Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Apua moccamasterin kanssa  (Luettu 19518 kertaa)

Tuomas

 • Espresso
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 649
Vs: Apua moccamasterin kanssa
« Vastaus #30 : Lokakuu 16, 2017, 22:23:46 ip »

Lainaus käyttäjältä: Toma
Kyllä mokkaBlastereilla hyvää kahvia saa aikaiseksi.
Onkohan jollain linkkiä niihin videoihin joita täällä oli? Tykkäsin tuosta mokkamaster videosta, siinä tuli hyvin olennaiset asiat esiin.

https://www.youtube.com/watch?v=2EjLfEmnWnA

Tässäpä linkki, itse en ole näitä videoita tehnyt. Meillä kotona keitellään kunnon kahvia Moccamasterilla ja halvalla kartioterämyllyllä tuoreista pavuista. Vaatii tarkan annostelun ja oikean karkeuden, ja tietenkin videon lisäniksit varmistavat loput. Hyvää suodatinkahvia, joillakin toisilla metodeilla saa vielä parempaa ja toisenlaista. Meillä keitetään espressot pavoni professionalilla ja paremmalla myllyllä. Mutta vilkaise -VJ- tuo video ensalkuun Moccamasterin avuksi.
Kirjattu
"Älä paahda kahvipapujasi markkinoilla"
Etiopialainen sananlasku.
Pavoni Professional ja Ascaso i-Mini

-VJ-

 • Caffè Latte
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 23
Vs: Apua moccamasterin kanssa
« Vastaus #31 : Lokakuu 16, 2017, 23:19:14 ip »

https://www.youtube.com/watch?v=2EjLfEmnWnA

 Mutta vilkaise -VJ- tuo video ensalkuun Moccamasterin avuksi.

Tuo on hyvä video. Huomisaamuna tarkkailen frouvan ilmettä kun jauhan pavut oikealla myllyllä moulinexin sijasta ja Ylitornion marketista löysin Nordkvistin kahvipapuja joiden paahtopäivä on kolme viikkoa sitten. Katsotaan...
Kirjattu

-VJ-

 • Caffè Latte
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 23
Vs: Apua moccamasterin kanssa
« Vastaus #32 : Lokakuu 17, 2017, 10:39:11 ap »

Testattu. Rouva katseli ihmeissään kun punnitsin papuja, älähti kun laitoin keittimen päälle ilman pannua ja kun sekoittelin suppilossa, niin tuumasi vain ”ei voi maalainen ymmärtää...” Kahvi oli kuulemma yhtä pahaa kuin aina ennenkin mutta mielestäni se oli jo oikein juomakelpoista. Täystummalla paahdolla voisi kokeilla alle 60 g / l annostusta? Vaaleaa kahvia ei vaimon vatsa kestä, siksi olemme latkineet jo vuosia tummaa, paahto 5/5 ja satunnaisesti 4/5.
Kirjattu

Calix

 • Cappuccino
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 63
Vs: Apua moccamasterin kanssa
« Vastaus #33 : Lokakuu 17, 2017, 11:23:15 ap »

Testattu. Rouva katseli ihmeissään kun punnitsin papuja, älähti kun laitoin keittimen päälle ilman pannua ja kun sekoittelin suppilossa, niin tuumasi vain ”ei voi maalainen ymmärtää...”

 :D Tuon videon tekijäksi tunnustautuvana vielä pari jatkoajatusta. Jos ei halua sammutella keitintä, mutta puruihin pääsee käsiksi veden valuessa, voi kahvit sekoittaa ihan siinä vauhdissakin. Silloin kokonaisuuttoaika toki hieman lyhenee ja sillä on totta kai vaikutusta makuun.

Oman haasteensa tuo ne keittimet, joissa suppilo kääntyy sinne keittimen sisään piiloon. Jos (ja useimmiten kun) niissä keittimissä on tippalukko, onnistuu sekoittaminen sammuttamalla keittimen ja kääntämällä suppilon hetkeksi näkyviin.

Törmäsin muuten töissä sellaiseen Moccamasteriin, joka ruiskutteli vedet ihan toiseen reunaan. Lopputulos tavallisilla markettipuruilla oli mielenkiintoinen kombinaatio kitkeryyttä ja vetisyyttä. Osa vedestä valui paperin ja suppilon välistä suoraan ja osa kahvista jäi melkein kuivaksi. Siinä on lajitovereiden paha tehdä positiivisia elämyksiä kahvitauolle, jos ei auta käsin kahvia uuttumaan tasaisemmin.
Kirjattu
Bezzera Magica + Eureka Mignon; Hario Skerton + Aeropress; Stollar Smart Grinder + Chemex, Hario V60, Clever Dripper, mutteripannut, pressopannu ja Moccamaster

Uitto

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 6
 • Kahviharrastaja 08/15 asti
Vs: Apua moccamasterin kanssa
« Vastaus #34 : Lokakuu 19, 2017, 03:42:24 ap »

Itse sekoitan lennosta sen mitä moccamasterilla keittelen.

Useimmiten se määrä on 6-8 kuppia vettä, niin annan ensin valua sen yhden viivan välin, eli 2 kuppia vettä, sekoitan ja pannu alle (automaattilukko). En sammuta keitintä välissä.
Kirjattu
Vaihtelevasti eri laitteita. Aeropress, mokkapannu, pressopannu.. Nyt opettelussa espresso