Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Espresson valmistamisesta ja myllyistä  (Luettu 4265 kertaa)

jpetrow

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 85
Espresson valmistamisesta ja myllyistä
« : Toukokuu 22, 2015, 00:00:18 ap »

Törmäsin tällaiseen Periscope-lähetykseen ja ainakin itelleni oli mielenkiintoinen pätkä. Ajattelin jakaa jos vaikka joku ei ole vielä nähnyt:
https://www.youtube.com/watch?v=702hY1Pv_Hw

Ihan mielenkiintoista nähdä onko nuo kapean jakauman myllyt espresson tulevaisuus jos paahtajatkin alkavat ottaa ne huomioon.
Kirjattu

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1567
Vs: Espresson valmistamisesta ja myllyistä
« Vastaus #1 : Toukokuu 23, 2015, 00:31:11 ap »

Kiitos, melkoisen mielenkiintoinen video. En ole ennemmin nähnyt.

Näistä samoista asioista toki on jo keskusteltu maalimalla jo ainakin parin vuoden verran (esim Home-barista.com).
Perger ja Kaminsky etunenässä (ja näköjään myös Wendelboe), mutta on syytä huomioida että kaikki tässä maailmassa eivät ole heidän kanssaan samaa mieltä. Itse toki huomaan komppaavani vesseleitä suuressa määrin, mutta silti yritän pitää mielessä, että kahvi on makuasia. Jokainen on oman makukäsityksensä suhteen aina (no, yleensä, tai ainakin joskus) oikeassa. Skandinaaviassa mitä ilmeisimmin tupataan yleisimmin olemaan samaa mieltä kuin em. kahvipersoonat. Mielestäni hyvä niin.  ;)

Kaikki eivät kuitenkaan jaa samaa käsitystä ideaalista espressokahvista ja uuttoprosenttien suorasta vertaavuudesta kahvin erinomaisuuteen. En väitä, että kukaan on väärässä, mutta väitän, että viimeistä sanaa ei ole vielä sanottu...

Lähes olemattoman aasinsillan kautta, tässä linkki Hoffan Nespresso-pohdiskeluihin, joissa on paljon yllättävää uuttoprosenttien tuijottajille:
http://www.jimseven.com/2015/05/21/an-analysis-of-nespresso-part-i/
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2232
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Espresson valmistamisesta ja myllyistä
« Vastaus #2 : Toukokuu 23, 2015, 11:02:58 ap »


Lähes olemattoman aasinsillan kautta, tässä linkki Hoffan Nespresso-pohdiskeluihin, joissa on paljon yllättävää uuttoprosenttien tuijottajille:
http://www.jimseven.com/2015/05/21/an-analysis-of-nespresso-part-i/

Kiintoisa pätkä.

"Pulling shots of espresso is huge fun, if you want it to be. It’s a massive inconvenience if you don’t. Speciality coffee doesn’t offer anything to the consumer who wants to drink great espresso at home, but doesn’t want a new hobby."

Tuota yritän aina terottaa itselleni.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini