Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Niche Zero  (Luettu 36247 kertaa)

Jari

 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1550
Niche Zero
« : Lokakuu 24, 2018, 21:24:17 ip »

Reilun viikon verran olen Niche Zeron (tästä eteenpäin NZ) kanssa pulannut. Tässä kootut kokemukseni ja ajatukseni siitä.
Jos joku on eri mieltä, tai jopa samaa mieltä, niin kannustan kommentoimaan. Kahvijuttujen kanssa aika usein keskustellaan mielipiteistä ja niissä voi toki olla eroja.

Kun sain NZ:n ihastelin sitä, miten hyvin se oli pakattu. Paketin kuorittua sisältä paljastui täysin naarmuton ja ehjä mylly.

Esteettisesti se on jossain määrin koomisen sarjakuvamyllyn näköinen (IMHO), mutta kuori on metallia eikä muovinen, kuten jotkut ulkomaailman foorumeilla ovat päätelleet. Hopperin kansi on muovinen ja se on kyllä mielestäni halvan oloinen niin ulkonäöltään kuin tuntumaltaankin. Kestän sen kyllä, koska:

a) Myllyn tuottama jauhatus espresson uuttamista varten on ensiluokkaista. Kuten toisessa ketjussa totesin, vertailu Pharokseen ei ole tällä hetkellä mahdollinen, mutta näppifiiliksellä mennään hyvin samoissa sfääreissä. Workflow on NZ:n kanssa aika paljon helpompi.

b) NZ on aika hiljainen. Joku ulkomaan tyyppi oli vertaillut sitä Setteensä ja todennut, että eihän ero ole kuin 5dB. No, toisaalta 6db on jo kaksinkertainen äänenpaine eikä asia ole niin yksinkertainen. NZ:n tuottaman äänen taajuus on korvalle varsin inhimillinen. En herätä vaimoani aamulla NZ:aa pyörittämällä.

c) NZ on aika pieni kooltaan. Paljon pienempi mm. kuin samoilla terillä varustettu Mazzer Kony. ;D

18g jauhaminen kestää (tottakai pavuista riippuen) n. 13-15s plus muutama sekunti varman päälle. Itse napauttelen pari kertaa kevyillä luunapeilla ulostusputkea saadakseni retention mahdollisimman pieneksi. Toistaiseksi retentio vaihtelee 0.0-0.2g:n välillä - painottuen lähemmäs nollaa. Ei huono siis.

Maku ja hinta tässä tietenkin on se kombo, joka tekee kyseisestä sähkömyllystä poikkeuksellisen. Compakin K10 ja monet muut tuottanevat samaa laatua, mutta maksavat kohtuuttomasti enemmän. Eivätkä ne ole varsinaisesti suunniteltu single-dosingiin. Tässä on todettava, että mikäli single-dosing ei ole toivottavaa, niin NZ on turha hankinta. Toisaalta kotibaristalla tuskin on kovin paljon hyviä syitä isohkon hopperin täyttämiseen kerralla.

Näin viikon perusteella suosittelen NZ:a yhä vilpittömästi, jos järkevästi hinnoiteltu single-dosing -mylly on hankintalistalla. En ole testannut Setteä, joten vertailu siihen jääköön muille (tai siihen, että järjestetään forum-kokoonajot myllyvertailuille, mikäs sen hauskempaa). Mutta sanottakoon, että Kanso Hikulla sain hyvin lähelle Pharos-tason espressoja ja NZ menee kyllä jonkin verran Hikun edelle. Jos siitä jotain pystyy päättelemään. ;)

Aloitin NZ:n kanssa vanhoilla paahdoilla (näin jälkikäteen funtsittuna lähes pari kuukautta vanhoilla). NZ vetäisi niilläkin helposti Rocketin tukkoon ja säätövaraa jäi vielä tosi paljon. Tuoreilla TKP:n pavuilla saikin säätää myllyä takaisin aika lähelle tehdasastusta - ehkä karvan-pari verran löysemmälle. Nyt on kyllä löytynyt sellainen asetus, jolla toistaiseksi mennään: 18g->36 35s. Aika namia espressoa pukkaa.

EDIT: jätin mainitsematta sen, että kyseessä on isoilla kartioterillä varustettu mylly. Se on makupaletiltaan eri asia kuin isoilla lattaterillä varustettu mylly. Se onkin sitten makuasia, kummasta tykkää enemmän.

