Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.  (Luettu 47159 kertaa)

JarzaS

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 75

Vehkeet on hankittu. Vaan ei tää ole helppoa. kohta on kilo papuja jauhettu ;D
Laittestona siis Ascaso imini mylly, ihan uusi. Keittimenä Gaggia Espresso Pure, käytetty.
Papuina harjoitteluun marketista Arvid Nordquist Giuso Espresso, paahto 19.12.2016.
Kahvi on kitkerää ja mustaa, cremaa ei synny paitsi kun laita sihdin aivan täyteen ja tamppaan ihan voimalla saan pienen creman aikaan. jauhettua kahvia menee silloin n17-18g filtteriin ja juuri ja juuri saan sihdin kiinnitettyä gruppoon. Uuttoaikana oon pitänyt max 20s jolloin annos on lyhyehkö. Viimeisistä panin merkille että kuppiin jää tiukka musta sedimentti eli periaatteessa silloin jauhatus on liian hienoa, niinkö? Tosin jos käännän karkeammaksi tulee vesi turhan nopeasti läpi.

Laadukkaampaakin papua löytyy, Monteriva Rossaa, siitä tein shotit painesihdillä ja tuli ihan kelvollista mutta en raaskisi Rossaa vielä käyttää ennekuin tuo prosessi olis hallussa edes jotenkin.

Mites noin karkeasti säätö muilla iMinin omistajilla? Kuinkapaljon hienoimmasta päästä löysätty suunnilleen?

Jos säädän himpun karkeammalle niin pitääkö koittaa tampata tiukempaan vai vaan tyytyä lyhyempään uuttoaikaan.

Ja vielä, lasketteko ajan pumpun käynnistyksestä vai siitä kun kahvi alkaa valumaan ulos filtteristä?

Edit: papujen paahtopäivä korjattu
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 01, 2017, 09:12:08 ap kirjoittanut JarzaS »
Kirjattu
Eureka Mignon, Rancilio Silvia PID, aeropress + Hario Skerton

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2232
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper


Keittimenä Gaggia Espresso Pure, käytetty.

Jotenkin tuntuu tutulta laitteelta ;D

Lainaus
Kahvi on kitkerää ja mustaa, cremaa ei synny paitsi kun laita sihdin aivan täyteen ja tamppaan ihan voimalla saan pienen creman aikaan.

Crema ei sinällään ole mikään laadun tae tai muutenkaan suora mittari espresson onnistumiselle, mutta kyllä tuolla koneella crema pitäisi saada aikaan. Ainakin tuoreesta pavusta. Vaikea muistella edes kuinka asiat toimivat vanhalla pavulla, kun en varmaan useampaan vuoteen ole tehnyt sillä kuin tuoresta pavusta. Tuore papuhan antaa enemmän vastusta ja siten jauhatustakin pitää säätää isommalle.

Kyllä se kitkeryys ja mustuus pitäisi voida saada kuriin, jos sama papu toimi painesihdillä joten kuten edes?

Sitten, että jos mylly on uusi, niin jokusen kilon jauhaminen saattaa vaikuttaa myös kahvin makuun. En tiedä ovatki iMinit yhtään sisään ajettuja. Oman iMinini ostin aikoinaan vähänkäytettynä.

Kyllä sen sihdin kuitenkin saa änkeä "täyteen", jos siten tulee hyvä kahvi. Kunhan se kakku ei yhtään vaurioidu siitä sihdin ruuvista ENNEN sitä uuton alkua.

WDT tulee mieleen ainakin mitä voisi yrittää.

http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=757.0

Lisäksi nutaatio (tai nutation)-tamppaus voi hidastaa virtausta. Foorum haulla löytyy juttua.

Lainaus
jauhettua kahvia menee silloin n17-18g filtteriin ja juuri ja juuri saan sihdin kiinnitettyä gruppoon. Uuttoaikana oon pitänyt max 20s jolloin annos on lyhyehkö.

Ihan järjellisiä aikoja. Gaggia Puren kanssa olen itse päätynyt melko lyhyisiin uuttoihin. Mielummin 20sec kuin 30sec on vaan aina toiminut paremmin. En tiedä mistä johtuu.

Kuinka lyhyt on lyhyt? Montako grammaa (tai edes millilitraa) espressoa on?

