Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Nespresson kapselikahvit  (Luettu 77331 kertaa)

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 631
Vs: Nespresson kapselikahvit
« Vastaus #90 : Maaliskuu 01, 2016, 17:23:50 ip »

Saako joistain koneista tuon 20ml ulos? Ainakin Latissimassa minimi oli 25ml.

Kyllä mun karvalakkimallilla (Essenza) saa säädettyä veden määrän haluamakseen.
Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST, LaPavoni Europiccola, 1zpresso JX Pro, Wilfa WSCG-2*

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1595
Vs: Nespresson kapselikahvit
« Vastaus #91 : Maaliskuu 01, 2016, 17:55:03 ip »

Kävin joulun kupeessa nespressolla maistamassa heidän espressoaan, pyysin hieman lyhyempänä. Jokin SO Etiopia tai vastaava oli, kiva myyjätär ja kaikki.
Maku oli sit, no jaa, perus tylsä. En saanut mehukkuutta irti, vaikka sitä lupailtiin, ja lyhyenläinen Esso oli sen n. 30ml.
Pitäis varmaan käydä uudelleen maistelemassa, sillä tästä nyt jäi lähinnä paha maku loppupeleissä.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 631
Vs: Nespresson kapselikahvit
« Vastaus #92 : Maaliskuu 01, 2016, 18:13:14 ip »


Maku oli sit, no jaa, perus tylsä.

Kyllä. Hyvä barista saa normiespressosta irti enemmän.

Lahden erikoiskahviloissa hyvän espresson ja capuccinon valmistus näyttäisi olevan täysin ylivoimainen tehtävä. Pitää ottaa ensi kerralla kuvia malliksi. Sitä makua en pysty kuvailemaan, mutta omien kokemusteni perusteella, heidän kannattaisi siirtyä Nespressoon tai podikahveihin. Tosin se maidon vaahdotus jäisi yhä ongelmaksi.

Onko muilla kokemuksia niistä auto-frothing -systeemeistä, kun näyttäisi sellaiset olevan käytössä ainakin kolmessa kahvilassa. Siis koneissa on kaksi höyrytysvartta, joista toinen on automaatti. Näyttävät olevan baristoilla ahkerassa käytössä, ainakin näillä kulmilla, mitä hieman ihmettelen, kun katsoo millainen on lopputulos.
Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST, LaPavoni Europiccola, 1zpresso JX Pro, Wilfa WSCG-2*

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2231
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Nespresson kapselikahvit
« Vastaus #93 : Maaliskuu 01, 2016, 18:15:02 ip »


ja lyhyenläinen Esso oli sen n. 30ml.

Nespresson virallinen "ristretto" määritelmä on se 25ml nestettä, eli creman kanssa voi olla joku 30ml. Koska tekevät siellä liikkeessä Latissima Touchilla, niin eiköhän ne ole painaneet sen tehdat "ristreton", eli sen 25ml.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Scambi

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 24
Vs: Nespresson kapselikahvit
« Vastaus #94 : Maaliskuu 01, 2016, 19:01:07 ip »

Kävin joulun kupeessa nespressolla maistamassa heidän espressoaan, pyysin hieman lyhyempänä. Jokin SO Etiopia tai vastaava oli, kiva myyjätär ja kaikki.
Maku oli sit, no jaa, perus tylsä. En saanut mehukkuutta irti, vaikka sitä lupailtiin, ja lyhyenläinen Esso oli sen n. 30ml.
Pitäis varmaan käydä uudelleen maistelemassa, sillä tästä nyt jäi lähinnä paha maku loppupeleissä.

Jos käyt niin kannattaa ottaa joku vahvemman pään kapseli, vakiovalikoimasta esim. Kazaar tai Dharkan.
Kirjattu
Moccamaster, Nespresso U

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2231
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Nespresson kapselikahvit
« Vastaus #95 : Maaliskuu 01, 2016, 19:18:00 ip »

Jos käyt niin kannattaa ottaa joku vahvemman pään kapseli, vakiovalikoimasta esim. Kazaar tai Dharkan.

