Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Kuinka tehdä vastike-espressoa?  (Luettu 30292 kertaa)

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2232
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Kuinka tehdä vastike-espressoa?
« Vastaus #45 : Kesäkuu 14, 2016, 12:43:57 ip »


Voisihan ne tietysti rasvata kevyesti ennen paahtoa. Voin sijaan tekisi kyllä mieli käyttää jotain miedomman makuista, kuten esim. rypsiä.

Marinoin herneitä seesam öljyssä (joka oli parhaiten kuumuutta kestävä öljy mitä löysin kaapista) ja paahdoin herneet hitaasti ja miedosti. Pöllyäminen väheni selvästi, mutta ei kadonnut.

Aeropressillä tuli taas hernekahvit, jossa seesamin maku kyllä tuli esiin. Ehkä se oli aeropressinä kuitenkin parempi ilman, rai ainakin lähempänä kahvia se maku ja se body tuli jotenkin kivemmin esiin. Paahtokin saattaa vaikuttaa toki paljon tähän.

10g (normisti samassa VST sihdissä 20g) melko isoksi suodatinkarkeudeksi jauhettua (joskin distribuutiosta näki, että oli hienompaa) sai valutettua oikein nätisti 25g hernespresson. Cremaa ei ollut yhtään, vaan jo valuiessa tuli kokonaan nestemäisenä pihalle. Tiputti jännästi, kun taas cremahan valuu smoothisti.

Hernespresson maku oli kuin voisi kuvitella millainen vahvalla herne aeropressillä olisi. Ei mitään mielenkintoista mitä espressomenetelmä antaisi siihen.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2232
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Kuinka tehdä vastike-espressoa?
« Vastaus #46 : Lokakuu 25, 2016, 07:32:56 ap »

Kävin Veronassa kääntymässä. Niistä muutamasta espressosta joita kokeilin ei mitään tähdellistä sanottavaa. "Hyvin tehty ja paska papu" oli tuomio melkolailla joka kerta. Mutta aiheeseen...

Kiitoisa kultturi-ilmiö oli kuitenkin tämä:


Viljakahveja oli useammassa pikkukaupassakin montaakin eri merkkiä. Instat kahveja, mutterikoneeseen ja sitten noita nespresso kapseleita. Yhden olen hotellin nespressokoneesta maistanut ja melkolailla kirkerämpi versio sellaisesta viljakahvista mitä olen tähän mennessä maistanut. Melkolailla hirveä tuttavuus, jos maku edellä lähtee. Pitää jossain välissä avata kapseli ja tutkia tarkemmin.

Hassu trendi, joka ei kai suomeen ole vielä saapunut?

Tähän itse vastike-espressoprojektiinkin pitäisi palata jossain vaiheessa.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2232
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Kuinka tehdä vastike-espressoa?
« Vastaus #47 : Lokakuu 31, 2016, 15:20:22 ip »


Viljakahveja oli useammassa pikkukaupassakin montaakin eri merkkiä. Instat kahveja, mutterikoneeseen ja sitten noita nespresso kapseleita.

Avasin yhden "viljakahvi" kapselin ja kokeilin uuttaa sitä suodatinkahviksi. Huomasin, että sehän liukeni kokonaan veteen. Eli kyseessä oli siis vain nespressopodiin laitettuna sitä samaa pikaviljakahvia kuin mitä myytiin isoissa paketeissakin. Eli noistakaan en saa apuja omiin kokeiluihin.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Kuinka tehdä vastike-espressoa?
« Vastaus #48 : Maaliskuu 12, 2018, 09:38:34 ap »

Paulig koetti tehdä kahvia ilman kahvipapuja. Lyhyesti: ei hyvää.

https://www.paulig.com/en/coffee-stories/blend2080
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..