Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Baratza Sette  (Luettu 16731 kertaa)

kustus

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 4
Vs: Baratza Sette
« Vastaus #30 : Joulukuu 15, 2018, 20:23:51 ip »

Olen tässä stalkannut foorumia jonkin aikaa ja ajattelin nyt rikkoa hiljaiseloni kirjoittelemalla ajatuksiani settestä n.8 tuntia kestäneen omistajuuden jälkeen.

Lyhyesti taustoja: omistin aiemmin DeLonghin icona-keittimen ja keittelin sillä markettijauhatuksesta espressoa. En tiennyt paremmasta ja olin jotakuinkin tyytyväinen vehkeeseen mutta se meni ja hajosi. Osia (filterin pidike) ei saanut muualta kuin italiasta ja sieltä olisi maksanut n100e posteineen. Tarkotuksissa oli ostaa joku parmpi tilalle ja vuosia vierähti ennen kuin päädyin Rancilion Silviaan n. kk taaksepäin. Ajattelin antaa myllyn odotella hetken aikaa tutustuessani uuden keittimen sielunelämään markettijauhatuksen kanssa ja pohtiessani mikä olisi hyvä mylly.

Nopeasti kävi kuitenkin selväksi, että mainitulla metodilla tuli vain kiroilua aikaiseksi, joten myllyä etsimään. Torstai iltana n.klo 23 painoin liipasinta kahvikaveri.fi:llä nähdessäni Sette 270 hintaan 368€ (on muuten edelleen tuohon hintaan, joka vaikuttaa aika kilpailukykyiseltä, jos joku harkitsee!!). Mylly oli suht pienen kokoinen ja nopea ja itseäni alkoi myllyjä tutkiessa houkutella ajastimella varustettu vaihtoehto ja tässä oli vielä melkoisen pieni retentiokin kuulemma. Ja hyvät säätömahdollisuudet. Negatiivisiksi haukkuivat täällä ja muualla äänekkyyttä ja useita viallisia kappaleita. Äänekkyys ei itselleni ollut ongelma, koska espressokäyttöön tämä on 95% tulossa ja muutaman sekuntin särinä ei haittaa. Viallisuuttakin monessa paikkaa tunnuttiin haukkuvan alkupään laitteiden riesaksi.

Seurannut tapahtumien kulku löi itseni ällikällä. Kauppias itse soitti perään seuraavana aamuna (eilen) että tilaus oli tullut perille ja kysyi millaisesta espressosta pidän niin laittaa pussin papuja matkaan. Sanoi laittavansa postiin perjantaina ja epäili että mylly olisi perillä jos ei tänään niin viimeistään maanantaina. Naureskelin kaverin optimismille tuntien postikustin verkkaiset kulkemiset mutta tänä aamuna meinasi puskea lusikallisen housuun säikähtäessäni postin saapumisilmoitusta. Oho. Ei muuta kuin postiin hakemaan pakettia ja marketin kautta nappaamaan paketti papuja harjoittelukappaleiksi. Otin Nordquistin gusto-espressoa kun oli halpaa. Ja jotain pauligin papuja että pääsee suodatinkahvin kanssa säätämään.

Purin paketin ja kasasin vehkeen. Haistelin papuja ja latasin säiliöön pauligia ja keitin pari kupillista sumppia silvian lämmetessä, ei pahaa mutta parempaakin on tullut. Latasin espressopavut tankkiin ja aloin säätämään. Muutaman testauksen jälkeen alkoi löytyä jauhatus kohillensa. Uutto päälle, nelisen sekuntia odottelua ja tämän jälkeen 60ml tupla n. 25s. pihalle. Maku ei ollut missään määrin parasta mutta ajattelin että menee papujen piikkiin. Näyttivät tummalta kuin yö joulukuisessa eteläsuomessa. Duunasin parit shotit tämän jälkeen eikä se siitä juuri heilahdellut. Jätin hommat silleensä.

