Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Ensimmäinen (kunnon) keitin ja mylly  (Luettu 14121 kertaa)

Kippo

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 4
Ensimmäinen (kunnon) keitin ja mylly
« : Helmikuu 18, 2018, 17:47:10 ip »

Heippa! Täällä on useitakin tätä sivuavia aloituksia mutta ajattelin kysyä kuitenkin vielä omassaan. Olen nyt tutustunut tähän ihmeelliseen espressomaailmaan ja tuntuu, että menen vielä entistä enemmän sekaisin kaikesta😅Eli haluaisimme espressokoneen, ei ainakaan täysautomaattia, mies juo espresson sellaisenaan, minä nyt erityisesti olen mieltynyt latte macchiatoon ja muihin maidollisiin. Ruuanlaiton suhteen olen intohimoinen ja lievästi hifistelevä mutta kahvi on vielä ollut perus suodatinkahvia. Meillä on mutteripannu sekä lahjaksi aikanaan saatu bialetti mokona(? Siis jonkun sortin kone)mutta nämä eivät enää juuri käytössä. Sitten kysymys, johon en ole hurjasta etsimisestä huolimatta saanut selvyyttä : mistä ostaa kone ja mylly? Onko suositella jotain luotettavaa nettikauppaa? Löytyykö Suomesta? Jos ei, niin miten sitten esim huolto yms? Olin jo päätymässä tähän ilmeisen perus rancilio+rocky settiin mutta huomasin, ettei Suomesta kai saakaan? La pavonia tuntuu olevan myynnissä ja se on täällä myös keskusteluissa noussut esille, mahtaisiko sieltä löytyä meille sopivaa? Budjetti max 1000€. Kiitos avusta!
Kirjattu

opheinonen

 • Americano
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 265
Vs: Ensimmäinen (kunnon) keitin ja mylly
« Vastaus #1 : Helmikuu 18, 2018, 19:33:33 ip »

Säästä vielä 400€ ja osta esim: Bezzera Unica PID + OE Pharos. Tällä foorumilta löytyy varmasti Bezzera, pyydä häntä tekemään maidon vaahdotustesti. (Mitä nöyrimmin mielin pyy.... tai varmasti youtubestakin saa apua?)
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione V2+Mazzer Minia A+Pharos+Niche Zero

Jari

 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1569
Vs: Ensimmäinen (kunnon) keitin ja mylly
« Vastaus #2 : Helmikuu 18, 2018, 19:52:30 ip »

Kyllähän ainakin Cafetorian eshopin valikoimasta Silvia ja Rocky vielä näyttävät löytyvän, mutta se onkin sitten toinen asia, onko se järkevin mahdollinen ostos. Suomesta ostettaessa toki saa maksaa Suomen hintoja - ja valikoimakin on mitä on. Itse katselisin mieluummin vaikka Oscar II:sta ja jotain budjettiin sopivaa myllyä (vaikkapa Bezzera BB005) esim. elektros.it:stä. La Pavonin vipukoneita saa kohtuulliseen hintaan mm. La Gondolasta. http://shop.lagondola.it/categories.php?cid=2

Suositeltavaa katsottavaa jo ennen ostopäätöstä ovat esim. Home-Baristan oheisen linkin videot: https://www.home-barista.com/newbie-introduction-to-espresso.html

Edellä ehdotetut valmiiksi PIDattu Bezzera Unica ja Pharos ovat kelpo vaihtoehtoja, mutta toki menevät yli budjetin. Jos käsimylly on mahdollinen, niin Pharosta parempaa hinta-laatu -suhdetta ei taida helpolla löytyä. Pharosta myy: https://www.coffeehit.co.uk 
(paitsi juuri tällä hetkellä ei ole valikoimissa mallin vaihtumisen vuoksi)
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 18, 2018, 19:58:10 ip kirjoittanut Jari »
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

Kippo

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 4
Vs: Ensimmäinen (kunnon) keitin ja mylly
« Vastaus #3 : Helmikuu 20, 2018, 13:19:57 ip »

