Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Käyttökatko tulossa maanantaina 22.4.!

Kirjoittaja Aihe: Pariisilainen kahvi  (Luettu 19999 kertaa)

Mighty

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 55
Pariisilainen kahvi
« : Elokuu 28, 2007, 14:24:15 ip »

Tarkoitus olisi lähteä viikoksi Pariisiin mm. tutustumaan sikäläiseen kahvilakulttuuriin. Netissä peratessani Pariisin tarjontaa törmäsin oheiseen kolumniin, joka oli minulle ainakin yllätys: How not to drink black tar in Paris?

Onko kirjoittajalla vinoutunut käsitys sikäläisen kahvin laadusta vai juovatko ranskalaiset oikeasti surkeaa kahvia?
Kirjattu
Lelit Elizabeth & Mignon

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Vast:Pariisilainen kahvi
« Vastaus #1 : Elokuu 28, 2007, 14:34:09 ip »

Kyllähän tuo (Ranskan ulkopuolella) aika yleisesti tunnustettu tosiasia on, että ranskalainen kahvi on kökköä. Tai lähinnä espresso, kyllä kai se pressolla tehty on ihan hyvää jos tummasta sattuu tykkäämään.

Jotain vinkkejä ja yleistä keskustelua löytyy ainakin:
http://www.toomuchcoffee.com/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&p=35033

Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vast:Pariisilainen kahvi
« Vastaus #2 : Elokuu 28, 2007, 18:59:14 ip »

Ja jotta oikein menisivät puurot ja vellit sekaisin, niin sanottakoon, että hyvin yleisesti maailman "parhaan" kahvin (siis valmiin teollisuustuotteen) maineessa on ranskalainen Carte Noire.  Elämäni parasta hotellikahvia sain pienessä hotellissa Bretagnessa, St.Malossa. Se oli Carte Noirea ja se valmistettiin Carte Noiren omalla suodatinkeittimellä. Vesi juoksi hyvin nopeasti kahvin läpi, toisin kuin normaaleissa Philipseissa ja Brauneissa, mitä kotona on.

Kyllä se Carte Noire minunkin mielestäni on todella hyvä omassa sarjassaan. Kestää myös valmistuksen espressomenetelmällä. Tosin espanjalainen Grand Aroma pesee senkin...

Carte Noire on sikäläisen mittapuun mukaan kallis kahvi. Baarit käyttävät halvempia sekoituksia. Joskus mausta voi päätellä mukana olevan runsaasti robustaa, jauhettuja autonrenkaita ja lehmänlantaa.

cartman
Kirjattu

jouni

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 19
Pariisilainen kahvi
« Vastaus #3 : Marraskuu 20, 2007, 22:34:02 ip »

Lainaus käyttäjältä: Mighty
Tarkoitus olisi lähteä viikoksi Pariisiin mm. tutustumaan sikäläiseen kahvilakulttuuriin. Netissä peratessani Pariisin tarjontaa törmäsin oheiseen kolumniin, joka oli minulle ainakin yllätys: How not to drink black tar in Paris?

Onko kirjoittajalla vinoutunut käsitys sikäläisen kahvin laadusta vai juovatko ranskalaiset oikeasti surkeaa kahvia?


Vastaus tulee pari kuukautta myöhässä mutta kuitenkin:
Pariisin baareissa tarjottava kahvi ei yritäkään
olla hienoa. Sanoisin, että lähes poikkeuksetta
siinä on (ainakin) puolet robustaa ja paahto on tumman puolella.
Kuitenkin, kun hyväksyy tämän lähtökohdaksi,
oman kokemukseni mukaan parhaita paikkoja ovat
tavalliset kulmapaikat. Turistipaikoissa, joita olen toki
muutamaa kokeillut kahvi tuskin on parempaa, ja ainakin
se on kalliimpaa.

Pariisin kahviloissahan kahvi valmistetaan yleensä
espressokoneella mutta tamppaamatta, joten juoma
ei ole espressoa. Tiskillä juotu kahvi maksoi toukokuussa
n. 1,10 e, ja siihen hintaan saa nauttia Pariisilaisen kahvilan
ambiancesta. Pitää muistaa, että pienen mustan
nauttimiseen sisältyy muutakin kuin pelkkä kupin sisältö.

Opiskelijoiden suosimissa paikoissa on usein hyvä tunnelma.
Yksi omista suosikeistani on Cafe Lea (5, rue Claude-Bernard)
viidennessä kaupunginosassa. Ei kannata odottaa mitään hienouksia...
Näillä marraskuun keleillä voisin kyllä olla siellä vaikka nytkin.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto III + Mazzer Mini E
Chemex + Wilfa Svart Uniform

matti

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 15
Pariisilainen kahvi
« Vastaus #4 : Marraskuu 22, 2007, 11:16:13 ap »

Lainaus käyttäjältä: jouni

Vastaus tulee pari kuukautta myöhässä mutta kuitenkin:
Pariisin baareissa tarjottava kahvi ei yritäkään
olla hienoa. Sanoisin, että lähes poikkeuksetta
siinä on (ainakin) puolet robustaa ja paahto on tumman puolella.
Kuitenkin, kun hyväksyy tämän lähtökohdaksi,
oman kokemukseni mukaan parhaita paikkoja ovat
tavalliset kulmapaikat. Turistipaikoissa, joita olen toki
muutamaa kokeillut kahvi tuskin on parempaa, ja ainakin
se on kalliimpaa.