Muutama tunti meni eteenpäin ja ajattelin että koitetaan vielä yksi capuccino iltapalaksi kauppiaan laittamista pavuista. Suljin hopperista luukun ja latasin toista papua sisään. Laitoin kaukalon takaisin paikallensa ja ajattelin että sulkijan vielä kiinni ollessa annan myllyn pyörähtää sekunnin tai pari jos sisässä oli vanhaa vielä paljon niin tulisivat ulos. Painan play nappulaa. Aika alkaa juosta mutta mylly ei käy. Kumma homma. Laitan hopperin uudestaan paikalleen koska mylly ei kuulemma pyöri jos se on pois paikaltaan. Ei vieläkään liikahtamisia. Otan myllystä terän irti ja tuohan oli täynnä puruja. Putsaan terät parhaan osaamiseni mukaan, että no nyt varmasti toimii. Ei mitään. Ihmettelin tankkia ja teriä pois ja takaisin vielä muutaman kerran ja raavin päätäni.

Positiivista:
- Jauhatus tuntui tosi hyvältä ja tuli koneesta tasaisesti ulos ilman klönttejä.
- Sopiva aasetus omalle keittimelle löyty melko ripeästi. Säätöhaitari on hullun tarkka.
- Suodatinkäyttöönkin moccamasterin kaveriksi varmasti passeli vehjes pienen säätämisen jälkeen.
Erityismaininta kaupan toiminnasta, nopein postitus ikinä missään.

Negatiivista:
- Melu on aika kova kuten monessa paikassa sanottiinkin. Ehkä luokkaa yleiskone tai tehosekoitin mutta ei nyt mikään katupora.
- Nopeus ei ollut ihan sitä mitä odotin. Silvian filtteriin jauhoin n.15g enimmillään ja tuohon meni n. 8s.
- Käyttöiältä odotin enemmän kuin n. 5 tuntia/ 250g

Mutta noin ihan vakavalla naamalla, soitan maanantaina kahvikaverille ja kysyn, että mitä hommaa. En nyt käsitä miten tässä olisi käyttäjän virheestä mahdollisesti kyse mutta, jos näin niin lapa pystyyn virheen merkiksi. Jos vika kuitenkin menee takuun piiriin, otan mielelläni samanlaisen myllyn tilalle. Snadisti harkinnassa, että seuraava vaihtoehtoni Eureka Mignon Specialita ehkä kuitenkin menisi tämän sotkun jälkeen edelle.

Sori kun tuli pitkä. Moro kaikille!
Kirjattu

domi

 • Cappuccino
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 42
Vs: Baratza Sette
« Vastaus #31 : Joulukuu 16, 2018, 08:33:16 ap »

Snadisti harkinnassa, että seuraava vaihtoehtoni Eureka Mignon Specialita ehkä kuitenkin menisi tämän sotkun jälkeen edelle.
Otan osaa, tosi kenkku juttu. Tilasin sattumalta Specialitàn Italiasta hintaan 396€ (sisältää toimituksen UPS:lla), joka menee siis aika lähelle maksamaasi hintaa.

Täällä on myös myynnissä Quamar M80E, joka näyttää varsin pätevältä ja hyvännäköiseltä. Maksaa 529€ uutena Saksasta tilattuna. Tässä arvio: https://youtu.be/ouu4FbI4EtE. Meluvertailu Eureka Atomin kanssa: https://youtu.be/lR0Y-iCzw4U (molemmat tuntuvasti hiljaisempia kuin Baratza).
Kirjattu
Lelit Bianca + Malwani LIVI/Niche Zero/Kinu M47

pajazo

 • Caffè Latte
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 11
Vs: Baratza Sette
« Vastaus #32 : Joulukuu 18, 2018, 17:36:14 ip »

Vaikka vuoden takuu oli umpeutunut, Coffeehitistä lupasivat onneksi lähettää uuden motor/gearbox/outer burr-yksikön postikulujen hinnalla. Purin vanhan yksikön ja hammasrattaat siellä olivat antautuneet. Arvelisin että tällä myllyllä oli jauhettu noin 30 kg kahvia. Epäilen että hammasrattaat olisivat saattaneet olla pitkäikäisempiä jos ne olisi tehty kartion muotoisiksi kuten yleensä tuollaiset 90 asteen kulmavaihteet tehdään. Ehkäpä jossain vaiheessa tulee päivitetty versio?
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 18, 2018, 18:50:40 ip kirjoittanut pajazo »
Kirjattu

kustus

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 4
Vs: Baratza Sette
« Vastaus #33 : Joulukuu 20, 2018, 00:03:10 ap »