Kiitos vastauksista!!Hinta saa kyllä pysyä nyt alle tonnissa, en uskalla tässä vaiheessa lähteä enempää investoimaan. Tuo video yms linkki oli hyvä, vähän ehdin lueskella. Mutta siis Oscar 2 suosituksesta; onko maitovaahdolla muuten tuossa huomattava ero verrattuna silviaan? Ymmärsin , että sen saa nopeammin valmistettua kun silvialla mutta onko ero muuten suuri? Sekä maitovaahdon että kahvin suhteen? Miten sitten noiden käyttö silvia vs Oscar 2? Onko jompikumpi aloittelijalle ”helpompi”? Molemmathan vaativat harjoitusta mutta näin lähtökohtaisesti. Käsimyllyistä olen ymmärtänyt, että ovat raskaita käyttää? Ehkä sähkökäyttöinen sitten kumminkin sopisi paremmin.
Mitenkäs, jos yrittäisi budjettia vähän nuukailla ja päätyisi esim silviaan+myllyyn. Mitä myllyä suosittaisitte kaveriksi? Rockyn hyvyydestä on ilmeisesti eriäviä mielipiteitä(toisaalta niin kai nyt näistä kaikista..)
Mites tuo Oscar 2. Onko näissä ollut vikoja tms suhteessa esim silviaan? Onko mahdollinen jälleenmyyntiarvo toisessa parempi? Mites sitten, jos vikoja tulee tai huollon tarvetta? Ulkomailta ostettaessa vähän jännään sitä. Lähinnä voiko Oscaria huoltaa missään Suomessa?

Sitten ihan näiden ulkopuolelta kuulin suositusta Sage Barista Express:stä. Onko tuon integroidusta myllystä mitään tietoa laadusta? Tai koneesta muutenkaan? Jonkun ketjun luin aiheesta täällä. Tässä taas puolestaan uskoisin mahd jälleenmyyntiarvon olevan huonompi, vai? Miten tämä kone muuten on suhteessa noihin edellä mainittuihin?
Kirjattu

OskuK

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2576
Vs: Ensimmäinen (kunnon) keitin ja mylly
« Vastaus #4 : Helmikuu 20, 2018, 14:33:35 ip »

Oscar on ihan eri luokan laite. Jos Silvia on mopo niin Oscar on jo 200 kuutioinen ;-)
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

Jari

 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1569
Vs: Ensimmäinen (kunnon) keitin ja mylly
« Vastaus #5 : Helmikuu 20, 2018, 19:02:16 ip »

Silviaa on suositeltu aloittelijoille (joskus 10v sitten) lähinnä hintansa ja saatavuutensa vuoksi. Sen oikkuja saa kyllä opetella huomioimaan, ennen kuin erinomaisen kahvin teko onnnistuu. Silvialla siis saa aikaiseksi mainiota espressoa/cappuccinoa, mutta ei välttämättä ihan alkuvaiheessa. Se toki riippuu pitkälti siitä kuinka paljon jaksaa etsiä/lukea/kysellä vinkkejä ja neuvoja netistä - ja noudattaa niitä. Kaverini hankki edullisesti käytetyn Silvia/i-Mini-kombon ja täytyy sanoa, että ensimmäiset kuukaudet hän vaikutti aika ahdistuneelta, kun homma ei ihan alkuun ottanut onnistuakseen. Nyt käsittääkseni on ihan tyytyväinen. Ainakin kahvitukipuhelut ovat merkittävästi vähentyneet.  ;)

Termostaatin lämpötilanvaihtelu on Silviassa muistaakseni jotain kymmenen asteen luokkaa ja se pitää opetella ottamaan huomioon, ennen kuin tasalaatuisesti hyvästä kahvista voi haaveilla. Tuurilla voi toki välillä onnistua. Vaikeaahan se ei suoranaisesti ole, mutta ei kovin aloittelijaystävällistäkään.