Kartioterien kanssa on kyllä helpompi elää, kun ne harvemmin (tai ainakin vähemmän) vaativat säätöä papuja vaihdettaessa/papujen ikääntyessä kuin lattaterät. Pharoksen kanssa rupesin sen verran laiskaksi, että muutin annostusta plusmiinus 1g tarvittaessa. Karkeudensäätöön harvemmin tarvitsi juuri koskea. NZ vaikuttaa olevan siinä suhteessa yhtä helppo. Lähes viikon pavut ovat ikääntyneet eikä karkeudensäätöön ole tarvinnut koskea - eikä annostusta muuttaa. Aika helppoa siis.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 24, 2018, 22:01:32 ip kirjoittanut Jari »
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

ile.

 • Caffè Latte
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 29
Vs: Niche Zero
« Vastaus #1 : Lokakuu 26, 2018, 23:37:38 ip »

Kiitos tästä.

Niche Zero lienee juuri seuraava hankinta, kun kokonaan kyllästyn käsijauhantaan Pharoksen (2.0) kanssa. 2.0-päivitys paransi kyllä käyttömukavuutta Pharoksessa olennaisesti, mutta käsijauhanta on toki työtä, minkä voisi jättää aina koneille (heh).

Lainaus
Pharoksen kanssa rupesin sen verran laiskaksi, että muutin annostusta plusmiinus 1g tarvittaessa.

Täällä sama.
Kirjattu

OskuK

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2549
Vs: Niche Zero
« Vastaus #2 : Lokakuu 27, 2018, 10:28:58 ap »

Toisaalta kotibaristalla tuskin on kovin paljon hyviä syitä isohkon hopperin täyttämiseen kerralla.

Mielumminhan sitä aukoo 8 kertaa päivässä sitä papusäiliötä josta ottaa n kerta-annoksen, mittaa sen ja palauttaa takaisin liiat, saa ainakin tiuhaan papujen ilmanvaihdon ? ;-)
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

OskuK

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2549
Vs: Niche Zero
« Vastaus #3 : Lokakuu 27, 2018, 10:50:55 ap »

...tässä taitaa ollakin kohderyhmä kahvihifistit, mutta yhtä hyvin olisi voinut ottaa kohderyhmäksi ihmiset, jotka juovat kahvia, tavallaan kilpailija Variolle: pieni siedettävänhintainen mylly, joka ei huuda kaikkia hereille. Se, että kauppa ja valmistaja on mysteerioita, se tuskin haittaa, ainakaan materiaalit ja kestävyys Ei kykene olemaan Variota huonompi ;-)
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

Jari

 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1550
Vs: Niche Zero
« Vastaus #4 : Lokakuu 27, 2018, 13:07:20 ip »

Mielumminhan sitä aukoo 8 kertaa päivässä sitä papusäiliötä josta ottaa n kerta-annoksen.

Kyllä, juuri näin.
 
Itselleni tosin riittää pari-kolme kertaa päivässä. Tällaisina päivinä, kun on yli 20h putkeen duunissa, niin sitäkin vähemmän. :)

mittaa sen ja palauttaa takaisin liiat, saa ainakin tiuhaan papujen ilmanvaihdon ? ;-)

Minä kyllä kaadan pussista tasan sen 18g kuppiin - joskus menee papu, tai pari liikaa, mutten ole menettänyt yöuniani sen vuoksi. ;)

Hopperissa pavut ovat kyllä koko ajan enemmän tai vähemmän alttiina hapelle, valolle sekä lämpötilojen ja ilmankosteuden vaihteluille. Sitten kun sinne jauhatuskoneistoon vielä jää vähän vanhaa kamaa, niin vähintäänkin aamulla pitää aina jauhaa ne vanhat purut ulos. En osaa mitenkään nähdä hopperin täyttämistä parempana ratkaisuna, muuten kuin siltä osin, että onhan se pussin tyhjentäminen kerralla hopperiin (hyvin) vähän helpompaa.

Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

lasy

 • Vieras
Vs: Niche Zero
« Vastaus #5 : Lokakuu 27, 2018, 20:28:19 ip »

Sitten kun sinne jauhatuskoneistoon vielä jää vähän vanhaa kamaa, niin vähintäänkin aamulla pitää aina jauhaa ne vanhat purut ulos.

Eikös se vanha kama siellä koneistossa ja reitillä sieltä ulos juurikin pelasta pavut liialta ilmautumiselta? Eurekan myllyissä on ainakin huomattavan tiivis hopperi ja vielä kumitiiviste hopperin ja myllyn välissä, mutta toki ne pavut siellä ilmautuvat silti...