Edelliseen viestiini liittyen, olen ollut tässä yhteyksissä kahvikaveriin ja itse säätänyt asian kanssa. Koneessani on ilmeisesti vikaa teräkartion kiinnityksessä koska käynnistymättömyys johtuu siitä ettei terä kiinnittyessään paina mikrokytkintä pohjaan saakka ja tämä estää virtapiiriä syöttämästä virtaa moottorille. Sörkin sitä ja sain myllyn nyt pyörimään. Terä kuitenkin heiluu jauhaessaan reippaahkosti ja sisään katsoessa sisempi terä vaeltaa heiluttaessa ehkä n. 5mm sivulta sivulle. Kahvikaveri laittoi uuden myllyn tilaukseen ja heidän kauttaan olisi saatavilla myös Eurekaa tilalle, en tosin tiedä aikataulusta kummankaan vaihtoehdon osalta vieläja Eurekan osalta hintakin on hämärän peitossa, joten puntaroin mitä teen. Mylly olisi toimiessaan kuitenkin about kaikkea sitä mitä voisin toivoa, eurekassa olisi plussana hiljaisuus ja designi on klassisempi.

Kysyin myös Baratzalta suoraan vioista. Kuulemma joissakin erittäin harvoissa yksilöissä on tullut vastaavaa esiin tai sitten veikkasivat, että on voinut mennä kuljetuksessa, jos on päässyt ottamaan kovaa hittiä. Kokivat todella epäonniseksi ja pahoittelivat. Sanoivat myös että myllyn nopeus n. kaksinkertaistuu kun sen on ajanut kunnolla sisään, mikä tarkoittaisi n. 5kg. Jos pajazon koneen kohtaloa miettii yllä, niin jäähän siihen sitten vielä 25kg nautittavaa kunnolla toimivasta myllystä. Jos en siis Eurekaan päädy.

Kahvikaveri.fi:n toimintaa en nyt menisi kehumaan, vastauksia on sieltä tullut tosi ripotellen ja Antti niminen tyyppi, joka on asiaani hoitanut, on vuoroin suoraan nauranut asialle puhelimessa ja suoraa vastausta asian tiimoilta heränneisiin kysymyksiin on ollut tosi työlästä koittaa niistää kaverista. Ihan lähtien perushommista, että onko kyseessä vika vai ominaisuus ja miten palauttaminen onnistuu yms.
Kirjattu

Mr. K

 • Cappuccino
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 58
Vs: Baratza Sette
« Vastaus #34 : Joulukuu 20, 2018, 11:34:11 ap »

Noille muovirattaille en ennustaisi pitkää ikää, mutta ei tuota varmaan ole
tarkoitettukaan miksikään "isältä pojalle" -malliksi.

Kirjattu

OskuK

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2320
Vs: Baratza Sette
« Vastaus #35 : Joulukuu 20, 2018, 12:04:53 ip »

Joo, välillä tekisi mieli sanoa että mitä mä sanoin, mutta en vitsi ;-)
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aijemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

migu2

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2029
Vs: Baratza Sette
« Vastaus #36 : Joulukuu 20, 2018, 13:08:01 ip »

Noh, katsotaan kauanko tuo kestää mutta tähän mennessä erittäin jees mylly. Jauhatus on todella hyvää.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

KMH

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 9
Vs: Baratza Sette
« Vastaus #37 : Joulukuu 20, 2018, 14:22:43 ip »

Hieman tarinaa omasta Sette 270 W -myllystäni.

Ostin Sette 270 W:n Coffeehitistä toukokuussa 2017. Tuolloin malli oli aika uusi ja sitä sai vain brittimallisella pistokkeella. Olin myllyyn koko ajan tyytyväinen lukuunottamatta kovaäänisyyttä ja jauhatusmäärän epätarkkuutta. Kahdenkin gramman heittoja esiintyi usein. Minulle erittäin pieni hävikki on tärkeä ja se oli aikoinaan tärkeä peruste tämän myllyn hankinnalle. Sen kannaltahan Sette on mahtava.

