Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Gaggia baby class ja Perfect crema pin?  (Luettu 8543 kertaa)

Isokiss

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 3
Gaggia baby class ja Perfect crema pin?
« : Joulukuu 08, 2011, 09:41:36 ap »

Moikka

Eilen kotiin saapui pitkään himoittu kahvakone, ihmetystä herättää nyt muutama asia:

- Miksi espresson teon yhteydessä kahvi ei valu tasaisesti vaan "räkii" ympäriinsä? Ongelma korjautui tuolla mukana tulleella (http://ecx.images-amazon.com/images/I/31qKu1W0jIL._SL160_AA160_.jpg) muoviosalla, mutta pitäisihän homman onnistua ilmankin? Koitin siis tehdä tuplaespressoa 14g:n "suodattimella".

Ongelma ratkaisuna voisi olla tietty oma kokemattomuuteni sekä alla olevat seikat:

- Käytin kaupasta ostettua ja valmiiksi jauhettua kahvia?
- Huono tiivistys?
- Kahvi liian karkeaa?

Tänään pääsen testaamaan tuolla Ascaso i-mini myllyllä, eli illalla sitten näkee tarkemmin jos vika olisikin ollut vain kahvissa ;)

Mielelläni ottaisin vastaan vinkkejä, tosin voipi olla että tuon homman oppii vain tekemällä paljon.
Kirjattu

GreenBean

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 28
  • Espresso
Vs: Gaggia baby class ja Perfect crema pin?
« Vastaus #1 : Joulukuu 08, 2011, 10:50:29 ap »

Sen enempää tietämättä tamppauksesta voisin mutuilla että sulla on liian karkea jauhotus. Ymmärtääkseni tuo pin auttaa saamaan keinotekoisesti creman , jolloin sillä kahvin karkeudella ei ole niinkään väliä.

Itselläni ei ole mitään kokemusta kyseisestä laitteesta, mutta suosittelen kokeilemaan ilman pinniä ja myllyä tiukemmalle.
Kirjattu
Nuova Simonelli Oscar, Mazzer Super Jolly, Krups GVX2, Aeropress, Hario V60, Bodum Chambord, Mokkapannu, Hario Skerton, Wilfa GCR1

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2576
Vs: Gaggia baby class ja Perfect crema pin?
« Vastaus #2 : Joulukuu 08, 2011, 11:02:39 ap »


- Käytin kaupasta ostettua ja valmiiksi jauhettua kahvia?
- Kahvi liian karkeaa?

Marketista espressona myytävä on mokkapannukarkeutta.
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Gaggia baby class ja Perfect crema pin?
« Vastaus #3 : Joulukuu 08, 2011, 11:24:29 ap »

Katsohan vastaako tilanne aiemmin pohdittua tapausta Gaggia Classic pärskii kahvia parin viikkoa käyttöönoton jälkeen
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

Jolle

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 159
Vs: Gaggia baby class ja Perfect crema pin?
« Vastaus #4 : Joulukuu 08, 2011, 15:51:01 ip »

onnea ascasolle ja sen omistajalle. se on viisas valinta myllyksi. siin on oikein hyvä jauhatus. joskin paakuttaa aikatavalla, mutta eihän se ole kotikäytössä mikään ongelma, kun on aikaa weissata.
Kirjattu
Faema E61 1gr -67, La Pavoni EN Europiccola,  Balance Brewer, Aeropress, Chemex, Mazzer Super Jolly, Macap MC4, Wilfa CGR1, Skerton,  Punainen Paahdin, Behmor 1600

Isokiss

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 3
Vs: Gaggia baby class ja Perfect crema pin?
« Vastaus #5 : Joulukuu 08, 2011, 21:46:49 ip »

Katsohan vastaako tilanne aiemmin pohdittua tapausta Gaggia Classic pärskii kahvia parin viikkoa käyttöönoton jälkeen

Kiitos! oli apua.. Tuon koneen mukana tullut painekahva on melko hirveä kapistus, koitin monenlaista jauhatusta mutta turhaan. Aina tulos oli sama, muutama tippa ja tuntui että kone ei jaksanut puskea läpi kunnolla. Positiivista oli että tuota pärskintää ei esiintynyt, olisin vain toivonut pääseväni tänään hyvän kahvin makuun. Viikonloppuna pitänee käydä hakemassa tuo kunnon perinteinen sihti, jos vaikka sillä sitten onnistuisi paremmin. Ilmeisesti Helsinkiin pitää lähteä, tuskin löytyy Lahden lähettyviltä mistään?


Voi myös olla syynä etten vaan osannut :D

EDIT: Ongelma luultavasti ratkaistu! Lueskelin tuossa uk foorumia ja sieltä pisti silmään tuo paineistetun sihdin käyttö, ilmeisesti siis pitää vaan jauhaa vielä karkeammaksi mikäli haluaa tampata kahvin. Kohta tässä pääseekin kotiin testailemaan josko toimisi. Sunnuntain siis perinteisen sihdin hankintaan.

ps. edelleen otetaan vinkkejä vastaan, varsinkin koskien tuota paineistettua sihtiä :)
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 09, 2011, 12:02:19 ip kirjoittanut Isokiss »
Kirjattu

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Gaggia baby class ja Perfect crema pin?
« Vastaus #6 : Joulukuu 09, 2011, 09:01:14 ap »

Joku paremmin asiaa ymmärtävä voisi kertoa miksi näissä Gaggian boilerilaitteissa on painesihti tavanomaisen sijaan.

