Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Timemore käsikäyttöiset myllyt  (Luettu 804 kertaa)

molliolli182

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 6
Timemore käsikäyttöiset myllyt
« : Helmikuu 01, 2019, 11:47:05 ap »

Onkohan kenelläkään minkäänlaisia kokemuksia Timemore-merkkisistä käsimyllyistä? Kiinalaisvalmisteisia ilmeisesti ovat, mutta paperilla vaikuttavat laadukkailta. Chestnut-malli on designinsä puolesta palkittu, ja täytyy sanoa että hyvännäköinen laite on. Mutta käytettävyys, luotettavuus ja kestävyys kiinnostaa kuitenkin enemmän. Todella vähän löytyy englanninkielistä materiaalia netistä, muuta kuin verkkokauppojen sivuja joissa kerrotaan vaan speksejä. Olen itse tuota chestnut-mallia jonkin aikaa jo miettinyt, kuitenkin olis ihan kiva tietää kuinka tasalaatuista jauhatusta tuottaa, ja kuinka kestää käytössä. Myös yksi huolenaihe mm on tuo alaosa joka on muovia tai puuta. Kuinka tulee kestämään kun irrotetaan ja kiinnitetään. Myös veivin kiinnitys hieman mietityttää..
Onkohan kukaan foorumilainen mahtanut kyseisiä myllyjä päästä kokeilemaan jossain, tai hankkinut ja voisi kertoa käyttökokemuksia?

Kyseessä siis seuraavanlainen tuote:
http://www.timemore.com/project/chestnut/?lang=en
Kirjattu

lasy

  • Vieras
Vs: Timemore käsikäyttöiset myllyt
« Vastaus #1 : Helmikuu 01, 2019, 17:56:57 ip »

https://www.instagram.com/p/Bf4HjCADLgj/?taken-by=socraticcoffee

Ilmeisesti tekee hienoja aika paljon. Itse jättäisin väliin, kun tykkään käyttää myös painovoimaiseen uuttoon.
Kirjattu

molliolli182

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 6
Vs: Timemore käsikäyttöiset myllyt
« Vastaus #2 : Helmikuu 06, 2019, 11:01:05 ap »

Ainakin näköjään tuon testin perusteella tekee hienojakin. Mutta mitenkähän mahtanee olla muuten jauhatuksen tasalaatuisuus..Itseäni tietysti hieman häiritsee jos mylly tekee myös tahtomattomia asioita, pikkusen kun on perfektionistin vikaa. Pienet hienot seassa ei varmaan kuitenkaan haitanne. Suodatinkahvin v60:llä ja chemexillä enimmäkseen valmistan, välillä myös aeropressillä. Kotimyllynä itsellä on olllut jo reilu pari vuotta Lido 3 ja sen lopputuloksessa myös on noita hienoja, varsinkin vaaleilla paahdoilla. Ja vaikka se harmittaa perfektionistia niin mielestäni ei valmiiseen kupposeen ole vaikuttanut merkittävästi.
Ja oikeastaan noita timemoreja silmäilin sillä että saisin reissukittiin jotain parempaa kuin rhinowaresin pikkumylly. Se kun tuppaa tekemään melkoisen epätasaista jälkeä. Kokonsa puolestahan se on todella näppärä mukaan otttava aeropressin kaveri.
Pitääköhän tässä nyt vain sitten ottaa riskiä ja lähteä tilailemaan tuollainen timemore, sitten ainakin tietäisi millaisesta on kyse.
Kirjattu

lasy

  • Vieras
Vs: Timemore käsikäyttöiset myllyt
« Vastaus #3 : Helmikuu 06, 2019, 13:39:51 ip »

Jos katot tota käppyrää, niin tekee myös isompaa. Suodatinkäyttöön olisi parasta, jos mylly tekisi mahdollisimman paljon sitä jaetta, mihin se on säädetty, ja mahdollisimman vähän muuta, ts. mahdollisimman kapea huippu siinä keskellä. Suodatinjauhatuksessa hienot yliuuttuu ja karkeat aliuuttuu.
Kirjattu