Ainoa ratkaisu on siis pakata pavut heti paahtamisen ja mahdollisen seisotuksen jälkeen omiin 18g-vetoisiin säiliöihinsä  ;D
Kirjattu

burmanm

 • Cappuccino
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 67
Vs: Niche Zero
« Vastaus #6 : Lokakuu 28, 2018, 09:15:48 ap »

Kyllä tuo 18g punnitseminen papuina on huomattavasti mukavampaa kuin 18g odottelu kun sitä tulee laitteesta ulos. Olkoot sit vaikka se ilmatiivis papusäiliöni sitten hopperin korvike. Sen 4-5 kertaa päivässä mä tuolla NZ:llä oon nyt jauhanut kahvia ja kyllä tuo on ainakin omassa käytössäni vähentänyt kahvinkeiton stressiä ;). Hieman yli kilo tosin vasta mennyt vehkeestä läpi.

Siitä säiliöstä portafiltteriin nätisti kaataminen ei kyllä onnistu multa vieläkään, ei se tuu ihan tasaiseksi joka kerta vaikka pylly vatkaisi kuinka sitä heilutellen. Ehkä pitäisi olla vielä kiinalainen OCD-kopio tähän päälle, mutta en taida jaksaa - sen verran tasainen uuttoaika kuitenkin on. Tosin sekunnin erolla Jarin aikoihin, itselläni on 36g ja 34s. Tuosta tulee pieni miinus, aivan pienempien aikojen muuttaminen on tuolla säätimellä aika tuskaista - yksi steppi aiheuttaa mulla 30 -> 34 -> 37s muutoksia ja siihen väliin osuminen on hieman hankalaa. Toisaalta, 30s & 37s uutollakin espresso oli hyvää (mitä nyt noita kokeillut niin 40s kohdalla alkaa tunkemaan läpi epämiellyttävää makua tällä pavulla) niin ehkä tuo sekunti-hifistely jää osaltani pois.

Toinen juttu on sitten pour overin kohdalla, tulee hieman sotkua (staattisuutta? ainakin se jää kiinni joka paikkaan) ja säätäminen menee aika arpomiseksi kun asteikko loppuu kesken. Itselläni tarvitsee vääntää tuonne 0:n kohdalle edellisellä kierroksella että saa sopivaa ja takaisin espressoksi kestää aika pitkään kun sitä pitää pyöritellä vähän väliä jotta säätäminen onnistuu kireämmälle (hidasta hommaa). Pavuilla jotka osuvat tuohon olemattoman asteikon kohdalle voisikin olla hankalampi arpoa, katsotaan tuleeko muilla pavuilla eteen. Tuolla UK-forumillahan joku on jotain omia asteikkojaan väsäillyt näitä eri kierroksia varten. Hyvää tuo pour overikin on ollut, joskin siinä kokeilut on mulla vasta aluillaan. Ei pysty juomaan niin paljon kahvia päivässä kuin mitä tekis mieli kokeilla.

Lainaus
No, toisaalta 6db on jo kaksinkertainen äänenpaine eikä asia ole niin yksinkertainen

6db on jo nelinkertainen ;) 10 * log(4)/log(10) ~= 6
Kirjattu

Mr. K

 • Macchiato
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 83
Vs: Niche Zero
« Vastaus #7 : Lokakuu 28, 2018, 10:39:12 ap »


äänenpaine = 20log(muutos)
ääniteho = 10log(muutos)

joten 6dB on kaksinkertainen äänenpaineen muutos,
nelinkertainen äänitehon muutos

Kirjattu

Jari

 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1550
Vs: Niche Zero
« Vastaus #8 : Lokakuu 28, 2018, 15:04:19 ip »

Eikös se vanha kama siellä koneistossa ja reitillä sieltä ulos juurikin pelasta pavut liialta ilmautumiselta? Eurekan myllyissä on ainakin huomattavan tiivis hopperi ja vielä kumitiiviste hopperin ja myllyn välissä, mutta toki ne pavut siellä ilmautuvat silti...
Ainoa ratkaisu on siis pakata pavut heti paahtamisen ja mahdollisen seisotuksen jälkeen omiin 18g-vetoisiin säiliöihinsä  ;D

