Nopeasti "ruokahalu kasvoi syödessä"

Pirtin pöydällä on paketista purettu La Pavoni Professional pre millemium malli. Vaimokin kelpuutti messinki-kupari- värimaailman. Pitänee huomenna testata, tosin tiivisteet on tilattu Bulgariasta ja rasva amerikasta jotta pääsee huoltoa tekemään, tampperikin tulossa kiinasta. On tämä vaan maailmanlaajuista toimintaa!
Ei tuo keitin aivan onnettomassa kunnossa ole, kahva liikkuu kevyesti ja boileri on sisältä aivan puhdas, vastuskin kiiltää kuparisena. Myyjän mukaan laite on ollut omistajallaan vain koristeena, ei ole juuri käyttänyt.
Myllynkin päivitin saman tien KitchenAidista, käytetty Ascaso i-mini 1. Saas nähdä milloin alumiini-ihme saapuu. Voisikohan sen pinnan kuparoida - kiillotettu alumiini aiheuttanee hiukan helläsäröä.
KitchenAidin mylly toimii kuten foorumeilla kerrotaan. Välillä tekee oikein passelia jauhatusta mutta sitten ruuviin koskematta yht' äkkiä liki turkkilaista jauhatusta. KitchenAid os.Gaggia classic samalla jauhatussäädöllä ja samalla papupussilla laskee shotin läpi 5 sekunnissa tai on täysin tukossa. Se mylly jäänee Moccamasteria varten.
Nykyisellä systeemillä olen tehyt aivan hyvää maitokahvia: 1 dl maitoa muumimukiin, vaahdotus muki täyteen ja siihen 25 sek kahvia päälle. On maistunut. Pavonin kanssa sitten aion yrittää oikeaa espressoakin tehdä. Pavut ovat hiukan ongelma täällä pohjosessa mutta poikkesin Haaparannan kaupassa ja siellä oli parikymmentä papukahvilaatua myynnissä. Mikähän noista viidestä Lavazzan laaduista olisi kelvollinen peruskahvi opetteluun?
terv. noviisi Korpikylästä.
PS. Posti on tainnut melkolailla terästää, olisiko tuleva joulunaika aiheena. Keitin oli noudettu lähettäjältä Italiasta pe klo 14 ja se oli minulla porstuassa ti klo 14. Helsingistä 1,5 vrk Tornion peräkorpeen on uusi ennätys, aiemmin siihen on saatu kulumaan viikko.