Pariisin kahviloissahan kahvi valmistetaan yleensä
espressokoneella mutta tamppaamatta, joten juoma
ei ole espressoa. Tiskillä juotu kahvi maksoi toukokuussa
n. 1,10 e, ja siihen hintaan saa nauttia Pariisilaisen kahvilan
ambiancesta. Pitää muistaa, että pienen mustan
nauttimiseen sisältyy muutakin kuin pelkkä kupin sisältö.


Tjoo... No noi ranskisten kahvit ei toistaiseksi oo kovin kummosia intohimoja herättäneet. Koomisinta on ollut että paras kahvi mitä on Pariisista irronnut oli Starbuckista.

Lainaus käyttäjältä: jouni

Opiskelijoiden suosimissa paikoissa on usein hyvä tunnelma.
Yksi omista suosikeistani on Cafe Lea (5, rue Claude-Bernard)
viidennessä kaupunginosassa. Ei kannata odottaa mitään hienouksia...
Näillä marraskuun keleillä voisin kyllä olla siellä vaikka nytkin.


Itse voisin suositella jos tulee Pariisin ulkopuolella käymistä niin Fontainebleaussa on aivan loistava ja idyllinen aamiaiskahvila (lähinna aamiaisen osalta, mutta kahvikin oli ok) aivan keskustan minikarusellin vieressä. Tosin aina kun laittoivat keittimen päälle, rele laukesi ja valot sammuivat :).

Kaikenkaikkiaan siistein paikka mitä ranskasta olen toistaiseksi kiipeilyreissuilla törmänny on ehdottomasti Barbizon ja sieltä sellanen ravintola kuin La Boheme. Todella hyvää kahvia, erinomainen ruoka ja pieni & intiimi. Toi kylä on muutenkin mielenkiintoinen, koska se on jonninsortin (todella vauras) taitelijakylä ja joka nurkalla on sikahintaisia gallerioita, siistejä pieniä liha-, herkku- ja leipäkauppoja ja ravintoloita. Mitään ketjuja koko paikassa ei näkynyt (no jos joka toisen talon pihalla on Ferrari tai Porsche, niin...) ja muutenkin paikka on vanha, mutta erityisen siisti ja hoidetunnäköinen. Lisäksi palvelu oli rentoa ja ystävällistä (esim myyjä sanoi suoraan eräästä perinneruoka-annoksesta, että yleensä ulkomaiset ihmiset eivät pidä siitä eikä hän itsekkään pidä siitä).
Kirjattu
-Matti-

jouni

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 19
Vs: Pariisilainen kahvi
« Vastaus #5 : Kesäkuu 15, 2008, 11:19:22 ap »


Opiskelijoiden suosimissa paikoissa on usein hyvä tunnelma.
Yksi omista suosikeistani on Cafe Lea (5, rue Claude-Bernard)
viidennessä kaupunginosassa. Ei kannata odottaa mitään hienouksia...
Näillä marraskuun keleillä voisin kyllä olla siellä vaikka nytkin.

Kävin taas vaihteeksi testaamassa Pariisin kahveja.
Lea pitää edelleen pintansa. Useimmissa muissa kokeilemissani
paikoissa  kahvi oli perinteistä pariisilaista, jossa todellakin
on lähinnä kuminkäryä muistuttava "aromi". Lean pavut lienevät
jotain Lavazzan perustavaraa, ja kahvi on säännöllisesti hyvää.
Hieman hämmentävä havainto oli se, että Leassa tiskillä
nautittu kahvi (1€/kuppi) on myös 20 senttiä halvempaa kuin muissa
paikoissa.

Samoilla kulmilla on Brûlerie des Gobelins -paahtimo.
Ostimme pussillisen sidamoa, joka pressolla laitettuna
oli kyllä hyvää. Tumma paahto, monipuolinen, maanläheinen
maku. Samaa kahvia oli myöskin samoilla kulmilla olevassa
L'Ourcine-ravintolassa.

Havainnot ovat aika pieneltä alueelta, tietenkin vasemmalta
rannalta. Joen toiselle puolelle tulee harvemmin houkutusta
lähteä muuta kuin suosikki-italialaiseeni l'Enotecaan,
jonka Illy on OK, vaikkakin hieman ranskalaiseen makuun
viritettyä.