Tiedä sitten kuinka toimiva tiiviste vanha papumössö on bimodaalista jauhatusta tuottavilla terillä. ;)
Joka tapauksessa joka ikinen papu saa kunnon happikylvyn jo siinä vaiheessa, kun pussukan tyhjentää hopperiin. En nyt kuitenkaan pitäisi tätä seikkaa ihan seppukun arvoisena asiana, oli se kummin päin tahansa. Asiasta ei selvästikään ole tehty riittävästi tutkimusta. :)

Annostelu valmiiksi tietyn kokoisiin säiliöihin on muuten erinomainen ratkaisu viitseliäälle kotibaristalle, mutta ainakin itselleni on tullut toisinaan vastaan papuja, jotka tuntuvat toimivan paremmin 2-3g pienempinä tai (harvemmin) isompina annosteluina. Sitähän taas on etukäteen aika vaikea tietää. Monille tuo ratkaisu kuitenkin tuntuu toimivan.

Siitä säiliöstä portafiltteriin nätisti kaataminen ei kyllä onnistu multa vieläkään, ei se tuu ihan tasaiseksi joka kerta vaikka pylly vatkaisi kuinka sitä heilutellen. Ehkä pitäisi olla vielä kiinalainen OCD-kopio tähän päälle, mutta en taida jaksaa - sen verran tasainen uuttoaika kuitenkin on. Tosin sekunnin erolla Jarin aikoihin, itselläni on 36g ja 34s. Tuosta tulee pieni miinus, aivan pienempien aikojen muuttaminen on tuolla säätimellä aika tuskaista - yksi steppi aiheuttaa mulla 30 -> 34 -> 37s muutoksia ja siihen väliin osuminen on hieman hankalaa. Toisaalta, 30s & 37s uutollakin espresso oli hyvää (mitä nyt noita kokeillut niin 40s kohdalla alkaa tunkemaan läpi epämiellyttävää makua tällä pavulla) niin ehkä tuo sekunti-hifistely jää osaltani pois.

Yleisestä käyttömukavuudesta annan ison plussan NZ:lle, vaikka itsellänikin toisinaan papukupista filsuun kippaaminen ei mene vielä ihan yhtä mallikkaasti kuin DaveC:n videolla. Uskon, että ajan kanssa sekin homma alkaa sujua rutiinilla. Tämä asia on kyllä selvästi jakanut mielipiteitä ja ison maailman foorumeilla on hankittu erilaisia suppiloita ja kehitetty portafiltterin pidikkeitä suoraan kahvaan jauhamista varten. Tasoittelemaan siinäkin lopulta joutuu.

Säätö on tosiaan tarkkuutta vaativa, mutta ihan hyvin se tuntuu toimivan, jos se riittää että espresso on erinomaista eikä koe pakkomiellettä päästä juuri tiettyyn sekuntimäärään. Pienimmillään säädön liikuttelulla kyllä pääsee vähintään parin sekunnin eroihin, jos motivaatiota nysväämiseen on. Jotenkin nämä isot kartioterät tuntuvat olevan hitusen anteeksiantavampia kuin lattaterät. 75mm ja siitä isommista lattateristä minulla ei tosin ole juuri omakohtaista kokemusta.

Toinen juttu on sitten pour overin kohdalla, tulee hieman sotkua (staattisuutta? ainakin se jää kiinni joka paikkaan) ja säätäminen menee aika arpomiseksi kun asteikko loppuu kesken. Itselläni tarvitsee vääntää tuonne 0:n kohdalle edellisellä kierroksella että saa sopivaa ja takaisin espressoksi kestää aika pitkään kun sitä pitää pyöritellä vähän väliä jotta säätäminen onnistuu kireämmälle (hidasta hommaa). Pavuilla jotka osuvat tuohon olemattoman asteikon kohdalle voisikin olla hankalampi arpoa, katsotaan tuleeko muilla pavuilla eteen. Tuolla UK-forumillahan joku on jotain omia asteikkojaan väsäillyt näitä eri kierroksia varten. Hyvää tuo pour overikin on ollut, joskin siinä kokeilut on mulla vasta aluillaan.