Lainaus
Mites noin karkeasti säätö muilla iMinin omistajilla? Kuinkapaljon hienoimmasta päästä löysätty suunnilleen?

En ikinä käyttänyt omaa iMiniä nollakohdassa, mutta hyvin vähän nuo muiden käyttämät karheudet kertovat. Jos uuttoajan saa järkeväksi, niin silloihan homma toimii.

Lainaus
Jos säädän himpun karkeammalle niin pitääkö koittaa tampata tiukempaan vai vaan tyytyä lyhyempään uuttoaikaan.

Tamppaus ei vaikuta uuttoaikaan. Riittää kun tamppaa riittävän lujaa. Uuttoaikaa voi säätää oikeastaan vain kahvin määrällä ja jauhatuskarheudella. Toki tämän lisäksi nutaatiotamppaus ja käytetty papu (ja erityisesti pavun tuoreus) vaikuttavat.

Lainaus
Ja vielä, lasketteko ajan pumpun käynnistyksestä vai siitä kun kahvi alkaa valumaan ulos filtteristä?

Kunhan lasket itse aina ajan samasta hetkestä, että saat toistettua ja haettua sen toimivan prosessin. Uutto alkaa oikeasti kun vesi osu kakkuun. Hyvän ajan voit löytää vain itse. Kaikki 30 sekunnin perus säännöt eivät välttämättä toimi tuon Gaggian tai oman makusi kanssa.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

JarzaS

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 75

Kiitos taas. Hyviä asioita jotka selkeytti omaa ajatteluani.
Se miksi haen aikoja ja määriä, yritän olla edes jotenkin johdonmukainen.
Nyt vedin myllyä melkeen pari kierrosta auki ja tein shotit parani.
Siispä rohkaistuin ja tein suunnilleen noilla spekseillä Rossasta shotit. ja siitähän tuli jo jopa ihan kelvollista ja alkoi sitä cremaakin olemaan. Eli parempaan päin ollaan menossa ja vahvistui oma mielipiteeni tuosta Giustosta. Ei sitä voi käyttää kuin jauhamisen harjoitteluun  ;D
Joo Toki tiedän monenlaista espressoa nauttineeni että ei se crema ole laadun tae mutta kun mä vaan tykkään siitä. Joskus muuten kun on kunnon paksu crema niin se kylkiäisenä tarjoiltu suklaapala on kiva kastaa ja nauttia sen kera, suosittelen :)

Kyllä tämä tästä vielä herkuksi muuttuu.
Kirjattu
Eureka Mignon, Rancilio Silvia PID, aeropress + Hario Skerton

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2232
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper

Kiitos taas. Hyviä asioita jotka selkeytti omaa ajatteluani.
Se miksi haen aikoja ja määriä, yritän olla edes jotenkin johdonmukainen.

Ilman muuta nimenomaan etenkin ei-painesihdillä se kahvin määrä, shotin koko ja uuttoaika ovat juttuja joista koko juttu lähtee ja niitä on pakko seurata jos kunnollista espressoa meinaa etenkin toistettavasti tehdä. Gramman heitto kahvin määrässä tekee ihmeitä makuun. Shotin valuminen pidemmäksi voi pilata maun täysin yms...

Lainaus
vahvistui oma mielipiteeni tuosta Giustosta. Ei sitä voi käyttää kuin jauhamisen harjoitteluun  ;D

Joo. Ohan se niin, että kahvihommissa tärkein asia on se itse kahvi. Koneet ja myllyt tulee perästä. Suosittelen jossain välissä hakeutumaan vielä tureen paahdon äärelle. Viikko tai max kuukausi paahdosta.

Lainaus
Joo Toki tiedän monenlaista espressoa nauttineeni että ei se crema ole laadun tae mutta kun mä vaan tykkään siitä.

Joo siis täsmennän nyt vielä, että ilman muuta oikeasti hyvää espressoa ei vaan voi tehä ilman cremaa. Se ei vaan käytännössä onnistu. Itse en ainakaan ole onnistunut.

