Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.  (Luettu 14381 kertaa)

aleksia

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 13
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #75 : Tammikuu 25, 2018, 20:20:20 ip »

La Pavoni Domus Bar DMB opettelua:
https://youtu.be/eIiEJFUVYmY

15 grammasta papua 35 grammaa juomaa. Cremassa on paljon eri värejä, pitäisikö olla tasaisempi? Lisäksi onko tuo nyt kanavointia mitä näkyy 50 sekunnin kohdalla melko keskellä kahvaa?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 25, 2018, 20:28:49 ip kirjoittanut aleksia »
Kirjattu

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2152
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #76 : Tammikuu 25, 2018, 21:12:38 ip »

Mä kiristäisin vähän myllyä, ja tamppauskin vaikuttaa hiukan hutaistulta kun siinä on selvä kynnys reunassa, tai paljon liian pieni tampperi? Lähikuvat tosin usein liioittelevat. Ja tapanani on katkaista kun valunto vaalenee kovasti, näyttää sekuntikello mitä tahansa. Saa ainakin niistä virityskahveistakin ei_niin kitkeriä.
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aijemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

burmanm

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 14
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #77 : Tammikuu 25, 2018, 21:52:08 ip »

Kyllähän tuohon näin ihan vain järkeilleen vaikuttaa se, että mylly tuottaa hienompaa pölyä kuin mitä sihdin reiät ovat. Sihdin vaihto tai myllyn vaihto saattaisi auttaa?

Käsittääkseni noita Sagen sihtejä ihan hyvinä on pidetty (tuohan on enemmän tuollainen VST:n näköinen).. joten ehkä se on se myllyn vaihto sitten. Ei sillä etteikö se olisi ollut jo aiemmin suunnitelmissa ;)
Kirjattu

aleksia

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 13
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #78 : Tammikuu 25, 2018, 22:09:29 ip »

Mä kiristäisin vähän myllyä, ja tamppauskin vaikuttaa hiukan hutaistulta kun siinä on selvä kynnys reunassa, tai paljon liian pieni tampperi? Lähikuvat tosin usein liioittelevat. Ja tapanani on katkaista kun valunto vaalenee kovasti, näyttää sekuntikello mitä tahansa. Saa ainakin niistä virityskahveistakin ei_niin kitkeriä.

Kiitos kommenteista. Tuossa keittimessä on tosiaan integroituna liian pieni muovitampperi ja metallinen 58-millinen on vielä postissa.
Kirjattu

aleksia

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 13
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #79 : Tammikuu 29, 2018, 20:06:24 ip »

Tampperi saapui tänään ja on näköjään puoli milliä tai millin liian iso. Tamppaus kyllä onnistuu, mutta ylös nostaessa sihti tulee mukana.

Onko järkeä lähteä hiomaan Mottan 58-millisestä reunoja vai ostanko suosiolla uuden tampperin tai koneen johon tuo tampperin sopii?

Edit: sihti tuntuu hieman löystyvän kun runttaa voimalla. Ehkä tuo tuosta muovautuu sopivaksi...
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 29, 2018, 20:44:01 ip kirjoittanut aleksia »
Kirjattu

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2152
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #80 : Tammikuu 29, 2018, 23:19:40 ip »

Ei se hiominen minusta mitenkään pyhänhäväistykseltä tunnu, jos on välineitä ja viitselijäisyyttä.
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aijemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

hsm

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 102
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #81 : Tammikuu 30, 2018, 12:00:53 ip »

"vai ostanko suosiolla uuden tampperin tai koneen johon tuo tampperin sopii?"

Uusi sihti olisi ehkä halvin uusittava....
Kirjattu

aleksia

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 13
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #82 : Helmikuu 13, 2018, 02:37:27 ap »

Tuli uutettua puoli kiloa jotain Kaffa Roasteryn vaaleaa paahtoa huonolla menestyksellä. Lopulta keksin kasvattaa kahvin määrää parilla grammalla noin 17 grammaan ja shotit tuntuivat sen vuoksi paranevan, mutta pavut loppuivat kesken ennen kuin sain homman rutiinilla toimimaan. Cappun pohjana nuo menivät ihan mukavasti, mutta espressona maistui usein virheellisen happoiselta.