Yhtäkkiä Sette 270 W hajosi kesken jauhatuksen. Kone vaan kuoli eikä näytössä näkynyt mitään. Joskus minulla oli pistoke päässyt irtoamaan ja tarkastaessani, että johdot ovat kiinni, sain pienen sähköiskun. Otin Coffeehitiin yhteydessä ja kyselin takuun perään. Totesivat takuun olevan umpeutunut. Ajattelin, että p***apuhetta, mutta päätin jatkaa kohteliaalla linjalla ja kysyin neuvoa. Pyysivät lähettämään kuvan sarjanumerosta, testaamaan toisella pistokkeella ja tutkimaan, onko näkyviä vaurioita. Toimin pyydetyllä tavalla ja kysyivät, haluanko uuden Wi-mallin postikulujen hinnalla, vai lahjakortin Coffeehitiin. Otin uuden Sette Wi:n

Erikoista tässä on se, että minulta ei pyydetty rikkoontunutta myllyä takaisin. Ainoastaan ilmoitettiin, että sarjanumero on merkitty tuhotuksi ja pyydettiin minua hoitamaan hävitys asianmukaisesti. Aivan älytöntä. Minulla on mylly, josta on todennäköisesti joku euron osa rikki ja 99 % ehjää, mutta se pitäisi rahdata kaatopaikalle. En todellakaan rahtaa, vaan yritän jossain vaiheessa selvittää, miten tuon saisi korjattua ja jätän korjattuna varamyllyksi. Tai toki voin tuosta luopuakin jos joku haluaa sen projektikseen. Varamylly Baratzan kanssa kannattaa näköjään aina olla ja minulla se on Vario, joka muuten on todella kömpelö ja hidas verrattuna Setteen, vaikka olinkin siihen vuosia tyytyväinen.

Sette 270 Wi jauhaa paljon tarkemmin kuin aiempi malli. Yleensä tulee aina pyydetty 18 g tai korkeintaan heittoa on 0,1 g. Toki voi olla niinkin, että on mylly ohjelmoitu aina näyttämään pyydettyä tai lähes pyydettyä määrää. En ole viitsinyt tarkastaa.
Kirjattu

Däni

 • Cappuccino
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 35
Vs: Baratza Sette
« Vastaus #38 : Joulukuu 20, 2018, 21:20:12 ip »

Edelliseen viestiini liittyen, olen ollut tässä yhteyksissä kahvikaveriin ja itse säätänyt asian kanssa. Koneessani on ilmeisesti vikaa teräkartion kiinnityksessä koska käynnistymättömyys johtuu siitä ettei terä kiinnittyessään paina mikrokytkintä pohjaan saakka ja tämä estää virtapiiriä syöttämästä virtaa moottorille. Sörkin sitä ja sain myllyn nyt pyörimään. Terä kuitenkin heiluu jauhaessaan reippaahkosti ja sisään katsoessa sisempi terä vaeltaa heiluttaessa ehkä n. 5mm sivulta sivulle. Kahvikaveri laittoi uuden myllyn tilaukseen ja heidän kauttaan olisi saatavilla myös Eurekaa tilalle, en tosin tiedä aikataulusta kummankaan vaihtoehdon osalta vieläja Eurekan osalta hintakin on hämärän peitossa, joten puntaroin mitä teen. Mylly olisi toimiessaan kuitenkin about kaikkea sitä mitä voisin toivoa, eurekassa olisi plussana hiljaisuus ja designi on klassisempi.

Kysyin myös Baratzalta suoraan vioista. Kuulemma joissakin erittäin harvoissa yksilöissä on tullut vastaavaa esiin tai sitten veikkasivat, että on voinut mennä kuljetuksessa, jos on päässyt ottamaan kovaa hittiä. Kokivat todella epäonniseksi ja pahoittelivat. Sanoivat myös että myllyn nopeus n. kaksinkertaistuu kun sen on ajanut kunnolla sisään, mikä tarkoittaisi n. 5kg. Jos pajazon koneen kohtaloa miettii yllä, niin jäähän siihen sitten vielä 25kg nautittavaa kunnolla toimivasta myllystä. Jos en siis Eurekaan päädy.

Kahvikaveri.fi:n toimintaa en nyt menisi kehumaan, vastauksia on sieltä tullut tosi ripotellen ja Antti niminen tyyppi, joka on asiaani hoitanut, on vuoroin suoraan nauranut asialle puhelimessa ja suoraa vastausta asian tiimoilta heränneisiin kysymyksiin on ollut tosi työlästä koittaa niistää kaverista. Ihan lähtien perushommista, että onko kyseessä vika vai ominaisuus ja miten palauttaminen onnistuu yms.