Käytännössä Silvian uuttolämpötilan kanssa kyse on siitä, että termostaatin sykli on liian laaja, jotta sillä saataisiin lonkalta aina onnistunut espresso. Käyttäjän pitää opetella uuttamaan kahvi aina oikeaan aikaan päästäkseen toivottuun lopputulokseen. Se on ehkä pikkaisen ärsyttävää, koska espressoharrastuksen alkutaipaleella on ihan tarpeeksi muitakin muuttujia kuin pelkkä lämpötilasykli. (Mainittakoon, että asentamalla PIDin Silvian lämpötilan stabiilius on ihan toista luokkaa. Se vaatii pikkaisen sähkötyötaitoja ja hinta helposti pompsahtaa vähintään Oscarin tasolle).

Silvian boileri on myös melko pieni, joten kovin montaa cappua (tai varsinkaan caffé lattea) sillä ei sujuvasti valmistella - ainakaan kovin nopeasti. Sigleboilereissa saa myös odotella uuttolämpötilan lisäksi vaahdotuslämpötilan saavuttamista - joskus myös toisinpäin. Toisinaan sanotaankin, että rahalla saa espressokeittimissä helppoutta tekemiseen. Ja etenkin ajallista säästöä, kun singleboileri on kyseessä. HX- ja tuplaboilerikeittimillä ei tarvitse odotella mitään (kunhan keitin on saavuttanut riittävän stabiilin lämmön).

Se on sitten makuasia, kuinka paljon se Silvian odottelu häiritsee ajan saatossa. Itselläni oli vastaavan tasoinen keitin 7 vuotta ja olin siihen ihan tyytyväinen, kunnes päätin päivittää laitteiston. Toisia se kikkailu keittimen kanssa ei niin vaivaa. Toiset taas kyllästyvät nopeastikin. 

Silvian gruppo ei ymmärtääkseni ole erityisen anteeksiantavassa maineessa, jolloin valmistustekniikan virheet ja huolimattomuus paljastuvat helposti. Asian hyvänä puolena on toisaalta se, että tuleepahan varmasti (jos motivaatiota riittää) opeteltua hyvä valmistustekniikka ja opittua kiertämään useimmat espressonvalmistuksen sudenkuopat. Sen jälkeen ei ole kovin suuri vaiva opetella käyttämään keitintä kuin keitintä.

Tästä päästäänkin sitten kätevästi myllyyn. Mitä parempi espressomylly on käytössä, sitä parempaa espressoa (tai cappua, tai mitä vaan missä se espresso on pohjana) ja lisäksi sitä helpommin sitä saa. Toki jotkut hyvät ja kalliit espressomyllytkin paakuttavat ja roiskivat puruja ympäriinsä, mutta lienee takuuvarmaa, että Silvia yhdistettynä halpaan (espressomaailmassa noin parisataa euroa) myllyyn edellyttää vähintäänkin weissaustekniikan (WDT) opettelua. Sekään ei jälleen kerran ole erityisen hankala operaatio, mutta tässä alkanee jo hahmottua olennainen: niitä aikaa vieviä rutiineja tulee lähes joka vaiheessa kahvinvalmistusta. Aamuvarhaisella ne ärsyttävät erityisesti - jos ovat ärsyttääkseen, se on pitkälti luonnekysymys. Hyvänä puolena on jälleen se, että aloittelijatason myllystä ylöspäin siirtyminen saa aivan saletisti suun hymyyn - monestakin syystä.

Rocky toki on espressomylly, mutta eihän se kovin suuressa huudossa ole vuosikausiin enää ollut. Kilpailu on koventunut niistä ajoista kuin Silviaa ja Rockyä hehkutettiin ameriikan foorumeilla ja etenkin alt.coffee ryhmässä joskus 15v sitten. Silloin ei oikeastaan kotikäyttäjille ollut kovin paljon muita vaihtoehtoja, jos kahvilakäyttöön tarkoitetut masiinat eivät sopineet keittiöön. Vipukeittimiä toki oli, mutta niiden käyttöä pidetään aloittelijoille hivenen haastavana. Sitä en tiedä kuinka paikkaansa pitäviä sellaiset näkemykset ovat - riippuu varmaan keittimestä. Oman Caravelini käyttö on naurettavan helppoa- ainakin kun käytössä on laatumylly.

