Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Ilmanpaineen ja -kosteuden vaikutus espresson valmistuksessa  (Luettu 11197 kertaa)

Mighty

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 55

Pitääkö ilmanpaineen tai ilmankosteuden muutos ottaa mitenkään huomioon papuja jauhettaessa? Onko ilmanpaineella tai ilmankosteudella ylipäänsä mitään osaa espresson onnistumisessa?
Kirjattu
Lelit Elizabeth & Mignon

Esa

  • Administrator
  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 874
Vast:Ilmanpaineen ja -kosteuden vaikutus espresson valmistuksessa
« Vastaus #1 : Elokuu 24, 2007, 16:36:04 ip »

Ilmanpaineella ei ole suoraan, mutta kosteudella kyllä. Kosteammassa ilmassa papujenkin kosteus lisääntyy, ja myllyä pitää avata pikkuisen, ilman kuivuessa taas pitää jauhaa pikkuisen hienommaksi. Esim. Rockyssa tuo vaikutus on yksi pykälä suuntaan tai toiseen, ei sen enempää. Lisäksi tietenkin papujen ikääntyminen vaikuttaa jauhatuskarkeuteen. Päivän ensimmäinen shotti ei siis välttämättä osu kohdalleen, mutta toinen kyllä, jos eilen oli hyvä.
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2810
Vast:Ilmanpaineen ja -kosteuden vaikutus espresson valmistuksessa
« Vastaus #2 : Elokuu 24, 2007, 16:37:09 ip »

Ilmankosteudella sanotaan olevan vaikutusta tarvittavaan jauhatuksen karkeuteen. Mutta siinäpä tuo tulee otettua huomioon kun myllyä säätää päivittäin uuttoajan tai muun perusteella. Pavun ja sen iän merkitys on kyllä suurempi.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Mariia

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 408
Vs: Ilmanpaineen ja -kosteuden vaikutus espresson valmistuksessa
« Vastaus #3 : Heinäkuu 23, 2014, 10:48:48 ap »

Kevennystä päivään  ;)

Kirjattu
Jos ihminen on pystytty lähettämään kuuhun, niin kyllä Oulun aamukoneeseenkin täytyy kahvit saada!