Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Kahvin säilytys  (Luettu 119304 kertaa)

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Kahvin säilytys
« Vastaus #195 : Lokakuu 06, 2019, 09:32:06 ap »

Eli pitäisi kaikki ilma saada imaistua pois, esim. muovipussi, josta ilmat pumpulla pois ja suljetaan ilmatiivisti (tai ampua pavut tuonne kiertoradalle täysin hapettomaan tilaan, jolloin tosin niiden käyttö vähän hankaloituu ;D )

Kun käyttää tiivistä astiaa, josta ilma on syrjäytetty jollain toisella (suoja)kaasulla niin vaiva on hieman pienempi kuin kiertoradalle ampumisessa :)
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1565
Vs: Kahvin säilytys
« Vastaus #196 : Lokakuu 06, 2019, 16:58:53 ip »

Kahvi pakkaseen ja thats it. Säilyy parhaiten jos ei kerkee tuoreena juomaan.

migu2 sanoi yllä sen olennaisimman asian, mitä kahvin säilytykseen liittyy.

Jos haluaa, niin toki erilaisiin kikkailuihin voi laittaa rahaa, mutta taloudellista sijoitusta vastaavaa hyötyä niistä tuskin saa. Jos kahvia ei jauha ja nauti parissa viikossa paahdosta, se kannattaa pakastaa.
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Kahvin säilytys
« Vastaus #197 : Lokakuu 06, 2019, 19:31:10 ip »

Kun käyttää tiivistä astiaa, josta ilma on syrjäytetty jollain toisella (suoja)kaasulla niin vaiva on hieman pienempi kuin kiertoradalle ampumisessa :)

Hiilidioksidi (Soda Stream) vois ehkä?
Koneesta vaan tyhjään pulloon ja sitten kaato astiaan?
En tiiä.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2575
Vs: Kahvin säilytys
« Vastaus #198 : Lokakuu 09, 2019, 11:26:03 ap »

Kahviahan pakataan suojakaasuun, en tiedä onko se typpeä vai aitoa Dorian Graytä, mutta ainakin se toimii samoin: kun paketti avataan, kahvi on tuoretta, mutta pikavanhenee "entiselleen" parissa tunnissa...kuin vampyyri auringossa.
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Kahvin säilytys
« Vastaus #199 : Lokakuu 10, 2019, 08:57:09 ap »

Hiilidioksidi (Soda Stream) vois ehkä?

Kyllä. Kotioloissa saattaa tosin olla melko vaikeata.

Kotipaahtajalla lienee helpompaa, kun pavut voi laittaa venttiilillä varustettuun pussiin heti paahdon jälkeen. Ymmärtääkseni papu vapauttaa hiilidioksidia pari päivää, jonka siis pitäisi puskea ilma pois venttiilin kautta. En tosin tiedä paljonko kaasua vapautuu pavuista.
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Kahvin säilytys
« Vastaus #200 : Lokakuu 10, 2019, 13:51:59 ip »

Kyllä. Kotioloissa saattaa tosin olla melko vaikeata.

Kotipaahtajalla lienee helpompaa, kun pavut voi laittaa venttiilillä varustettuun pussiin heti paahdon jälkeen. Ymmärtääkseni papu vapauttaa hiilidioksidia pari päivää, jonka siis pitäisi puskea ilma pois venttiilin kautta. En tosin tiedä paljonko kaasua vapautuu pavuista.

Ei se vaikeeta ole ollenkaan, jos vaan on "vissykone" keittiössä. Letkunpätkä pulloon normaalisti menevään putkeen. Hiilidioksidia saa sitten vaikka kuutiometrin napista painamalla.
En kylläkään ole kokeillut, kun tosiaan pussitan paahtamani pavut, eikä ole ollut siis tarvetta.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Kahvin säilytys
« Vastaus #201 : Lokakuu 11, 2019, 08:53:18 ap »

Ei se vaikeeta ole ollenkaan, jos vaan on "vissykone" keittiössä. Letkunpätkä pulloon normaalisti menevään putkeen. Hiilidioksidia saa sitten vaikka kuutiometrin napista painamalla.

Hiilidioksidin saaminen SodaStream-pullosta ulos (paineella) on tosiaan helppoa, mutta en keksinyt miten kotioloissa saisin mielekkäällä tavalla varmistettua että hiilidioksidi korvaa ilman säilytysastiassa, molemmat kaasut kun ovat näkymättömiä. Painavamman kaasun pitäisi toki syrjäyttä kevyempi, mutta kuinka hyvin tämä onnistuu, paljonko kaasua tarvitaan, mikä merkitys on (suurella) paineella jne. aiheuttavat haasteita - minulle :) 
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

kekkonen

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 29
Vs: Kahvin säilytys
« Vastaus #202 : Lokakuu 11, 2019, 19:18:56 ip »

Ostan pavut paahtimon kivijalasta kilo kerrallaan ja se kilo kestää mulla suunnilleen kuukauden. Ostettaessa paahdosta on aikaa yleensä muutamasta päivästä viikkoon.

Älkää nyt ampuko, mutta en enää edes pakastele papuja, minun käytössäni se on osoittautunut tarpeettomaksi. Yhdessä vaiheessa ostin 4 x 250 g, yhden pussin korkkasin ja heitin loput pakkaseen. Ei maksa vaivaa. Kokeilin myös 2 x 500 g, joista toinen pakkaseen. Ei maksa vaivaa. Nyt ostan kilon pussissa, joka toki on tiivisti suljettuna, mutta ei muita kommervenkkejä. Toki usein, mutta ei suinkaan aina, myllyä on syytä säätää kuukauden mittaan hiukan kireämmälle. Tämä riippuu paljon kahvilaadusta.

Näin täällä.
Kirjattu
Rocket R58, Eureka Zenith 65 E