Hiukan erikoinen kysymys, kuten otsikosta saattaa arvata. Kuinka siis tekisin semiautomaatti HX-koneellani sellaisen pitkän mustan kahvin, jota usein automaateista (DeLonghi, Jura, yms) otetaan.
Juon tavallisesti espresso shotteja sekä perinteisiä maitopohjaisia juomia. Välillä itselleni tai vieraalle maituisi maidoton pitkä juoma (ns tavallinen kahvi

)
Jos teen perinteisin menoin kuin valuttaisin normi espresso-shotin mutta valutan juoman pitkäksi, maistuu kahvi kitkerälle. Amerikano taas maistuu jotenkin vetiseltä.
Lähinnä siis kysymys kuuluu mitä siellä Juran ja DeLonghin syvyyksissä tapahtuu? Tampataanko siellä puruja? Onko siinä täysin erimäärä puruja? Onko puru esim karkeampaa?
Pystynkö tekemään HX-koneella (samasta kahvista joka toimii espressona) noin 150 millilitran mustan kahvin?