Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Eureka Mignon Silent mallisto  (Luettu 2718 kertaa)

OzQu

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 71
Eureka Mignon Silent mallisto
« : Heinäkuu 15, 2018, 12:53:09 ip »

Tammikuussa huomasin Eureka Atom -ketjussa ( http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=4166.msg42749#msg42749 ) että Atomin pikkuveljestä Mignonista oli julkaistu uudet hiljaiset versiot.  https://www.eureka.co.it/en/news/id/70.aspx

- Oma tarinani hankinnasta -
Tiesin että Tampereella Mokkamestarit maahantuo Eurekan myllyjä, koska kyselin heiltä jo vuosi sitten uusista Atomeista. Silloin en päätynyt hankkimaan Atomia, koska se on kuitenkin loppuviimein pykälää liian iso ja kallis minun keittiööni. Nyt innostuin kysymään Mignonin saatavuutta ja hintoja. Long story short, tilasin heidän kauttaan Eureka Mignon Perfetto 16CR (Myllyn päällinen ja etu-ulostuloputki ovat kromatut) -mallin, vihreänä, matalalla papusäiliöllä (taitaa olla oletus) ja All-purpose-handsfree-fork (säädettävä kahvanpidike). Hinnaksi tuli 450€ + säädettävä kahvanpidike 20€ = 470€. Ja toki Mokkamestareilta tuli vielä paketti kahvia kaupanpäälle. Hintavertailuna Italialainen Elektros ( https://www.elektros.it/fi/en/coffee_grinder/f/designer_eureka/?limit=27&price_to=1085 ) myy 16CR malleja alkaen 410€, joten hintaeroa on 40€. Tämä ei minulle ollut mikään ongelma, koska arvostan sitä ettei minun tarvitse itse tilata ulkomailta ja mahdollisesti painia ongelmien kanssa itse suoraan ulkomaisen toimittajan kanssa. Minulla ei sinänsä ollut tuotteen kanssa kiire joten sovimme että mylly tilataan samalla kerralla kun he tilaavat uusia myllyjä itselleen Eurekalta. Noudin myllyn heinäkuun lopussa Tampereen keskustasta Mokkamestarien kahvila-myymälästä.

Ikävä kyllä avattuani paketin, totesin että myllyn pohjana toimivan alareunan, sentin tai pari korkeassa muovisessa kauluksessa, oli näkyviä naarmuja. Tässä kohtaa olin tyytyväinen valintaani toimia kotimaisen maahantuojan kanssa, ja vieläpä paikallisen. Ilmoitin Mokkamestareille tuotteen ongelmista ja he vastasivat nopeasti että hoidetaan tämä kuntoon. Myllyyn vaihdettiin tämä muovinen alaosa ja hain tuotteen takaisin viikkoa myöhemmin. Tuotteessa olleet naarmuthan eivät olleen Mokkamestarien tekemiä, vaan todennäköisesti tulleet jo Eurekan tehtaalla. Mutta tässä kohtaa pakko antaa suuret kehut sille kuinka Mokkamestarit tilanteen hoiti, ja kommunikointi oli ihailtavan nopeaa ja välitöntä. Asiakkaana tunnen saaneeni erinomaista palvelua ongelmatilanteessa.

Entäs itse mylly nyt muutaman päivän käytön jälkeen? Aivan mahtava!
Aiempana myllynäni on toiminut erittäin äänekäs Ascaso I-Steel, joka on käytännössä sama laite kuin I-Mini, mutta eri kuorissa. I-Steelin muita huonoja puolia on ollut myös purujen paakkuuntuminen myllyn sisään ja muutenkin se että jauhamisen jälkeen paakkuja tippuu kun vähä kolauttaa koneen kylkeä.

Näitä ongelmia ei todellakaan ole Mignonin kanssa. Kone on erittäin hiljainen, jauhaminen ei häiritse yhtään keskustelemista samaan aikaan keittiössä. Tuplashotin koneella jauhaa noin 12s ajassa, joka on samaa luokkaa kuin I-Steel. Mutta jauhaminen ei sotke yhtään ympärilleen, vaan kaikki päätyy kahvaan. Ymmärtääkseni Mignonissa on jonkinlainen antistaattisuus teknologia, joka vaikuttaa toimivalta. Lisäksi tietenkin tuo ajastus on iso plussa. Koneesta toki löytyy myös manuaalinen tila. Käyttöliittymä on mielestäni varsin intuitiivinen ja helppokäyttöinen. Kiva lisä on myös laskuri, sinkku-, tupla- ja manuaalijauhatuksille.

I-Steel on ollut myös täysin yhden käyttötarkoituksen laite, koska siinä on erittäin hitaasti säädettävä jauhatuskarkeus. Sen sijaan Mignonissa on "easy setting system", eli portaaton säätö, mutta kuitenkin asteikkoa löytyy pressopannujauhatuksesta turkkilaiseen asti. Sopivasti viikonloppuna sattui käymään vieraita, ja halusin jauhaa hieman isomman satsin suodatinjauhatuksella. Papusäiliö kiinni ja jauhoin myllyn tyhjäksi espressojauhatuksesta, tämä kesti noin 10s. Jauhoin myllyn tyhjäksi siksi että pystyisin säätää kerralla reilusti eri karkeuteen. Myllyä ei tietenkään saa säätää paljoa kerrallaan (vain 2 pykälää kerrallaan), jos koneessa on papuja sisällä. Tämän jälkeen säädin suodatinkarkeuden puoliväliin, joka on merkitty säätönupissa. Papusäiliö taas auki ja jauhoin suodantinkahvit, ja karkeus vaikutti hyvältä. Tämän jälkeen sama prosessi toiseen suuntaan, papusäiliö kiinni, mylly tyhjäksi asti, säätö, papusäiliö auki ja homma valmis. Jatkossa pitää muistaa vaan sulkea papusäiliö etukäteen, niin ettei tarvitse turhaan jauhaa tyhjäksi pavuista, ilman käyttötarkoitusta puruille. Kaiken kaikkiaan säätäminen oli helppoa suodatinkahvin ja espresson välillä, ja silti sain riittävällä tarkkuudella asetettua karkeuden takaisin espressolle siihen kohtaan josta lähdin liikkeelle.

Tähän astisilla kokemuksilla olen ollut hankintaan tyytyväinen, ja lisäksi olen ollut tyytyväinen myös Mokkamestareihin maahantuojan ja myyjän roolissa. Pari kuvaa vielä liitteenä https://photos.app.goo.gl/gvhxKjPrF6EoGdLW8
Kirjattu
Rancilio Silvia + Eureka Mignon Perfetto