Nyt sain pussillisen tuoretta tummaa robustaa, jolla touhu on helpompaa.
Kirjattu

aleksia

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 13
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #83 : Helmikuu 13, 2018, 02:38:41 ap »

"vai ostanko suosiolla uuden tampperin tai koneen johon tuo tampperin sopii?"

Uusi sihti olisi ehkä halvin uusittava....

Päädyin ostamaan nakukahvan.
Kirjattu

hsm

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 102
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #84 : Helmikuu 13, 2018, 15:20:36 ip »

Päädyin ostamaan nakukahvan.

??

Ei kai sihti siitä laajene, jos sen laittaa uuteen kahvaan?
Kunhan ihmettelen. :)
Kirjattu

aleksia

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 13
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #85 : Helmikuu 14, 2018, 22:01:55 ip »

??

Ei kai sihti siitä laajene, jos sen laittaa uuteen kahvaan?
Kunhan ihmettelen. :)

Siinä tuli uus sihti mukana :)
Kirjattu

Reiggeli

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 3
  • Alottteilja uudessa harrastuksessa :)
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #86 : Heinäkuu 18, 2018, 14:59:52 ip »

Moikka!
Voisin laittaa kysymykseni tähän enkä aloittaa uutta alottelijoiden viestiketjua.  Eli voisiko periaatteessa kahvipavut punnita ennen jauhatusta, ikäänkuin laittaa koneeseen sen verran papuja mitä ajattelee tarvitsevansa?  Vaikuttaako tämä jauhatuksen tasaisuuteen yms ?
Kirjattu
Rocket Mozzafiato V+ Fausto+ V60+ +aeropress+ wscg-2+ Bialetti Brikka

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1427
  • Kahviharrastaja
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #87 : Heinäkuu 18, 2018, 19:54:09 ip »

Eli voisiko periaatteessa kahvipavut punnita ennen jauhatusta, ikäänkuin laittaa koneeseen sen verran papuja mitä ajattelee tarvitsevansa?  Vaikuttaako tämä jauhatuksen tasaisuuteen yms ?

Voi. Itse pakkaan pavut paahdon jälkeen 15,1 g annoksiin. Espresson valmistamisen yhteydessä kaadan annoksen myllyyn ja jauhan pavut sihtiin. Laitan sihdin vaa'alle ja poista puruja kunnes jäljellä on 15 g.
Kirjattu
Silvia PID + Ascaso i-Mini .. Aeropress / Baratza Sette 270 .. Gene Cafe paahdin .. tee ..

migu2

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1898
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #88 : Heinäkuu 18, 2018, 22:29:50 ip »

Moikka!
Voisin laittaa kysymykseni tähän enkä aloittaa uutta alottelijoiden viestiketjua.  Eli voisiko periaatteessa kahvipavut punnita ennen jauhatusta, ikäänkuin laittaa koneeseen sen verran papuja mitä ajattelee tarvitsevansa?  Vaikuttaako tämä jauhatuksen tasaisuuteen yms ?

Näinhän tällä foorumilla varmaan kaikki tekee  8)
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Anfim Super Caimano + Mahlkönig Vario + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

Reiggeli

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 3
  • Alottteilja uudessa harrastuksessa :)
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #89 : Heinäkuu 19, 2018, 13:00:38 ip »

Näinhän tällä foorumilla varmaan kaikki tekee  8)
Nii, että oon aika hyvillä vesillä siis   8)  Kattelin tossa youtubesta videoita joissa jotku oli sitä mieltä, että se "papupaine" pitäs olla ns tasainen. En tiiä onko sill sit käytännössä mitää merkitystä.
Kirjattu
Rocket Mozzafiato V+ Fausto+ V60+ +aeropress+ wscg-2+ Bialetti Brikka