Vain jos tykkää tummapaahtosista.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 631
Vs: Nespresson kapselikahvit
« Vastaus #96 : Maaliskuu 01, 2016, 23:28:40 ip »

Tässä hieman tietoa cremasta. Joo, Nespressohan tässä takana  ;)

https://www.youtube.com/watch?v=qaUZcbLPTBA
Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST, LaPavoni Europiccola, 1zpresso JX Pro, Wilfa WSCG-2*

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2231
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Nespresson kapselikahvit
« Vastaus #97 : Maaliskuu 02, 2016, 07:32:12 ap »

Tässä hieman tietoa cremasta. Joo, Nespressohan tässä takana

Nespresson Crema on ihan erilaista ku espresson crema, jota ei ole tuotettu painefiltterillä. Ottamatta siis kantaa kumman crema itsessään maistuu paremmalta, niin ne ovat erilaiset.

On surkuhupaisaa, että tämä "scientist" selittää, kuinka barista arvio drinkin onnitumista Creman avulla, vaikka nespressossa se painesihti tuottaisi sen Creman vaikka sahanpuruista ja vaikka uutto olisi kuinka päin mäntyä tahansa.

Mutta siis koko tuo "tutkimus" kannattaa ottaa siitä näkökulmasta, että se on feikki cremaa, eikä aitoa joka syntyy kun kahvikakku luo paineen eikä painesihti. Koostumus on eri ja maku on eri. Visuaaliset johtopäätelmät toki linee pätevät suurimmilta osin.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 631
Vs: Nespresson kapselikahvit
« Vastaus #98 : Maaliskuu 02, 2016, 11:16:39 ap »

Nespresson Crema on ihan erilaista ku espresson crema, jota ei ole tuotettu painefiltterillä. Ottamatta siis kantaa kumman crema itsessään maistuu paremmalta, niin ne ovat erilaiset.

On surkuhupaisaa, että tämä "scientist" selittää, kuinka barista arvio drinkin onnitumista Creman avulla, vaikka nespressossa se painesihti tuottaisi sen Creman vaikka sahanpuruista ja vaikka uutto olisi kuinka päin mäntyä tahansa.
Mutta siis koko tuo "tutkimus" kannattaa ottaa siitä näkökulmasta, että se on feikki cremaa, eikä aitoa joka syntyy kun kahvikakku luo paineen eikä painesihti. Koostumus on eri ja maku on eri. Visuaaliset johtopäätelmät toki linee pätevät suurimmilta osin.

Heh heh...I just don't care...maku on pääasia  ;D

Saattaahan tuo kahvisnobeille ollakin jonkinlainen kynnyskysymys  ;).

En tosiaan ole laitetta koskaan purkanut, enkä tiedä minkälaista komponenttia sen kapseliaukon jälkeen vielä löytyy, mutta en usko siellä mitään sellaista perinteistä "painesihtihässäkkää" olevan. Päälimmäisenä tulee mieleen kommenteistasi, että:"väärin sammutettu".
Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST, LaPavoni Europiccola, 1zpresso JX Pro, Wilfa WSCG-2*

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2231
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Nespresson kapselikahvit
« Vastaus #99 : Maaliskuu 02, 2016, 11:37:58 ap »

Heh heh...I just don't care...maku on pääasia

Olen siis samaa mieltä. Siksi en nespressokonetta omistakkaan.

Lainaus
Saattaahan tuo kahvisnobeille ollakin jonkinlainen kynnyskysymys

En minä tehnyt mitään vertailua maun tai hyvyyden suhteen. Siis postasit videon joka käsitteli Creman vaikutusta makuun. Koska se Crema on nespressossa täysin erilaista ku oikeassa espressossa, niin mitkään tuon tutkimuksen verrtailut eivät päde. En sanonut että se on kyynnyskysymys millään tavalla, vaan yritin sanoa, että nuo kaikki tutkimukset pätevät vain nespresson cremaan, eivätkä espressoon cremaan.

Lainaus
En tosiaan ole laitetta koskaan purkanut, enkä tiedä minkälaista komponenttia sen kapseliaukon jälkeen vielä löytyy, mutta en usko siellä mitään sellaista perinteistä "painesihtihässäkkää" olevan.