 

Kirjattu
Izzo Alex Duetto III + Mazzer Mini E
Chemex + Wilfa Svart Uniform

Welho

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 39
Vs: Pariisilainen kahvi
« Vastaus #6 : Heinäkuu 09, 2014, 01:15:58 ap »


Tänä keväänä on tullut muutaman kerran käytyä Pariisissa ja voin ilolla todeta että uusi kahvilakulttuuri on saapunut sinnekin. Muutenkin Pariisi on nykyään melkoisesti mukavempi paikka ulkomaalaisella joka ei osaa ranskaa kuin reilut kymmenen vuotta sitten. Mutta siihen kahviin.

www.telescopecafe.com, ilmeisesti uuden kahvilakulttuurin uranuurtajia Pariisissa. Hyvää kahvia, sekä suodatin että espresso, ja hyvä aamiainen.








Fondation cafe, 16 Rue Dupetit-Thouars. Kahvila johon törmäsin sattumalta ja täältä sain vihiä myös paikallisesta paahtimosta.





BelleVille Paahtimo, www.cafesbelleville.com, olikin kiinni kun kävin mutta pääsin kuitenkin sisään vaihtamaan pari sanaa. Ostin yhtä kahvia toisaalta ja se oli erittäin hyvä joten ensivaikutelmana varsin lupaava. Näitä kahvia saa muuten Helsingistä The Exhibitionists kahvilasta.



10 belles café. Kahvila jonne Bellevillen pojat minut johdatti. Mainio pikkukahvila jossa sain loistavan espresson ja kohtalaisen jääkahvin. Täällä kannattaa kysyä miten Diego voi.







Lisäksi sain vielä vinkin kahvilasta nimeltä Holybelly, holybel.ly, jossa on käytävä jollain toisella matkalla mutta menut ja kuvat näyttävät lupaavilta.

Mukavaa kahvimatkaa muillekin Pariisiin!
Kirjattu

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Pariisilainen kahvi
« Vastaus #7 : Heinäkuu 29, 2014, 18:33:57 ip »

Äsken käynti Telescopessa, kiva pieni paikka, hyvin taittui lontookin.
Filtterissä oli tarjolla TW:n Kapsokisiota, jota olen viime aikoina juonut tarpeekseni, joten jätin sen.
Espressona oli HasBeanin [en muista mitä] ja TW:n Kenialaista. Jälkimmäisestä otinkin shotin ja cappuccinon, mukavan hapokas ja ui hyvin maidonkin alta.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

Jani73

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 172
Vs: Pariisilainen kahvi
« Vastaus #8 : Helmikuu 22, 2016, 21:37:16 ip »

Specialty coffee, Paris awakening

https://m.youtube.com/watch?v=Y7S7fx50ghc
Kirjattu

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2234
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Vast:Pariisilainen kahvi
« Vastaus #9 : Helmikuu 23, 2016, 09:19:37 ap »

Kyllähän tuo (Ranskan ulkopuolella) aika yleisesti tunnustettu tosiasia on, että ranskalainen kahvi on kökköä. Tai lähinnä espresso, kyllä kai se pressolla tehty on ihan hyvää jos tummasta sattuu tykkäämään.

En Ranskassa ole pressoon kahviloissa törmännyt, mutta olen oikeasti nähnyt kun kahvimitalla laitetaan valmiiksijauhettua purua kahvaan. Uuttoaikoja seuratessani uuttoajan pituusennätys taitaa mennä 15 sekunnin tienoille ja espressojen pituus tykätään yleensä pitää vähän italiaa suurempana.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Welho

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 39
Vs: Pariisilainen kahvi
« Vastaus #10 : Toukokuu 03, 2016, 21:00:46 ip »


Uusi Pariisilainen lempparini on Cotoume:





Suosittelen lämpimästi.
Kirjattu

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Pariisilainen kahvi
« Vastaus #11 : Toukokuu 09, 2016, 10:28:21 ap »

Olisko ollut Coutume Cafe?

Sain Seeds & Co:lta pussin kahvia sieltä, tämä paikkauksena siitä kun viimeksi lähettivät n. 1,5vko vanhahkoa paahtoa.
Vielä en ole tätä avannut ja maistanut, mut Burundista Kayanzan alueelta on kyl tullut ihan hyvät papuset.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 09, 2016, 10:42:36 ap kirjoittanut Toma »
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 934
Vs: Pariisilainen kahvi
« Vastaus #12 : Toukokuu 09, 2016, 11:29:37 ap »

Toi coutume oli vähän pettymys viime kesän perusteella. Tietty odotukset ja kaikki hehkutus nostivat odotukset turhan korkeelle.

Cafe Loustic sen sijaan oli todella hyvä kokemus: Caffenationin kahvit, jazz soi, hieno sisältä ja mukavat tyypit töissä. a+
Kirjattu
"We sales specialty coffee"