Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Baratza Vario vs Cimbali Max Hybrid?  (Luettu 2736 kertaa)

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 632
Baratza Vario vs Cimbali Max Hybrid?
« : Joulukuu 19, 2015, 21:42:00 ip »

http://badgerandblade.com/vb/showthread.php/195057-Baratza-Vario-VS-Cimbali-Max-Hybrid-(Black-Cat-Honey-Badger)

Onko Vario tosiaan parempi kuin varsin hyvän maineen omaava hybridi? Siitä seikasta, että kumpi em. myllyistä on toiminnassa vielä 2050 -luvulla ei ole epäselvyyttä laisinkaan. Nämä Mahlkönig / Baratza -myllyt ovat melkoisen rimpuloita olemukseltaan. Eikä eri foorumeilla esiintyvät tarinat niiden puhdistamisen vaikeudesta ja muutenkin epäluotettavasta toiminnasta / kalibroinnista ainakaan vahvista näiden laitteiden mainetta poisitiiviseen suuntaan. Varion jauhatuskyky on kuitenkin laadullisesti ilmeisen kovaa tasoa, vaikka kestävyydessä se ei isompien rohmujen tasolle pääse.

Ihmetyttää hieman tuon em. testin yhteydessä olevat kuvat? En ole KOSKAAN saanut omalla myllylläni noin paakkuista kahvia, mitä Cimbalilla on jauhettu. Tekstissä jopa mainittiin käytetyn ahkerasti annostelijaa klap-klap -menetelmällä jauhatuksen aikana. Minäkin käytän klap-klapia ja lopputulos on paaaaalllljjjjoooon paremman näköistä kuin noissa em. kuvissa olevat. Weissaamisen lopetin kokonaan i-minin vaihduttua nykyiseen Rancilioon. Sitä en edes väitä, etteikö weissaamisella pääsisi vieläkin parempaan tulokseen, mutta en vain ole nähnyt sitä tarpeelliseksi. Satuinnaisesti kanavointia sinkulla(silloin yleensä kahvia vain 7g), mutta tuplan kanssa hyvin harvoin.

Tänään tein muutaman shotin Lavazzan bulkkikahvista. Single 11g, uutto 35s, essoa 17g. Nakukahvan kanssa pääsin seuraamaan uuttoa tarkemmin. Pitänee vetää nauhalle, niin voi osaavammat kommentoida, kun itse en ole asiaan niin vahvasti vihkiytynyt. Jauhatus on vielä hieman liian hienoa, kun uuttoaika venähti pitkäksi. Tavoitteenani olisi päästä 25s / 18g. Kakut ovat olleet kautta linjan kuivia, mihin vaikuttaa tietty pienoinen "ylilataus". Lopputuote oli "ihan hyvää" espressoa, vaikkakin ilman robustaa hieman liian kesyä omaan makuuni.
Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST, LaPavoni Europiccola, 1zpresso JX Pro, Wilfa WSCG-2*

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2576
Vs: Baratza Vario vs Cimbali Max Hybrid?
« Vastaus #1 : Joulukuu 20, 2015, 00:51:38 ap »

En itse mitenkään mieltänyt Variota paakuttomaksi, sähköä ainakin osaa tehdä kiitettävästi johonkin papuun, mutta sen viimeisimmän metaliversion, Forten kai voisi odottaa olevan rakennekestävyydeltään normaali, tosin sähköpuolta soisi kehitetyn myös vastaavasti, ettei laite uuvahda kuten omani -tosin metralliversio hyppääkin pikkumyllyjen hintatason yläpuolelle aika reippaasti. Mikäö noissa Variossa lopulta uuvahtaa on itseltä unohtunut, kun tuli oma siirrettyä eläkevirkaan aeropressin syöttäjäksi. Voisihan tuota sinänsä ola hauska verrata suoraan Eurekaan jos se jaksisi esprossokarkeutta.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 20, 2015, 01:04:36 ap kirjoittanut OskuK »
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::