Minä en ole muuta jauhanut kuin essoja. Toistaiseksi ainakin on niin paljon käsimyllyjä, että joka metodia varten löytyy omansa. :)

Brittifoorumilla oli yksi aika simppeli kikka, joka voisi toimiakin: Tekee jonkun oman merkin (vaikka eri värisen palluran) tasan 180 astetta toiselle puolelle kuin alkuperäinen merkki. Silloin ainakin jompi kumpi merkki on asteikon kohdalla ja säätöjen muistaminen helpottuu kummasti. En ole testannut enkä muutenkaan sen enempi funtsinut asiaa, mutta äkkiseltään tuntuu, että tuo voisi olla aika helppo ratkaisu?
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 28, 2018, 15:09:13 ip kirjoittanut Jari »
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

opheinonen

 • Americano
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 265
Vs: Niche Zero
« Vastaus #9 : Lokakuu 28, 2018, 15:12:33 ip »

Eikö annostelu suoraan portafilteriin onnistu?
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione V2+Mazzer Minia A+Pharos+Niche Zero

Jari

 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1550
Vs: Niche Zero
« Vastaus #10 : Lokakuu 28, 2018, 15:19:22 ip »

Laitetaan tähänkin ketjuun jo aiemmin toisaalla esille tulleet linkit helpottamaan niitä, jotka eivät ole foorumin keskusteluja laajemmin seuranneet.

DaveC:n video NZ:n käytöstä:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Y4lMoJqp-Rw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Y4lMoJqp-Rw</a>
https://www.youtube.com/watch?v=Y4lMoJqp-Rw

Ja saman herran alkuperäinen prototyypin arvostelu ja testaus: https://onedrive.live.com/?authkey=%21APvFQIkFt2ncwAM&cid=E4F782381A1F7FCC&id=E4F782381A1F7FCC%212054&parId=E4F782381A1F7FCC%212055&o=OneUp

EDIT: upotettu tubevideo viestiin
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 28, 2018, 15:26:19 ip kirjoittanut Jari »
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

Jari

 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1550
Vs: Niche Zero
« Vastaus #11 : Lokakuu 28, 2018, 15:25:06 ip »

Eikö annostelu suoraan portafilteriin onnistu?

Vaatinee varmaan vähän kikkailuja ollakseen jouhevaa ja siistiä puuhaa verrattuna Daven tapaan.

esim:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=k6dHmoZPdJE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=k6dHmoZPdJE</a>
http://www.youtube.com/watch?v=k6dHmoZPdJE
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

OskuK

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2549
Vs: Niche Zero
« Vastaus #12 : Lokakuu 28, 2018, 19:44:05 ip »

äänenpaine = 20log(muutos)
ääniteho = 10log(muutos)

joten 6dB on kaksinkertainen äänenpaineen muutos,
nelinkertainen äänitehon muutos

Koitin huvikseni eilen videoida, miltä kuulostaa mylly joko pöydällä tai eristetynä pinnasta. Korviin aivan selvä ero on totaalisesti kadonnut automaattisen äänentasosäädön jälkeen.
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

Jari

 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1550
Vs: Niche Zero
« Vastaus #13 : Lokakuu 28, 2018, 20:21:03 ip »

Koitin huvikseni eilen videoida, miltä kuulostaa mylly joko pöydällä tai eristetynä pinnasta. Korviin aivan selvä ero on totaalisesti kadonnut automaattisen äänentasosäädön jälkeen.

Juu, esim Tubevideoiden vertailuista ei ole käytännössä mitään hyötyä esim. eri myllyjen mölytason arvioimiseen, ellei mikrofoni ja sen mikrofonin, sekä tallennettavan kohteen sijoittelijan ammattitaito jne. ole aivan huippuluokkaa. :)

Myös tallennusformaatti mahdollisin "korjaus"algoritmeineen sun muine kikkailuineen voi tuoda omat yllätyksensä peliin. Esim, joku tuollainen "auto-gain" tms.

Tuli hiljattain tsekattua paljonkin erilaisten akustisten kitaroiden demoiluja Tubesta. Suurin osa, ikävä todeta, oli kyllä aika säälittäviä yrityksiä. Enkä tässä yhteydessä lainkaan puutu soittotaitoon. ::)
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

Däni

 • Cappuccino
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 45
Vs: Niche Zero
« Vastaus #14 : Lokakuu 29, 2018, 15:11:41 ip »

Moi. Auttaako siihen staattisuuteen ja "sotkuun" muutama tippa vettä sekoitettuna papuihin ennen jauhantaa? Kokeilun voi myllyn hopperista päätellen tehdä paput annosteltuna myllyyn tai ennen.

Mielenkiintoinen mylly tosiaan yhdistettynä valmiiksi annosteltuihin papusuppiloihin, niin kahvinurkkaus näyttää labralta :). Odottelen lisäkäyttökokemuksia.

Säästön kannalta en näe akuuttia tarvetta hankkia myllyä vielä, vaikka papuja meneekin se n.2kg vuodessa hukkaan aamuhuuhteluiden takia.
Kirjattu