En tunne painekahvalaitteita kovin hyvin, mutta olen ymmärtänyt että niissä painepisteen (jousitettu "neulanreikä" tms.) jälkeen neste joutuu eräänlaiseen keräilytilaan joka estää roiskeiden lentelyn laitteen ympärille, kerää kahvin ja tiputtaa sen suppilosta alla odottavaan kuppiin. Gaggin painesihtiratkaisussa painepistettä kattavasti ympäröivä roiskesuojaus vaikuttaisi puuttuvan.

Isokiss: kokeilepa pyöräyttää Crema Pinniä 90 astetta.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 10, 2011, 19:01:46 ip kirjoittanut tirofaux »
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

Isokiss

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 3
Vs: Gaggia baby class ja Perfect crema pin?
« Vastaus #7 : Joulukuu 12, 2011, 07:38:43 ap »

Joku paremmin asiaa ymmärtävä voisi kertoa miksi näissä Gaggian boilerilaitteissa on painesihti tavanomaisen sijaan.

En tunne painekahvalaitteita kovin hyvin, mutta olen ymmärtänyt että niissä painepisteen (jousitettu "neulanreikä" tms.) jälkeen neste joutuu eräänlaiseen keräilytilaan joka estää roiskeiden lentelyn laitteen ympärille, kerää kahvin ja tiputtaa sen suppilosta alla odottavaan kuppiin. Gaggin painesihtiratkaisussa painepistettä kattavasti ympäröivä roiskesuojaus vaikuttaisi puuttuvan.

Isokiss: kokeilepa pyöräyttää Crema Pinniä 90 astetta.

Asia korjaantui niinkun tuossa aikaisemmin ja ehdoteltiin, eli ostin sen perinteisin sihdin. Homma toimii hienosti, nyt pääsee vihdoinkin säätämään kunnolla. Ja palatakseni tuohon crema pinniin, ei tarvitse käyttää normaalilla sihdillä lainkaan sillä kahvi valuu siististi. Roiskimisen syynä siis tuo painesihti.
Kirjattu

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Gaggia baby class ja Perfect crema pin?
« Vastaus #8 : Joulukuu 12, 2011, 18:59:06 ip »

Itselläni heräsi mielenkiinto tilata tuo crema pin ihan kokeilun vuoksi, sillä tädilläni on kyseinen kone.
Mutta siellä ei ole myllyä, ja vaikka kuinka olen yrittänyt opettaa mitä virkaa tampperilla on, menee se hieman yli hilseen.
Tuollaisella voisi saada jotenkin pelastettua niitä mustia kupillisia, joita sitten juon kohteliaisuudesta.

Mutta sitten kun tutkin noita saitteja mistä voisi tilata kyseisin pinnin, niin törmäsin myös pod basketteihin.
Eli onko Baby Class myös pod yhteenkäypä? Ja onko jollain omia kokemuksia tuosta?
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Gaggia baby class ja Perfect crema pin?
« Vastaus #9 : Joulukuu 13, 2011, 12:19:14 ip »

Arvaukseni on että crema pinnissä on yksi sisääntuloreikä (ylhäällä, asennetaan kohden painesihtiä) ja kaksi ulostuloreikää (asennetaan osoittamaan 90 asteen kulmassa kaksoiskorvakahvan ulostuloaukkoihin nähden), lopputuloksena olisi vähemmän pärskyvä uutto mutta ei kai muuta vaikutusta.
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 689
Vs: Gaggia baby class ja Perfect crema pin?
« Vastaus #10 : Joulukuu 13, 2011, 12:36:53 ip »

Jos se kahvi on kuraa, niin auttaako siihen se, että siihen tehdään jonkin pinnin avulla crema? Ja vastaavasti voi kysyä toisinpäin, että onko erinomainen espresso auttamattomasti pilalla jos siinä ei ole cramaa?
Kirjattu

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 934
Vs: Gaggia baby class ja Perfect crema pin?
« Vastaus #11 : Joulukuu 13, 2011, 12:57:40 ip »

Ja vastaavasti voi kysyä toisinpäin, että onko erinomainen espresso auttamattomasti pilalla jos siinä ei ole cramaa?

Ihan mielelläni näkisin sen erinomaisen espresson, jossa ei ole tippaakaan cremaa. Jos asiat tekee oikein, on sivutuotteena aina myös tuo vaahto pinnassa.
Kirjattu
"We sales specialty coffee"

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Gaggia baby class ja Perfect crema pin?
« Vastaus #12 : Joulukuu 13, 2011, 13:50:29 ip »

Jos se kahvi on kuraa, niin auttaako siihen se, että siihen tehdään jonkin pinnin avulla crema?

Olen taannoin huomannut, että auttaa.

Jos tuolla "pinnillä" muutetaan kahva painekahvaksi, niin sen jälkeen ei esim. tamppaus vaikuta lopputulokseen ollenkaan, eikä moni muukaan seikka.

Sanoisin jopa, että oiken avuton thermoblock keitin on osittain pelastettu painekahvalla. Itselläni oli joskus Pavonin boilerillinen painekahvakeitin ja kyllä sen tuotokset oli melko kelvollisia.

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Gaggia baby class ja Perfect crema pin?
« Vastaus #13 : Joulukuu 13, 2011, 19:18:02 ip »

Jos tuolla "pinnillä" muutetaan kahva painekahvaksi, niin sen jälkeen ei esim. tamppaus vaikuta lopputulokseen ollenkaan, eikä moni muukaan seikka.

Tätä ajoin takaa. Kait se viimeistään selviää tilaamalla ja testaamalla.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.