Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Vesi löytää sihdin ja kakunvälistä tien ulos  (Luettu 208 kertaa)

JaJoKu

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 20
Vesi löytää sihdin ja kakunvälistä tien ulos
« : Marraskuu 09, 2017, 10:26:52 ap »

Hei! Yritin haulla löytää tästä aiheesta siinä onnistumatta. Pahoittelut siis, jos on koluttu aihe.

Nyt on alkanut tulla sellaista oiretta, että kahvi esporesso valuu ensin suht normaalisti ulos, mutta sitten alkaa tulla varsin vauhdikkaasti hetken päästä. Ja kun tutkin sihdissä olevaa kakkua, niin näyttää siltä, että kakun ja sihdin välissä olisi sen näköinen kohta, josta vesi on mennyt. Tampperin pitäisi olla ihan oikean kokoinen sihdille speksien mukaan (58mm), joskin ehkä 58.4mm tapperi saattaisi mahtua vielä. Toisaalta voiko tuolla 0.4mm olla niin paljon vaikutusta? Onko enemmänkin tappaustekniikkaan tullut joku vika yhtäkkiä?

-Jaakko
Kirjattu

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1120
Vs: Vesi löytää sihdin ja kakunvälistä tien ulos
« Vastaus #1 : Marraskuu 09, 2017, 13:10:51 ip »

Oletko jo kokeillut toisella filtterikopalla, josko sen kanssa käy samoin?

Sitten kun filtteri on suljettu pois laskuista, niin ensimmäisenä tulisi mieleen tamppauksen jälkeinen toiminta. Onko tapana (tiedostamatta, vahingossa tai tahallisesti) kopauttaa kahva johonkin, tai huolettomasti kiinnittää se gruppoon? Sen voisi helposti kuvitella aiheuttavan kakun irtoamisen filsun reunasta tms. Pienikin osuma saattaa riittää aiheuttamaan kuvatun kaltaista kanavoitumista.

Tamppaustekniikkaankin kannattaa kiinnittää huomiota. Vuosien varrella siitä voi tulla sellainen rutiini, että sen alkaa pikkuhiljaa tehdä puolihuolimattomasti - ja siitähän ei tietenkään hyvä seuraa.

Toista tampperiakin voi mahdollisuuksien mukaan kokeilla. Liian nafti tampperi voi kuitenkin myös aiheuttaa pois nostettaessa pienen alipaineen ja kakun irtoamisen filtteristä, vaikkei sitä välttämättä silmällä huomaakaan.
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Quamar M80E + Pharos + Lido 3 + Aergrind + Aeropress + Clever + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1364
    • Nonsensopedia
Vs: Vesi löytää sihdin ja kakunvälistä tien ulos
« Vastaus #2 : Marraskuu 09, 2017, 13:12:31 ip »

Onko tämä reikä kahvikakussa aina samassa kohdassa? Noin suurinpiirtein.
Silloin veikkaisin sihtiä.

Jos satunnaisesti jostain kohdin reunalta, niin sit syyttävä sormi olis tamppaukselle.

Onko nutaatio tamppaus tuttua?

E: kappas Jari ehti ensin :)
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.
blog-Nonsensopedia-

migu2

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1849
Vs: Vesi löytää sihdin ja kakunvälistä tien ulos
« Vastaus #3 : Marraskuu 09, 2017, 14:00:56 ip »

Jos kakku murtuu uuton aikana, niin distribuutiossa voi olla ongelma.
Onko papu vaihtunut, mikä mylly käytössä? Onko jauhatus paakkuista?
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Anfim Super Caimano + Mahlkönig Vario + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600