Itse näkisin, että lähtötason halvimpana myllynä on Ascaso i-Mini (tai joku tusinasta vastaavasta). Tosin Bezzeran BB005 ei maksa Elektrosilla kuin joitain kymppejä enemmän. Postikulujen osuus ei ole kummoinen, jos päätyy tilaamaan myös keittimen sieltä. Bezzera on spekseiltään i-Minin yläpuolella (38 vs. 48mm kartioterät). Bezzeran kanssa samaan luokkaan menevät useimmat n. 63-65mm lattaterillä varustetut myllyt. Ne ovat yleensä kookkaampia ja ammattikäyttöön suunniteltuja ja hinnaltaan suurinpiirtein tuplaten BB005:een nähden. Tosin usein niitä näkee noin parilla-kolmella sadalla foorumin myyntipalstalla, riippuen vähän iästä ja kunnosta. Käytetty ammattimylly on ihan hyvä vaihtoehto. Yleensä ne on tehty kestämään pitkään jopa kovaakin käyttöä.

Myllyä valitessa on hyvä pitää mielessä, että sen merkitys hyvän espresson valmistamisessa on suurempi kuin itse espressokeittimen.

BTW, Silviasta on Home-Baristassa päivitetty arvostelu (joka sekin kai on jo viiden vuoden takainen), jossa se suhteutetaan tähän päivään (tai oikeastaan viiden vuoden taakse...). https://www.home-barista.com/rancilio-silvia-review.html

Arvostelussa on myös hyviä linkkejä. Mm. It's the Grinder, Stupid -keskusteluun sekä oheinen linkki, josta saa lisäinfoa, millainen Silvia on käytössä: https://www.home-barista.com/reviews/rancilio-silvia-review-t25001.html

En nyt hirveän suoranaisesti pyri dissaamaan Silviaa ja/tai Rockyä, mutta pakettihinta 825€ niistä on aika kova suhteessa siihen, mitä sillä saa.
Oscar II + BB005 + suositellut modaukset Oscariin (niistä löytyy keskustelua omassa säikeessään) maksavat karvan päälle tonnin. Elektrosin postikulut ovat muistaakseni melko mitättömät. Sitten onkin enää kyse siitä, että haluaako (Oskua mukaillen) maksaa moposta melkein saman hinnan kuin moottoripyörästä.  ;)

Silvian uusimpaan versioon on muuten lisätty nerokkaana EU-vaatimuksena kätevä ominaisuus, joka sammuttaa laitteen sen jälkeen kun se on ollut 30 minuuttia käyttämättä - eli juuri sopivasti kun se olisi alkanut olla lämmennyt käyttökuntoon.  ::)
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 20, 2018, 19:22:02 ip kirjoittanut Jari »
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

Jari

 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1569
Vs: Ensimmäinen (kunnon) keitin ja mylly
« Vastaus #6 : Helmikuu 20, 2018, 21:00:50 ip »

Tuohon huoltokysymykseen vielä sen verran, että itselläni ei ole kokemusta Oscarin (tai ylipäänsä minkään kahvilaitteen huollattamisesta). Toistaiseksi olen huoltanut itse oman laitteeni. Eiväthän nämä kovin monimutkaisia vempaimia ole. Perushuolto, puhdistaminen ja muu ylläpito onnistuu lähes keneltä tahansa, jolla pysyy edes lusikka kädessä. Kahvifoorumit ja Youtube ovat nykyisin melkoinen runsaudensarvi niissä tilanteissa.

