Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Norjalainen munakahvi  (Luettu 5286 kertaa)

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2234
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Norjalainen munakahvi
« : Toukokuu 19, 2016, 12:33:40 ip »

Video tuolta:
https://www.tastemade.com/shows/thirsty-for/norwegian-egg-coffee

YOU'LL NEED:
3 Tbs ground coffee (medium or coarse)
1 egg
4 cups water

1. Bring 3 cups of water to a boil.
2. Combine egg, coffee grounds and 3tbs of cold water into a paste.
3. Mix the paste into your pot of boiling water, simmering for 3 minutes.
4. Remove from heat and add one cup of cold water.
5. Strain into a pitcher or individual glasses and enjoy :)

Kuka uskaltaa ensimmäiseksi kokeilla?
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 689
Vs: Norjalainen munakahvi
« Vastaus #1 : Toukokuu 19, 2016, 13:09:16 ip »

Munan tehtävä on sitoa purut itseensä, eipä juuri muuta. Makua munasta ei juuri jää, kun sen siivilöi pois.
Kirjattu

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1569
Vs: Norjalainen munakahvi
« Vastaus #2 : Toukokuu 19, 2016, 14:00:01 ip »

Tuota kahvin ja kananmunan liittoa aina toisinaan tarjotaan. Kuten esim:
http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/allistyttava-resepti-nain-teet-aamukahvistasi-proteiinipommin/5260746

Tuli mieleen, että jos ei jostain syystä maidonvaahdotus tahdo onnistua vaikkapa laitteiston puutteesta tms, niin valkuaisvaahdollahan voi tehdä kivan pienen kapusiinimunkin hupun kaffin päälle (toki kuuman kahvin kanssa valkuainen kaiketi hyytyy). Itselläni ei ole vaahdotusongelmaa, joten taidan kuitenkin suosiolla jättää kokeilematta... ;)

Yllytän kuitenkin hulluimpia kokeilemaan ja raportoimaan... ;D

Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2234
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Norjalainen munakahvi
« Vastaus #3 : Toukokuu 19, 2016, 14:47:26 ip »

Makua munasta ei juuri jää, kun sen siivilöi pois.

Oletko kokeillut?

Tuota kahvin ja kananmunan liittoa aina toisinaan tarjotaan. Kuten esim:
http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/allistyttava-resepti-nain-teet-aamukahvistasi-proteiinipommin/5260746

Hyi. Tulee mileen ne karmeat bulletprooffit, joita tuli maisteltua kahvimessuilla.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 689
Vs: Norjalainen munakahvi
« Vastaus #4 : Toukokuu 19, 2016, 16:08:52 ip »

Sanoin väärin, piti sanoa, että: "oletan, että munasta ei juuri makua jää."
Kirjattu

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2234
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Norjalainen munakahvi
« Vastaus #5 : Toukokuu 19, 2016, 16:56:02 ip »

Pauligin vanhantunut Mundo on tähän juuri sopivaa:




Keitin sitä kahvia oikeasti kolme minuuttia. Maku oli todella "smooth" ja vähän kylmäuuttomainen, mutta ilman sitä heleyttä joka siihen helposti tulee. Liian vähänkin terää ja särmää. Kevyt kananmunan maku kyllä maistuu todella hennosti. En ihmettele jos joku tästä tykkää, etenkin jos vaihtoehtona on väärin uutettu lämpölevyllä seisonut kahvi.

Viemäriin meni. En tidä oliko psykologista, mutta yökötti jotenkin.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini