Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: IMS sihdit  (Luettu 27537 kertaa)

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 934
Vs: IMS sihdit
« Vastaus #30 : Helmikuu 12, 2016, 16:26:50 ip »

Yleisesti ottaen virtausnopeus vaikuttaisi olevan yhteydessä siihen miten paljon saa anteeksi vikoja espresson teossa ja siksipä tasaiset/suuremmat reiät tekivät vst:n sihdeistä "vaikeampia" jopa siinä määrin että Gwilym Davies mietti niiden soveltuvuutta aloittelijoille. Varmaan on sama tilanne myös IMS:n sihdeillä.

Suuremmilla annoksilla on enemmän "vapausasteita" sekä itsekorjautuvuutta ja kokemus kertoo, että esim. 20 gramman kahvi on helpompi saada valumaan tasaisesti kuin 17 gramman kahvi. Nopea valuminen ja samalla myös auttamattoman hidas valuminen vaikuttaisivat lisäävän kanavoimista.

Ims:n ilmoittama 18-22 grammaa kuulostaa aika suurelta vaihtelulta ja voisi arvailla, että vastaisi kooltaan n. 20 grammaista vst:tä.
Kirjattu
"We sales specialty coffee"

jpetrow

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 85
Vs: IMS sihdit
« Vastaus #31 : Helmikuu 12, 2016, 18:21:05 ip »

Täältä muuten löytyy sekä IMS että VST...

http://cafe-kultur.de/

Omien kokemusten perusteella Cafe kultur kannattaa kiertää ja kaukaa.

Tilattua VST-sihtiä ei kuulunut kolmen kuukauden jälkeenkään, vaikka tilaushetkellä ja koko ajan sen jälkeenkin varastosaldoa muka oli. Alkuun tarjottiin sekalaisia selityksiä kunnes lopulta seurasi täysi radiohiljaisuus. Lopulta ei auttanut kuin reklamoida luottokorttiyhtiön kautta jotta sain rahat takaisin. Jenkkifoirumeilla on vastaavia kokemuksia. Olisi pitänyt uskoa.

Oma suositus on laittaa muutama euro lisää ja tilata luotettavasta paikasta.
Kirjattu

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2232
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: IMS sihdit
« Vastaus #32 : Helmikuu 12, 2016, 18:31:08 ip »


HB:n Socratic Coffee VST/IMS -keskustelussa on tuotu esille mielipiteitä siihen suuntaan, että IMS:n kopat olisivat jonkin verran anteeksiantavampia kuin VST:n.
http://www.home-barista.com/knockbox/socratic-coffee-ims-baskets-vs-vst-baskets-t39958-20.html

Mistähän tämä voisi johtua? Onko niissä reikien koko/määrä kuinka lähelle?
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Jani73

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 172
Vs: IMS sihdit
« Vastaus #33 : Helmikuu 12, 2016, 18:58:42 ip »

Fedelen mukaan niihin valssataan yleensä jotku painaumat ja hiotaan toiselta puolelta, jonka seurauksena on rei'issä paljon vaihtelua....

Tutkin pienellä taskukokoisella mikroskoopilla Bezzeran vakiosihtiä. Ei mikään kovin kaunis ilmestys. Reiät ilmeisesti alapuolelta valssattu ja ne oli suht kapeat ja pitkänomaiset reiät. Yläpuolelta sitten paljastuu varsinaisen reiän muoto tai tässä tapauksessa muodottomuus. Noita ei oltu hiottu, mutta se yläosa oli joka reiän kohdalta erikseen vedetty jollakin leikkaavalla terällä auki.
Kirjattu

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2232
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: IMS sihdit
« Vastaus #34 : Helmikuu 12, 2016, 19:42:44 ip »

Tutkin pienellä taskukokoisella mikroskoopilla Bezzeran vakiosihtiä. Ei mikään kovin kaunis ilmestys. Reiät ilmeisesti alapuolelta valssattu ja ne oli suht kapeat ja pitkänomaiset reiät.

Näkyikö ihan silmillä eroavaisuuksia koissa eri puolella sihtiä? Niiku epätasapainosuutta?
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Jani73

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 172
Vs: IMS sihdit
« Vastaus #35 : Helmikuu 12, 2016, 20:02:25 ip »

Ei siinä oikein tuollaista löytynyt. Samaa epäpyöreää kokoluokkaa ne suurinpiirtein oli.
Hmm, pystyisiköhän Osku makrokuvailemaan omia sihtejään? Noo ei pakko, lähinnä jos mielenkiintoa löytyy. :)
Kirjattu

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1567
Vs: IMS sihdit
« Vastaus #36 : Helmikuu 12, 2016, 20:04:20 ip »

Omien kokemusten perusteella Cafe kultur kannattaa kiertää ja kaukaa.