Kaffecentralenilla ja Cafetorialla ainakin on omat huoltopalvelut - heiltä voi tietysti kysäistä, onnistuuko Oscarin huoltaminen. Ei tietenkään kannata samalla kertoa Cafetoriassa, että toisena vaihtoehtona on ehkä ostaa Silvia heiltä (tai muutenkaan paljastaa, että keitintä ei ole vielä hankittu). Melkein osaisin siinä tapauksessa jo arvata vastauksen. ;)

Huollot saattavat tietysti vaatia, että asiakas hankkii tarvittavat varaosat itse, jos tuote ei ole heidän valikoimissaan. Ei pitäisi sitä suurena ongelmana. Etenkään jos kahvilaite on yhä tuotannossa.

Kahvilaitehuolto.fi tuo käsittääkseni ainakin Rancilion ammattilaitteita maahan. Ehkä sieltäkin (mahdollinen) huolto onnistuisi? Joku ammattilaistuttu on heitä kovin kehunut.

Edellä mainittujen lisäksi on joitain ammattilaisia/harrastajia, jotka mielellään pulailevat kahvilaitteiden kanssa jonkinlaista korvausta vastaan.
Lähtökohtaisesti tämän luokan laitteet eivät yleensä vaadi paljoa huoltoa (ellei sitten jotain valmistusvikaa/maanantaikappaletta satu osumaan kohdalle - ne kuitenkin ovat käsittääkseni paria hassua merkkiä lukuunottamatta aika harvinaisia).

Takuuasiat luonnollisesti hoidetaan myyjän kanssa. Se tietysti tarkoittaa kotimaan ulkopuolelta tilattuna laitteen mahdollista edestakaisin lähettämistä (helpoissa tapauksissa voi pyytää lähettämään varaosan ja luvan vaihtaa se itse). Niihin harvoin on kuitenkaan tarvetta ja esim. Elektros on antanut erittäin luotettavan ja asiallisen kuvan omasta toiminnastaan. Foorumin haulla voi lukea kokemuksia Giannin kanssa asioimisesta.   
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

Kippo

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 4
Vs: Ensimmäinen (kunnon) keitin ja mylly
« Vastaus #7 : Helmikuu 21, 2018, 21:34:34 ip »

Hei paljon kiitoksia laajasta ja informatiivisestä vastauksesta! 🙏🏻 Tämä avasi hyvin asiaa ja kyllä tuo suosittelemasi Oscar+bezzera taitaa olla sopiva valinta meille. Täytyy nyt vielä paneutua tuohon listaan, mitä lisätä koneeseen ja mitä kaikkea muuta mukaan kannattaa hankkia. Palaan varmastikin vielä asiaan jossain vaiheessa, jos en välineiden hankinnan suhteen, niin viimeistään kahvikupin äärestä😊
Kirjattu

Heke

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 6
Vs: Ensimmäinen (kunnon) keitin ja mylly
« Vastaus #8 : Helmikuu 22, 2018, 09:03:18 ap »

Olen ajatellut päivittää keittimen seuraavalle tasolle. Tällä hetkellä käytössä Delonghi icona eco 311 ja olen miettinyt Oscar 2:ta. Omistan jo Rancilio Rocky myllyn ja haluaisin tietää onko se sopiva kaveri Oscar 2:lle vai tuleeko ongelmia?
Kirjattu

OskuK

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2576
Vs: Ensimmäinen (kunnon) keitin ja mylly
« Vastaus #9 : Helmikuu 22, 2018, 12:24:29 ip »

Olen ajatellut päivittää keittimen seuraavalle tasolle. Tällä hetkellä käytössä Delonghi icona eco 311 ja olen miettinyt Oscar 2:ta. Omistan jo Rancilio Rocky myllyn ja haluaisin tietää onko se sopiva kaveri Oscar 2:lle vai tuleeko ongelmia?

Ei tule, mutta kyllä se on sitten seuraava päivitettävä...
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2234
 • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Ensimmäinen (kunnon) keitin ja mylly
« Vastaus #10 : Helmikuu 23, 2018, 18:42:59 ip »

Omistan jo Rancilio Rocky myllyn ja haluaisin tietää onko se sopiva kaveri Oscar 2:lle vai tuleeko ongelmia?

