Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Hiilihapotettua kahvia  (Luettu 1166 kertaa)

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2206
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Hiilihapotettua kahvia
« : Heinäkuu 11, 2016, 22:27:51 ip »

Keksin tuossa kylmäuuttaa kahvia suoraan hiilihapotuslaitteella hiilihapotettuun hanaveteen. Toimihan se juuri niinkuin kuvittelisi. Vähän oli hiilihapon määrä vähentynyt uuton aikana enemmän kuin ilman kahvia luultavasti olisi. Jos tahtoo enemmän hiilihappoa, niin varmaan kannattaa uuttaa älyttömän vahvaa kylmäuuttokahvia ja blandata hiilihappovedellä.

Lopputulos oli melko hauska. Kevyt kihelmöinti suussa sen normi kylmäuuttokahvin maun kanssa. Ei ollut kuuma kesäpäivä, mutta voisin kuvitella jonkun tykkäävän tälläisestä etenkin silloin. Siitä kahvipavustahan lopulta on paljon kiinni mikä toimii kylmäuutossa ja mikä ei.

Ilman hiilihapotus laitetta tuon voisi varmaan tehdä pullotettuunkin hiilihapotettuun veteen, mutta olettaisin että toimii sillon parhaiten sellaisella vedellä jossa ei ole liikaa suolaa.. tai niin.. mistäs sitä tietää, ehkä toimisi sellaisella parhaiten.

Lämpimän kahvin kanssahan tämä ei toimi, koska kuumuus vapauttaa hiilihapon tehokkaasti juomasta. Hiilihappohan pitäisi periaatteessa lisätä ennen uuttoa, koska monestikkaan hiilihapotuslaitteet eivät tykkää muusta kuin vedestä ja juomat kuohuvat yleensä kohtuuttomasti. Voi toki olla, että kahvin kanssa ei olisi ongelma. Jos ei ole, niin periaatteessa kuumauutettu ja jäähtynyt kahvi hiilihapotettuna olisi vieläerimakuinen.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini