Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: DeLonghin ECAM kahvi jää laihaksi ja nappi ohueksi..  (Luettu 3021 kertaa)

Paulix

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1
DeLonghin ECAM kahvi jää laihaksi ja nappi ohueksi..
« : Huhtikuu 24, 2016, 20:06:05 ip »

Kyselenpä nyt täältä ensin jos on kokemuksia.
Pari vuotta (=tuskin enää takuuta) wanha Delonghi ECAM 21.117 alkoi tehdä laihaa kahvia. Se nappi (keksi, miksi sitä suomeksi sanotaankin) on paksuudeltaan ehkä 5-6mm ja kostea. Normistihan se on reilu sentin nappi ja pintakuiva.
Putsattu kaikki mitä rikkomatta saa tehtyä ja kaik näyttäis toimivan OK. Mut kahvi on vaan pliisua. Tai kun tekee pelkkiä espressoja peräjälkeen niin sit saa sellaista jota haluaiskin.
Mites noiden huolto onnistuu? Delonghin sivut viittaa vaan tonne syrjäkylälle kehäIII sisään.
Ei tollasta viitti/kannata lähetellä kovin pitkälle.
Kirjattu

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2234
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: DeLonghin ECAM kahvi jää laihaksi ja nappi ohueksi..
« Vastaus #1 : Huhtikuu 25, 2016, 07:48:02 ap »


Mites noiden huolto onnistuu? Delonghin sivut viittaa vaan tonne syrjäkylälle kehäIII sisään.
Ei tollasta viitti/kannata lähetellä kovin pitkälle.

Tässä on se täysautomaattien "ongelma". Lainausmerkeissä, koska kyseessä ei ole varsinaisesti ongelma, vaan ominaisuus. Hajoilevat paljon jo takuuaikana, koska ovat heppoisia kuluttajalaitteita suuresta hinnasta huolimattaan. Ihan sama maksaako täysautomaatistaa 500 euroa vai 1500 euroa, niin riski huollossa ravaamiseen on suuri.

En tiedä kuinka paljon noita muovirojuja kannattaa korjata. Ainahan sitä voi huvikseen kysellä huollolta hinta-arviota, jos takuu on umpeutunut mutta rahansa ja hermonsahan noissa täyautomaateissa vain menettää.

Suuret paineet, muoviosat, paljon tiivisteitä ja liikkuvia osia. Kun yhtälöön vielä heittää sen kahvijauheen ja veden, niin ihmekkös tuo.

Ehkä tuon jollain tiivistejutulla korjaisi, ehkä ei. Valitettavasti siinä en osaa auttaa.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 25, 2016, 09:12:34 ap kirjoittanut PaljonMaitoa+VahvaaKahvia »
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: DeLonghin ECAM kahvi jää laihaksi ja nappi ohueksi..
« Vastaus #2 : Toukokuu 04, 2016, 13:51:55 ip »

Tuossa koneessa on vahvasti karrikoiden kolme teknistä kokonaisuutta:
1) Kahvimylly
2) Veden lämmitin ja pumppu
3) Uuttoyksikkö

Kertomuksesi mukaan veden lämpötila ei ole ongelma, eikä myöskään itse uutto. Mutta kahvikakku on liian pieni.

Kahvin annostelu on yksinkertaista. Sinä määrittelet jauhettavan kahvin määrän. Kerrot koneelle (=väännät säätöpyörästä) miten pitkään mylly laulaa. Sen mukaan kone töräyttää kahvijauhetta uuttoyksikön siivilän päälle. Voit totta kai kokeilla erilaisia määriä ja katsoa missä säätöpyörän asennossa tulee sopiva määrä. Mikäli säätäminen ei vaikuta kahvin määrään (kakun paksuuteen), niin ongelma on löytynyt. Jos taas saat jossain asennossa riittävän paksun kakun, asia on OK. Kahden kupin painike tuplaa myllyn käyntiajan ja siten kahvin määrän. Kahden kupin kakun pitäisi olla tuplasti paksumpi, kuin yhden kupin kakun. Onko sinulla näin?

Tilanteissa, joissa koneen uuttoyksikkö on hajonnut tai likaantunut/rasvoittunut piloille, ratkaisu on helppo. uuden uuttoyksikön saa 50-60 eurolla. Sen voi vaihtaa itse niks-naks 10 sekunnissa. Mutta tämä helppo ratkaisu ei tuo ratkaisua sinun ongelmaasi.
Kirjattu