kestää aikansa että se lämpiäisi. Lämmönvaihdinkonessa lyhyillä läpijuoksuilla saa ensin gropon läpi tulevalla kuumalla vedellä gruppoa lämmitettyä, ja kun kaikki osat "ovat lämmöissä" läpijuoksutuksilla jäähdytetään hieman lämmönvaihtimessa olevaa vettä, sehän tulee suoraan vesijohdosta sinne.

Sinänsä ammattilaitteissa on pitkän elinajan ennuste, ja Simonelli on laatuvalmistaja, mutta kyseistä tyyppiä en sinänsä tunne.

Ja ottamatta kantaa hintaan, kahvilakoneiden hinnathan elävät hämmästyttävästi, onhan niillä ostajan markkinat -ainakin jos katsoo jotain tori.fi tarjontaa.
Jos koneen ostaa ja aikoo varastoida, lienee hyvä tyhjentää boileri vedestä.
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aijemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

migu2

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2043
Vs: Nuova Simonelli Mac 2000v kokemuksia?
« Vastaus #2 : Heinäkuu 25, 2020, 20:44:43 ip »

Ton verran raskaan koneen seuraksi ehdottomasti parempi mylly. Demoka on entry level -tason mylly. Siihen hommaan ihan passeli.
Espresson maku lähtee kuitenkin laadukkaasta myllystä.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

Malind

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2
Vs: Nuova Simonelli Mac 2000v kokemuksia?
« Vastaus #3 : Heinäkuu 25, 2020, 22:54:58 ip »

Kiitos kommenteista. Itsekin vähän epäilin ettei tuo Minimoka meidän omaa Stollarin myllyä kummoisempi oikeastaan ole. Paremmin tosin kestänyt. Stollarin terät meni jumiin liian tuoreiden papujen kosteudesta ilmeisesti, hmm.
Nyt lähinnä mietin voisiko seuraava kone sen jälkeen kun Stollari Infuser väistämättä varmaan lähivuosina kosahtaa olla tuo Mac 2000v, vai esim Rancilio Silvia tai ilmeisesti paljon näppärämpi Oscar II, jos vähän lisää hintaa panostaisi. Päivittäin 2-4 espressoa lasketaan, ja saisihan kone mielellään kestää enemmän kuin 5v, toivottavasti enemm 15v tms. Tärkein ominaisuus meille on se että kone irrottaa parhaalla tavalla pavun aromit, nopeus ja kätevyys tietyllä tavalla toissijaista.
Kirjattu

OskuK

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2366
Vs: Nuova Simonelli Mac 2000v kokemuksia?
« Vastaus #4 : Elokuu 01, 2020, 12:00:44 ip »

Aika usein tullut todettua että se menee niin että 1) kahvi 2) mylly 3) kahvikone.
Laskeskelin taannoin sitä mikä on kustannusvaikutus ja totesin että oikeastaan ihan sama mitä laitteet maksaa kun kahviin menee kuitenkin se ylivoimainen valtaosa hommassa. Ja lisäksi tosiaan mitä paremmat laitteet, sitä vaikeampi on saada aikaan kahvia vanhasta ja huonosta pavusta.

Jos itsellä olisi tuo tilanne, että laite menisi varastoon, siirtäisin varmaan koko ajattelunkin siihen ajankohtaan jolloin asia on aktuelli.
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aijemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::