Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Kokemuksia Sage Oraclesta  (Luettu 869 kertaa)

AKL

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 6
Kokemuksia Sage Oraclesta
« : Toukokuu 03, 2019, 13:18:07 ip »

Noin seitsemän vuoden Rancilio Silvia/Rocky -kauden jälkeen, päätin vaihtaa keittimeni uuteen. Välillä erehdyin jopa täysautomaattiseen, mutta petyin pahasti erityisesti sen myllyyn. Sillä (Bosch) ei vain saanut tarpeeksi tiukkaa espressoa aikaiseksi, myllyssä oli vain kolmeportainen säätömahdollisuus. Hain siis hyvää myllyä, mutta samalla suhteellisen kompaktia kokoa, mielellään sellaista vaihtoehtoa jossa mylly ja keitin olisi samassa paketissa.

Vertailtuani eri vaihtoehtoja, päädyin Sagen Oracleen. Samaa laitetta myydään myös Breville-nimellä jenkeissä ja Australiassa. Laite on hyvä kombinaatio myllystä ja keittimestä, ei täysautomaatti, mutta käyttäjän tehtäväksi jää vain kahvan liikuttaminen myllystä keittimeen. Jopa tamppaus (tai tässä tapauksessa "poraus") tapahtuu automaattisesti.

Kokemukset laitteesta ovat vain positiivisia. Kun Silvialla saattoi mennä useita kupillisia säätöihin, tällä koneella olen saanut ensimmäisestä kupillisesta alkaen täydellistä espressoa. Myllyn ohjeissa kehotetaan aloittamaan karkeudesta 30 ja tällä säädöllä (plus miinus 2 pykälää) on onnistunut ainakin kahdella eri pavulla kahvit erinomaisesti.

Säätöjä löytyy runsaasti alkaen esiuutosta, lämpötilasta, tamppauksen voimakkuudesta, maidon rakenteesta, veden kovuudesta ym. mutta välttämättä niihin ei tarvitse koskea, erinomainen kupillinen syntyy aivan perussäädöillä.

Rakenne on jämäkkä, kone on pääasiassa metallia,  muutamat muoviosat ovat tukevia ja kestävän tuntuisia. Suunnitteluun on kiinnitetty selvästi huomiota; laitteesta löytyy mm. nuppi, jonka avulla suhteellisen painava (19 kg) laite liikkuu pyörien avulla pöydän pinnalla. Koneen mukana tulee myös teräksinen maitokannu sekä knock-box. Äänekkyydeltään kone on hiljaisempi kuin Rocky eikä lämmitysaikakaan ole pitkä.  Koneesta löytyy ajastin käynnistämään kone automaattisesti.

Maidonvaahdotin on automaattinen, vaahdon rakenteen voi valita cappucino-tyyppisestä latte-tyyppiseen portaattomasti. Vaahdotin myös puhdistaa kätevästi itsensä käytön jälkeen.

Kokemukset ovat siis postiivisia, mutta niin tämän hintaluokan koneessa pitääkin olla. Tätä ei taida kuolettaa ihan 200 kahvilakupillisella, vaikka nauttisi kahvinsa Helsingin kalleimmissa kahviloissa. Toisaalta oletan tämän kestävän pitkään ja oletan myös varaosien saannin olevan turvattu, vaikkakaan en ole sitä vielä varmistanut.
Kirjattu