Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Erilaisten valmistusmenetelmien esittelyä ja vinkkejä peruskeittelyyn  (Luettu 3547 kertaa)

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1362
  • Kahviharrastaja
Vs: Erilaisten valmistusmenetelmien esittelyä ja vinkkejä peruskeittelyyn
« Vastaus #15 : Huhtikuu 17, 2017, 17:53:57 ip »

Jakso nro 13 esittelee kolme tapaa vaahdottaa maitoa ja muutaman niihin liittyvän vinkin.

Ilmekään ei värähdä kun espressokone polttaa sormen :)
Kirjattu
Silvia PID + Ascaso i-Mini .. Aeropress / Baratza Sette 270 .. Gene Cafe paahdin .. tee ..

Calix

  • Cappuccino
  • Paikalla Paikalla
  • Viestejä: 53
Vs: Erilaisten valmistusmenetelmien esittelyä ja vinkkejä peruskeittelyyn
« Vastaus #16 : Huhtikuu 17, 2017, 18:54:14 ip »

Ilmekään ei värähdä kun espressokone polttaa sormen :)

 ;D ;D ;D Heh! Arvasin, että joku huomaa. Mutta eikös tuo ole vain todiste autenttisuudesta ja kertaotosta....
Kirjattu
Bezzera Magica + Eureka Mignon; Hario Skerton + Aeropress; Stollar Smart Grinder + Chemex, Hario V60, mutteripannut, pressopannu ja Moccamaster

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2120
  • May the froth be with you
Vs: Erilaisten valmistusmenetelmien esittelyä ja vinkkejä peruskeittelyyn
« Vastaus #17 : Huhtikuu 17, 2017, 18:57:48 ip »


Jaksossa 14 testaan suodatinpaperin huuhtelemisen tarpeellisuutta tai tarpeettomuutta.

Oisit nyt tehny tän edes sokkotestinä samantien? Laput pohjaan ja lasien sekotus? En siis epäile tulosta, mutta olisi ollut oikeasti varma versio. Ihmisen psykologia on vahva.

Mutta siis tosi hyvä silti. Kunahn hifistelen. ;D
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Calix

  • Cappuccino
  • Paikalla Paikalla
  • Viestejä: 53
Vs: Erilaisten valmistusmenetelmien esittelyä ja vinkkejä peruskeittelyyn
« Vastaus #18 : Huhtikuu 17, 2017, 19:53:31 ip »

Oisit nyt tehny tän edes sokkotestinä samantien? Laput pohjaan ja lasien sekotus? En siis epäile tulosta, mutta olisi ollut oikeasti varma versio. Ihmisen psykologia on vahva.

Mutta siis tosi hyvä silti. Kunahn hifistelen. ;D

Totta puhut. Ennen tuon videon tekemistä tein todellakin sokkotestin avustajan kanssa. Sain lasit käsiini satunnaisessa järjestyksessä ja pystyin tunnistamaan paperin/pahvin maun. Helppo testi tosin itse kunkin kokeilla. Jos maku-/hajuaisti ei ole ihan turta, tuon ruskean paperin tunnistaa heittämällä. Valkoisesta irtoaa paljon vähemmän, mutta sekin erottuu.

Eikös näissä kahdessa viimeisessä videossa ole looginen jatkumo: 1) maitoa ei kannata käyttää huonon kahvin maun peittämiseen, kun samalla vaivalla voisi opetella tekemään hyvääkin kahvia, ja 2) kahvilla ei kannata toivoa peittävänsä pahvin makua, kun samalla vaivalla voi lirutella pahvitonta kahviakin.  :D

Tässä samalla mietin vielä pidemmälle vietyä vinkkiä paitsi aloittelijoille, myös kaikille muille. Eikö voisi olla aika ajoin hyödyllistä kokeilla seuraavaa. Tee millä tahansa laitteella kahvi normaalilla omalla tavallasi, mutta jätä itse kahvijauhe pois. Lopputuloksenahan on vettä. Jos tuo vesi maistuu erilaiselta kuin vastaavan lämpöinen puhdas vesi (varsinkin vähän haalentuneena), prosessi on tuottanut jotain epätoivottavaa makua. Kun sitten puhdistat laitteet hyvin ja huuhtelet mahdollisesti käyttämäsi suodatinpaperit, voisi kuvitella, että lopputulos olisi lähellä puhdasta makua.
Kirjattu
Bezzera Magica + Eureka Mignon; Hario Skerton + Aeropress; Stollar Smart Grinder + Chemex, Hario V60, mutteripannut, pressopannu ja Moccamaster

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2120
  • May the froth be with you
Vs: Erilaisten valmistusmenetelmien esittelyä ja vinkkejä peruskeittelyyn
« Vastaus #19 : Huhtikuu 17, 2017, 21:39:50 ip »

Totta puhut. Ennen tuon videon tekemistä tein todellakin sokkotestin avustajan kanssa.

Hienoa!

Lainaus
Eikös näissä kahdessa viimeisessä videossa ole looginen jatkumo: 1) maitoa ei kannata käyttää huonon kahvin maun peittämiseen, kun samalla vaivalla voisi opetella tekemään hyvääkin kahvia

Samaa mieltä. Toki maitoon tarkoitettu kahvi kannattaa hienosäätää yleensä vähän erilailla ja eri pavutkin toimivat paremmin niihin.

Lainaus
Tässä samalla mietin vielä pidemmälle vietyä vinkkiä paitsi aloittelijoille, myös kaikille muille. Eikö voisi olla aika ajoin hyödyllistä kokeilla seuraavaa. Tee millä tahansa laitteella kahvi normaalilla omalla tavallasi, mutta jätä itse kahvijauhe pois. Lopputuloksenahan on vettä. Jos tuo vesi maistuu erilaiselta kuin vastaavan lämpöinen puhdas vesi (varsinkin vähän haalentuneena), prosessi on tuottanut jotain epätoivottavaa makua.

Joo. Teen toistuvasti. Omasta espressokoneesta erota hyvin nennon metallisen maun sokkotestissä. Kaikki tutut eivät sitä kyllä sokkona erota.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Tomsku

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 46
Vs: Erilaisten valmistusmenetelmien esittelyä ja vinkkejä peruskeittelyyn
« Vastaus #20 : Kesäkuu 29, 2017, 14:06:02 ip »

Isot pointsit videoista. Katsoin tässä melkein kaikki mitä tähän mennessä olet laittanut ulos. Miellyttävää katsoa ja kuunnella ja nyt tekisi mieli hankkia nuo vehkeet mitä ei keittiöstä vielä löydy.. ;D

Kiitos ja kumarrus. Toivottavasti sarja jatkuu :)
Kirjattu

TuoLaiti

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1
Vs: Erilaisten valmistusmenetelmien esittelyä ja vinkkejä peruskeittelyyn
« Vastaus #21 : Elokuu 12, 2017, 00:51:53 ap »

Hei ja tervehdys kaikille foorumin jäsenille!

Todella hyviä videoita ja selkeästi selitetty asioita minunkaltaiselleni noviisille. Propsit!
Kirjattu