On siellä. Monet uuttavat sillä esimerkiksi teetä (joita saa valmiina kopiokapseleina tai tyhjiä kapseleita voi täyttää itse). Käytännössä irtotee ei luo mitään painevastiketta, joten se paine on pakko pitää jonkinlaisella painesihdillä tai muulla sen kaltaisella ratkaisulla.

Lainaus
Päälimmäisenä tulee mieleen kommenteistasi, että:"väärin sammutettu".

Mikä kohta kommentissani ei pitänyt faktisesti paikkaansa? Ottamatta kantaa nespresson hyvyyteen, niin se nyt vaan on fakta, että painesihti tuottaa erilaista cremaa, jonka vertailu ei ole väistämättä pätevää tavallisen creman kanssa. Samaten kuin se on fakta, että painesihdillä se, että cremaa syntyy ei kerro kahvin onnitumisesta yhtään mitään toisin kuin perinteisessä espressossa.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2231
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Nespresson kapselikahvit
« Vastaus #100 : Maaliskuu 02, 2016, 12:02:28 ip »

maku on pääasia [..] kahvisnobeille

Koska viestisi implikoi niin vahvasti, että olen joku reaaliteeteistä irtautunut kahvisnobi, niin suosittelen vaikka tutkimaan viestihistoriaani taakseppäin.

1) Olen edelleen sitä mieltä, että Nespresso on paras tapa tehdä kotona espresson tai varsinkin cappuchinon kaltaista juomaa napinpainalluksella.

2) Mitä tulee makuun, niin väitän että jos verrataan nespressoa ja laadukkaista tuorepavuista tehtyä espressoa keskenään, niin vähintään 9/10 ei kahvia juurikaan harrastavasta kaduntallaajasta sanoisi vertailevassa sokkotestissä heti, että Nespresso jää selvästi kakkoseksi.

Nespressoa on silti toki tarpeetonta verrata manuaalikoneella baristan uuttamaan laadukkaaseen espressoon, koska se espresso ei tule kätevästi suoraan koneesta yhtä nappia näpäyttävän kuluttajan painnalluksesta. Vertailu on siis epäreilu, mutta JOS sellainen vertailu tehdään niin voittajasta ei ole minusta epäselvyyttä. Ja en nyt puhu kahviharrastajista, vaan ihan tavallisista kaduntallaajista.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 631
Vs: Nespresson kapselikahvit
« Vastaus #101 : Maaliskuu 02, 2016, 12:07:43 ip »


On siellä. Monet uuttavat sillä esimerkiksi teetä (joita saa valmiina kopiokapseleina tai tyhjiä kapseleita voi täyttää itse). Käytännössä irtotee ei luo mitään painevastiketta, joten se paine on pakko pitää jonkinlaisella painesihdillä tai muulla sen kaltaisella ratkaisulla.

Mikä kohta kommentissani ei pitänyt faktisesti paikkaansa? Ottamatta kantaa nespresson hyvyyteen, niin se nyt vaan on fakta, että painesihti tuottaa erilaista cremaa, jonka vertailu ei ole väistämättä pätevää tavallisen creman kanssa. Samaten kuin se on fakta, että painesihdillä se, että cremaa syntyy ei kerro kahvin onnitumisesta yhtään mitään toisin kuin perinteisessä espressossa.

Kokeilin uuttaa irtoteetä omalla kahvakoneellani. Onnistui. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että kahvakoneessanikin on painesihti? Jos ei tarkoita, niin miksi se sitten onnistui?

Nespressolaitteessa on kapselikammion jälkeen metallinen ritilä, jossa on myös piikit kapselin puhkaisemiseksi. Käsittääkseni tämä metallinen "ritilä" on verrattavissa lähinnä kahvakoneen filtterikoppiin. Nespressossa myös kapselilla on oma funktionsa paineen suhteen.