Silti maku edellä. Creman määrä ei korreloi suoraan shotin hyvyyden kanssa. Eli vähempi cremainen shotti voi ola parempi kuin cremaisempi. Lisäksi se, että shotissa on cremaa ei tarkoita etteiko shotti voisi olla ihan täysin metsässä.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 31, 2017, 19:41:48 ip kirjoittanut PaljonMaitoa+VahvaaKahvia »
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1567

On hyvä tosiaan pitää mielessä, että tuore paahto (<2vkoa) on espressossa kaiken a ja o.
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

JarzaS

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 75

On hyvä tosiaan pitää mielessä, että tuore paahto (<2vkoa) on espressossa kaiken a ja o.

Juu tämä on ehdottomasti selviö.
Onneksi on nettikaupat koska tämä Giusto taitaa olla parasta espressopaahtopapua jota tästä kaupungista saa ostettua  >:(

mutta onneksi töissä pitää joskus reissata töiden takia niin voi seikkailla hyvissä kahvikaupoissakin välillä.

Teinpä taas shotit Monteriva Rossasta joka on käsittääkseni melko tuoretta paahtoa ja tälläkertaa tuli jo melko hyvää eli alkaa toi myllyn säätö olemaan jo tontilla. Tosiaan ilmeisesti jos se on liian tiukalla tulee sekaan runsaati tomumaista partikkelia joka muodostaa juomaan sellaisen mutamaisen massan. Siitä pääsin eroon. Seuraavaksi tuli hiukan vetisen oloista ja pikku tiukkaamisen jälkeen alkoi jo tulemaan tavaraa jota uskalsin espressoksi kutsua. Montakohan kymmentä shottia on tänään vedetty :D

Kirjattu
Eureka Mignon, Rancilio Silvia PID, aeropress + Hario Skerton

opheinonen

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 265

Tamppaus ei vaikuta uuttoaikaan. Riittää kun tamppaa riittävän lujaa. Uuttoaikaa voi säätää oikeastaan vain kahvin määrällä ja jauhatuskarheudella. Toki tämän lisäksi nutaatiotamppaus ja käytetty papu (ja erityisesti pavun tuoreus) vaikuttavat.
Tarkoitit siis että jos tamppaa toistuvasti samalla (vaikka16 kg) voimalla (unohdetaan Newton'it hetkeksi) , niin tämä ei vaikuta uuttoaikaan ( Ok, hieman epäselvästi itseäni ilmaisin). Mutta jos tamppaa miten sattuu, niin tämä kait vaikuttaa. Muutenhan tamppauksen voisi unohtaa kokonaan.

Jos haluat cremaa, niin ilahduta ilahduta itseäsi Kaffa Roastaryn Espresso 30/70. Ei kaikkien mieleen, mutta saat juotavaa espressoa helpommin. Ja tulee se onnistumisen tunne. Ja jaksaa...

PS. PM&VK oletko kirjoittanut ensivaikutelmat uudesta espresso-keittimestäsi.
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione V2+Mazzer Minia A+Pharos+Niche Zero

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja

Mites noin karkeasti säätö muilla iMinin omistajilla? Kuinkapaljon hienoimmasta päästä löysätty suunnilleen?

Olisikohan 1/2 kierrosta nollakohdasta. Tämä siis alaterän kierroksia kun mylly on auki, ei pienen säätönupin kierroksia.

Ota vaikka kännykällä valmistuksesta video, julkaise ja laita linkki tänne. Riittää että kuvasta saa edes jotenkin selvää. Etenkin aloitellessa voi olla monta asiaa joka voi mennä pieleen eikä siihen edes osaa kiinnittää huomiota. Porukka on täällä varsin aktiivista kommentoimaan.

PS. Papu vaikuttaa kahvin makuun eniten. Hyvä idea on käydä kahvilassa juomassa espresso ja ostaa sieltä samaa papua kotiin. Näin pääsee melko hyvin vertailemaan omaa touhuilua kahvilan valmistusprosessiin.
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1567

Tarkoitit siis että jos tamppaa toistuvasti samalla (vaikka16 kg) voimalla (unohdetaan Newton'it hetkeksi) , niin tämä ei vaikuta uuttoaikaan ( Ok, hieman epäselvästi itseäni ilmaisin). Mutta jos tamppaa miten sattuu, niin tämä kait vaikuttaa. Muutenhan tamppauksen voisi unohtaa kokonaan.