Hmm, olen joskus sieltä tilaillut ja ihan mallikkaasti meni. Ehkä tilaankin vähän pienemmän paketin - jos nyt edes tilaan...
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

koomikko

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 209
Vs: IMS sihdit
« Vastaus #37 : Helmikuu 12, 2016, 20:50:57 ip »

Joskus taannoin kun hommasin LM strada korit, joiden väitettiin vastaavan vst-koreja, niin katselin niitä mikroskoopilla. Noissa oli aikakin hyvin symmetriset reiät. Mukana olikin oikein hienot todistukset mittauksista ;)

Pitäisikin varmaan verrata niitä ja tuota IMS sihtiä...
Kirjattu

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 934
Vs: IMS sihdit
« Vastaus #38 : Helmikuu 12, 2016, 21:24:01 ip »

Onko ims:n suihkusihdeistä kertynyt kokemusta foorumilla?  Jos virtausnopeutta voi hidastaa suihkusihdillä, niin imo olis ims kova ehdokas Nobelin rauhanpalkinnolle..
Kirjattu
"We sales specialty coffee"

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2232
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: IMS sihdit
« Vastaus #39 : Helmikuu 12, 2016, 22:07:00 ip »

Jos virtausnopeutta voi hidastaa suihkusihdillä, niin imo olis ims kova ehdokas Nobelin rauhanpalkinnolle..

Vähentäisi uutto-ongelmia?
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 632
Vs: IMS sihdit
« Vastaus #40 : Helmikuu 12, 2016, 23:23:48 ip »

Onko ims:n suihkusihdeistä kertynyt kokemusta foorumilla?  Jos virtausnopeutta voi hidastaa suihkusihdillä, niin imo olis ims kova ehdokas Nobelin rauhanpalkinnolle..

Vaihdoin IMS suihkusihdin vanhan tilalle, mutta en ole tarkastellut mitenkään analyyttisesti mahdollista muutosta vaihdon jälkeen. Mihin tulisi kiinnittää erityisesti huomiota ja miten sen pystyisi toteamaan edes hieman tieteellisesti?
Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST, LaPavoni Europiccola, 1zpresso JX Pro, Wilfa WSCG-2*

Jani73

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 172
Vs: IMS sihdit
« Vastaus #41 : Helmikuu 12, 2016, 23:32:34 ip »

Mutta jos erilainen suihkusihti vähentää virtausnopeutta, eikö se helposti vähennä myös painetta itse kahvikakussa..vai miksi sitä pitäisi kutsua.
Kirjattu

hsm

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 185
Vs: IMS sihdit
« Vastaus #42 : Helmikuu 12, 2016, 23:45:25 ip »

Eikö pikemminkin päinvastoin? Jos virtausvastus on suurempi, painekin on suurempi kahvikakussa.
Kirjattu

Jani73

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 172
Vs: IMS sihdit
« Vastaus #43 : Helmikuu 12, 2016, 23:55:09 ip »

No mä ymmärtäisin niin että jos suihkusihti, joka siis on ennen kahvikakkua,joka rajoittaa virtausta, kasvattaa painetta suihkusihdin ja pumpun välillä, eikä suihkusihdin ja kahvan sihdin välillä olevassa kahvikakussa.
Kirjattu

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 934
Vs: IMS sihdit
« Vastaus #44 : Helmikuu 12, 2016, 23:55:38 ip »

Painettahan säädetään pumpusta ja gicleuritkin sijaitsee ennen kakkua, joten en tiedä miksi sen pitäisi vaikuttaa kahviin kohdistuvaan paineeseen. Vähän asiasta toiseen niin 9 baarin paine on myös vissiin yksi fiksoituneista säännöistä, joille kuitenkaan ei löydy perusteita kupista.
Scott Raon mukaan paine pitäisi säätää niin, että virtaus olisi mahdollisimman nopea ja käytännössä tämä usein tarkoittaa n. yhdeksää baaria. Toisaalta jos liian nopeat valumiset ovat ongelmana (vrt. ek43 & <18 g. annostukset), niin paineen laskeminen auttaa uuttoaikojen pidentämisessä.

Käytännössä hidas virtaus lisää espresson korjautuvuutta ja siksi vibraatiopumpulliset koneet ovat "helppoja" verrattuna esim. kuristamattomiin old school-lineoihin.
Kirjattu
"We sales specialty coffee"