No, väite jostakin feikki-cremasta ja aidosta on hieman pielessä. Ei ole olemassa mitään feikki-cremaa, ainakaan Nespressossa. Sahanpurut oli jo niin paksua tuubaa, että sen jätän omaan arvoonsa.

tässä hieman hälvennetään yleisiä käsityksiä Nespressosta, mitä täälläkin esiintyy yllättävän paljon...

http://kitchenboy.net/blog/nespresso-crema-fact-from-fiction/
Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST, LaPavoni Europiccola, 1zpresso JX Pro, Wilfa WSCG-2*

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 631
Vs: Nespresson kapselikahvit
« Vastaus #102 : Maaliskuu 02, 2016, 12:12:01 ip »

Koska viestisi implikoi niin vahvasti, että olen joku reaaliteeteistä irtautunut kahvisnobi, niin suosittelen vaikka tutkimaan viestihistoriaani taakseppäin.


En tarkoittanut mitään pahaa tuolla, vaan lainasin ihan omaa kuvaustasi itsestäsi... ;D

Siinä on ThermoBlock ja paineistettu kahva. Molemmat yleisesti kirosanoja esimerkiksi kaltaisestani kahvisnobista.
Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST, LaPavoni Europiccola, 1zpresso JX Pro, Wilfa WSCG-2*

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2231
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Nespresson kapselikahvit
« Vastaus #103 : Maaliskuu 02, 2016, 12:23:30 ip »

Kokeilin uuttaa irtoteetä omalla kahvakoneellani. Onnistui. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että kahvakoneessanikin on painesihti? Jos ei tarkoita, niin miksi se sitten onnistui?

Kokeile uuttaa kahvakoneella jossa ei ole painesihtä nesteellisesti sama määrä teetä kuin nespressolla ja tulet huomaamaan että nespressossa makua on paljon enemmän. Se johtuu juuri siitä painesihdistä tai muusta vastaavasta ratkaisusta.

Lainaus
Nespressolaitteessa on kapselikammion jälkeen metallinen ritilä, jossa on myös piikit kapselin puhkaisemiseksi. Käsittääkseni tämä metallinen "ritilä" on verrattavissa lähinnä kahvakoneen filtterikoppiin. Nespressossa myös kapselilla on oma funktionsa paineen suhteen.

Se on ihan sama luovatko sen painesihdin efektin kapseliin puhkaistut reät ja se filtteri yhdessä vaiko mikä. Oleellista on, että siihen muodostuu samantyyppinen paineratkaisu, kuin painesihdeissä.

Lainaus
No, väite jostakin feikki-cremasta ja aidosta on hieman pielessä. Ei ole olemassa mitään feikki-cremaa, ainakaan Nespressossa. Sahanpurut oli jo niin paksua tuubaa, että sen jätän omaan arvoonsa.

Itse olen saanut painesihdillä Crermaa vähän kaikella. Epäilen tällähetkellä kovasti, että sitä syntyy sahanpuruillakin. Tätä voisinkin jossain välissä kokeilla espressokoneen painesihdillä. Nespressoa tai täytettäviä podeja en omista, niin niitä en voi kokeilla.

Lainaus
tässä hieman hälvennetään yleisiä käsityksiä Nespressosta, mitä täälläkin esiintyy yllättävän paljon...

http://kitchenboy.net/blog/nespresso-crema-fact-from-fiction/

Minä en ole esittänyt mitään noita väitteitä mitä tuolla väitetään, eikä tuolla puhuta mitään painesihdistä?

En tarkoittanut mitään pahaa tuolla, vaan lainasin ihan omaa kuvaustasi itsestäsi...

Joo kahvisnnobiudestani en ole erimiltä, mutta tapa jolla se tuotiin esiin oli nähdäkseni väärä, koska en ylenkatso nespressoa millään tavalla. Enkä ole levitellyt noita vääriä huhuja joita implikoit minun levittäneet laittaessasi linkin. Päinvastoin olen epäillyt niitä, kun tässäkin ketjussa niitä on esitetty.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1544
Vs: Nespresson kapselikahvit
« Vastaus #104 : Maaliskuu 02, 2016, 13:29:15 ip »

Heh heh...I just don't care...maku on pääasia  ;D

Olen siis samaa mieltä. Siksi en nespressokonetta omistakkaan.

Näin just. Jos vain maku ratkaisee, niin Nespressolle ei ole sijaa tässä maailmassa. Mutta jos helppous yms. seikat ovat merkitsevämpiä, niin lienee sille eittämättä paikkansa.

Kahvisnobeille tämä dilemma on helppo ratkaista. ;)
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E