Tamppauksestahan on paljon juteltu täällä ja ulkomaisilla foorumeilla. Tämänhetkinen vallalla oleva konsensus on se, että juuri kuten PM+VK totesi, kunhan tamppaa riittävällä voimalla, se riittää. Tietyn rajan jälkeen tamppauksella ei ole suurta merkitystä uuttoon.

Jos tamppaa miten sattuu, niin silloin voi toki uuttoon olla vaikutusta, mutta huolellinen tamppaus riittävällä voimalla... noh... riittää.

Tästä lisää foorumilta, tai esim: http://socraticcoffee.com/2015/07/the-impact-of-tamping-pressure-on-espresso-extraction/
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

JarzaS

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 75

Lainaus
Jos haluat cremaa, niin ilahduta ilahduta itseäsi Kaffa Roastaryn Espresso 30/70.

Tänään iltapäivällä laitoin ton creman kahvivalikoimaa selaillessani ostoskoriin :)
vaan en vielä tilannut. Täällä Jämsässä kun papukahvin ostajan on tyydyttävä S-marketin tai Lidlin valikoimaan, Citymarketissa lähinnä Pirkka-espressopapuja. Kahviloistakin taitaa ainoastaan yhdestä saada hyvänmakuisen espresson ja sekin tulee pauligin automaatista mutta onpahan aina yhtä hyvää teki sen kuka tahansa tarjoilijoista.

Lainaus
Olisikohan 1/2 kierrosta nollakohdasta. Tämä siis alaterän kierroksia kun mylly on auki, ei pienen säätönupin kierroksia.
Aikalailla tuossa säädössä mylly nyt viime testien jäljiltä onkin. ehkä hiukan vielä kiinnipäin. Eli olen siis jäljillä.

Lainaus
Papu vaikuttaa kahvin makuun eniten. Hyvä idea on käydä kahvilassa juomassa espresso ja ostaa sieltä samaa papua kotiin
Maailmalla kulkiessani hakeudun aina kahviloihin joissa saattaisi saada hyvän espresson. Jos se on oikeasti hyvä, saatan kysyä mitä tavaraa käyttävät. Nyt alkaakin oikeasti se hyvien papujen metsästys. välineiden hankintaan lähti kipinä kun suoraansanoen kyllästyin cupsolon valikoimaan, siis oikeastaan yhteen makuun. On se tossa pöydällä ja kapseleitakin on vielä, sillä voi vaikka duuni(netti)palaverin lomassa pöräyttää pikaespresson. 

Lainaus
Porukka on täällä varsin aktiivista kommentoimaan.

Kyllä, hieno foorumi tämä tosiaan on.
Kirjattu
Eureka Mignon, Rancilio Silvia PID, aeropress + Hario Skerton

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1567
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #10 : Toukokuu 31, 2017, 23:37:59 ip »

Tänään iltapäivällä laitoin ton creman kahvivalikoimaa selaillessani ostoskoriin :)
vaan en vielä tilannut.

En tiedä miten Cremalla toimii ulkopuolisten paahtimoiden tuoreustakuu, mutta Kaffallahan on toki omakin verkkokauppa. Sieltä ainakin saa tuoretta paahtoa.

Lisää kotimaisia verkkokauppoja:
http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=4271.0

Yksi vaihtoehto on myös jatkuva kahvitilaus, joko suoraan joltain sellaista palvelua tarjoavalta paahtimolta, tai jos haluaa enemmän vaihtelua kahviin, niin esim. Slurp tai joku vastaava.

E: Jos asuu kovin syrjäisessä paikassa kahviharrastuksen kannalta ja innostuu tilaamaan verkkokaupoista, niin niistähän (kotimaisista) saa usein ilmaiset postikulut tilaamalla tietyn määrän kahvia kerrallaan. Siinä tapauksessa suosittelen lukemaan kahvin pakastamista käsittelevät viestiketjut.


Kyllä, hieno foorumi tämä tosiaan on.