Sen säätö on ei kamalan tarkkaa. Iconan kanssa se ei haittaa, koska siinä on painekahva. Kokonaan uudelleen pitää kahvinvalmistus Oscarilla opetella ja ei Rocky siihen kätevä ole, mutta kyllä sillä espressot ilman muuta tekee.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Kippo

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 4
Vs: Ensimmäinen (kunnon) keitin ja mylly
« Vastaus #11 : Helmikuu 25, 2018, 15:48:28 ip »

Hei! Käsitin, että Oscar 2 tulee anti vacuum valve automaattisesti mutta OPV pitäisi asentaa (tai pyytää asennettuna). Ilmeisesti tämä olisi ihan hyvä ottaa pakettiin tilatessa? Sittenhän tuota painetta pitäisi voida kontrolloida kotonakin eli vaatisi paineen mittarin, jollainen on ilmeisesti erityisessä kahvassa(sori, termit vähän hakusessa). Mutta en tuolta sivulta löytänyt sopivaa kahvaa,osaatteko neuvoa millainen ja mistä?
Kirjattu

Jari

 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1569
Vs: Ensimmäinen (kunnon) keitin ja mylly
« Vastaus #12 : Helmikuu 26, 2018, 16:34:19 ip »

Itse ottaisin (Elektrosin asentamana, niin takuukin säilyy) OPV:n lisäksi myös Sirai-pressostaatin. Syyt tulevat esille Oscar 2 -ketjussa, mutta lyhykäisesti: koska myös se on helposti säädettävissä ja perusoletuksena luotettavampi ja kestävämpi.

Tällainen painemittari löytyy varsin kustannustehokkaasti Elektrosin valikoimista: https://www.elektros.it/fi/en/miscelaneous/9v03265-manometro-ugello.html
Giannilta voi sähköpostitse vielä varmistaa, että se varmasti sopii Oscar kakkosen kahvaan.
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

J_Parkk1n

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1
Vs: Ensimmäinen (kunnon) keitin ja mylly
« Vastaus #13 : Maaliskuu 23, 2018, 21:23:18 ip »

Tässä kovasti pohtinut myös setupin päivitystä Silvia/Rocky combosta seuraavaan. Jos hintaluokka pysyy linkin setissä, onkohan millään lailla järkevä uhrata rahoja tähän ?https://www.elektros.it/fi/en/la_pavoni_package/giotto_dual_boiler_gev2bpid_atom_chromed.html
Olen koittanut katsella 1.5 K€ keitintä ja 1 K€ myllyä käytettynä, on vaan aika hintsusti kalustoa tarjolla...
Kirjattu

Jari

 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1569
Vs: Ensimmäinen (kunnon) keitin ja mylly
« Vastaus #14 : Maaliskuu 23, 2018, 22:31:44 ip »

Tässä kovasti pohtinut myös setupin päivitystä Silvia/Rocky combosta seuraavaan. Jos hintaluokka pysyy linkin setissä, onkohan millään lailla järkevä uhrata rahoja tähän ?https://www.elektros.it/fi/en/la_pavoni_package/giotto_dual_boiler_gev2bpid_atom_chromed.html
Olen koittanut katsella 1.5 K€ keitintä ja 1 K€ myllyä käytettynä, on vaan aika hintsusti kalustoa tarjolla...

Jos myllyn hintaluokka on tonnin luokkaa, niin kannattanee lukaista tuo toinen viimeaikainen keskustelu: http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=1215.msg43126;topicseen#msg43126
Siinä Toma kommentoi oman kokemuksensa pohjalta myös Atomia.

Tuon paketin keitin haiskahtaa jotenkin uudelleenbrändätyltä Rocketilta. Niistä minulla ei ainakaan ole pahaa sanottavaa. Voihan se kai joku ECM:n vekotinkin olla. Loistokeitin sekin.
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E