Takuuasioiden kanssa kannattaa mielummin kirjoitella sähköpostitse asiat, niin jää mustaa/valkoisella käydyt keskustelut. Puhelimen kautta harvemmin ihmiset nauhottelevat puheluitaan ja erinäiset ”lupaukset” saatetaan sitten unohtaa...

Toivottavasti omalta kohdaltasi jaksat pitää tapauksen käsittelyn asiallisina, koska loppupeleissä riitelyt ei ainakaan sujuvoita asian käsittelyä vaikka kuinka olisi oikeassa. Suomen kahvigenre on aika pientä vrt isoon maailmaan, mutta yrityksen imagolle asioiden vasemmalla kädellä säätämiset kostautuvat ja sana kuitenkin pienessä piirissä kiirii muillekkin.

Singledosing myllynä sette on hinnaltaan erittäin houkutteleva, mutta muovisuus, käyttöikä - raportoidut tyyppiviat etc... Ei oikeen houkuttele, kun puhutaan kuitenkin n.400€ myllystä riippuen mallista.

Eurekan useampaa mallia kokeilumielessä hypistelleenä voin kyllä suositella kyseisen merkin myllyjä. Myllyyn jäävä kahvipuru ei millään yllä setten tasoon, mutta viimeistely ja laatu tuntuu paremmalta.

Kirjattu

migu2

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2029
Vs: Baratza Sette
« Vastaus #39 : Joulukuu 20, 2018, 21:35:16 ip »

Setteen jää kyllä huomattavasti enemmän purua kuin tuohon mun Eurekaan...
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

domi

 • Cappuccino
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 42
Vs: Baratza Sette
« Vastaus #40 : Joulukuu 21, 2018, 12:43:03 ip »

Setteen jää kyllä huomattavasti enemmän purua kuin tuohon mun Eurekaan...
Tässä videossa Clive Coffeen retentio-vertailu Sette vs. Specialità (alkaa kohdasta 2:45):

Mittaukset (retentio 18 gramman annoksella):
Sette: 0,6 g
Specialità: 1,3 g
Kirjattu
Lelit Bianca + Malwani LIVI/Niche Zero/Kinu M47

migu2

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2029
Vs: Baratza Sette
« Vastaus #41 : Joulukuu 21, 2018, 14:09:47 ip »

Eipä kiinnosta muiden mittailut kun ihan livenä noi kotona voin todistaa
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

Däni

 • Cappuccino
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 35
Vs: Baratza Sette
« Vastaus #42 : Joulukuu 21, 2018, 21:06:52 ip »

Hienoa kuulla että näinkin vähällä kahvihukalla on mahdollista selvitä. Jos kahvimenekki olisi puolet nykyisestä ja jauhanta nopeudella ei väliä, niin olisin vakuuttunut mignon sarjasta.

Ettei ajauduta liikaa otsikon aiheesta sivuun, niin kiitän tiedoista ja jatketaan.
Kirjattu

migu2

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2029
Vs: Baratza Sette
« Vastaus #43 : Joulukuu 21, 2018, 21:16:02 ip »

Hienoa kuulla että näinkin vähällä kahvihukalla on mahdollista selvitä. Jos kahvimenekki olisi puolet nykyisestä ja jauhanta nopeudella ei väliä, niin olisin vakuuttunut mignon sarjasta.

Itseasiassa Mignon ei nopeudessa hirveästi häviä Super Caimanolle... Niin se tekniikka kehittyy!
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

tirofaux

 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1474
 • Kahviharrastaja
Vs: Baratza Sette
« Vastaus #44 : Tammikuu 25, 2019, 12:30:12 ip »

Sette 270 moottori sitten sammahti, ikää hieman alle 2v. Baratzan (valmistajan) ja Coffee Hit (myyjä, UK) neuvottelujen jälkeen uusi Gear Box/Motor/Ring Burr Assy tulossa postissa, yhteensä £32.56, josta varaosien osuus £1.
Kirjattu
Silvia PID + Ascaso i-Mini .. Aeropress / Baratza Sette 270 .. Gene Cafe paahdin .. tee ..