Kyllä. Ilman Ristrettoa saattaisin pahimmassa tapauksessa vieläkin keitellä mutterikeittimellä.  ;)
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 31, 2017, 23:50:45 ip kirjoittanut Jari »
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

JarzaS

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 75
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #11 : Kesäkuu 01, 2017, 00:11:27 ap »

Juu ongelma onkin se että kulutus on vähäistä, olen perheen (tätänykyä minä ja eukko) ainoa kahvinkuluttaja.
Täytyy suunnitella tasaiset tilausvälit ja miettiä parhaat säilytysvaihtoehdot sekä lisäksi hyväksyä suurehko hävikki. En minäkään sitä sentään juo litratolkulla päivässä ja toisinaan olen myös melko paljon reissuhommissa. Tosin voisihan niistä reissukahvitkin jauhaa matkaan ja hommata vaikka aeropressin tekovälineeksi.

Ja tosiaan reissatessa on hyvä aina poiketa kunnon kahvikauppaan tai vaikka paahtimon puotiin.

Kirjattu
Eureka Mignon, Rancilio Silvia PID, aeropress + Hario Skerton

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #12 : Kesäkuu 01, 2017, 08:25:26 ap »

En tiedä miten Cremalla toimii ulkopuolisten paahtimoiden tuoreustakuu, mutta Kaffallahan on toki omakin verkkokauppa. Sieltä ainakin saa tuoretta paahtoa.

Ihan on puolikin vuotta vanhoja paahtoja tullut. Pari kertaa olen tilannut Postin kautta. Toi on aina riski ostella ilman paahtopäivämääriä.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #13 : Kesäkuu 01, 2017, 08:32:49 ap »

Vaikea muistella edes kuinka asiat toimivat vanhalla pavulla,

Menee juuri niinkuin kysyjä ihmettelee, ei noista vanhoista pavuista enää cremaa ulos tule. Tuo yli vuoden vanha kahvi (!!) on oikeasti niin vanhaa ettei tommosten kanssa kannata enää leikkiä. Se on ns. "kuollutta" kahvia. Kitkerää ja pahaa siitä varmasti tulee, se on selvä. Muistaakseni tuo Arvidin Giusto on vielä paahdoltaan skaalan yläpäässä, joka sekin tuo sitä kitkeryyttä mukaan.

Muutoin jos haluaa juoda näitä "klassisia" espressopaahtoja mitä marketeista löytää, niin niitä ei kyllä kannata yliannostella hirveästi. Jollain 18 gramman annoksella saattaa tulla aika hurjan makuisia espressoja, jos pavut ovat tummapaahtoisia ja sisältää paljon robustaa.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

JarzaS

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 75
Vs: Vinkit tervetulleita: Aloittelijan tuskaa/laitteiston säätöä/opettelua.
« Vastaus #14 : Kesäkuu 01, 2017, 09:34:09 ap »

Menee juuri niinkuin kysyjä ihmettelee, ei noista vanhoista pavuista enää cremaa ulos tule. Tuo yli vuoden vanha kahvi (!!) on oikeasti niin vanhaa ettei tommosten kanssa kannata enää leikkiä. Se on ns. "kuollutta" kahvia. Kitkerää ja pahaa siitä varmasti tulee, se on selvä. Muistaakseni tuo Arvidin Giusto on vielä paahdoltaan skaalan yläpäässä, joka sekin tuo sitä kitkeryyttä mukaan.

Korjasin paahtopäivän, lennossa oli pudonnut ykkönen pois eli giuston paahtopäivä oli joulukuussa 2016, ei tammikuussa.

Tänään minulla on ilo ilmoittaa että eilisen uurastus alkaa tuottaa hedelmää. Tuosta rossasta jauhoin 15g annoksen ja tamppasin kunnolla. Uuttoajan laskin pumpun käynnistyksestä kuten aikaisemminkin. 19s kohdalla noro alkoi vaaleta ja kun siihen pysäytin pumpun oli jo oikein hyvän makuinen shotti valmiina kahdessa kupissa, shotin koko n. 30g. toisesta tein cappuccinon vaimolle, se kun ei kahvista mitään ymmärrä niin väitti sitä liian vahvaksi. Maistoin itse sitä niin hämmästyin koska en ole ikinä vielä tykännyt maitokahvidrinkeistä mutta nyt olikin todella herkullinen cappuccino.
Näin tän pitääkin mennä  :D
Mutta tosta on vielä varaa parantaa ja oppia uutta.
Kirjattu
Eureka Mignon, Rancilio Silvia PID, aeropress + Hario Skerton