Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Kysymys cremasta (Silvia)  (Luettu 20643 kertaa)

Woodpecker

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 24
Vs: Kysymys cremasta (Silvia)
« Vastaus #30 : Kesäkuu 02, 2015, 19:44:29 ip »

Oletan että täälläkin moni Silvian käyttäjä käyttää eri kahvojen lisäksi myös eri valmistajien filttereitä. Kannattaako esim. tuplafiltterin vaihtaminen toiseen ja mitä sillä voi saavuttaa?  ???
Kirjattu

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1593
Vs: Kysymys cremasta (Silvia)
« Vastaus #31 : Kesäkuu 02, 2015, 22:48:59 ip »

VST-koreilla on kyl mielestäni saanut hyvin makuja selkeästi esiin. Alkuun voi olla vähän vaikea totutella, mut ei se kauaa ota.
Myös L&M:n koreja käytin ennen noita.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

Woodpecker

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 24
Vs: Kysymys cremasta (Silvia)
« Vastaus #32 : Kesäkuu 03, 2015, 22:43:10 ip »

Mistä olet hankkinut?
Kirjattu

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1593
Vs: Kysymys cremasta (Silvia)
« Vastaus #33 : Kesäkuu 04, 2015, 00:30:21 ap »

Kimppatilaus oli aikoinaan, sit myin pois kun kone vaihtui, ja kun se taas vaihtui niin taisin uuden mukana tilata.

En heti kyllä muista mistä saisi halvimmillaan noita.
Britit?
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

Rankeh

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 29
Vs: Kysymys cremasta (Silvia)
« Vastaus #34 : Kesäkuu 04, 2015, 08:53:55 ap »

Briteistäkin juu saa.

Tosin tällä hetkellä punnan kurssi on niin epäedullinen, etten tiedä kannattaako.

http://coffeehit.co.uk/vst

Sitten on toki esim. cafekultur Saksassa...

http://cafe-kultur.de/collections/portafilter-1/Portafilter+VST
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2078
Vs: Kysymys cremasta (Silvia)
« Vastaus #35 : Kesäkuu 04, 2015, 09:40:24 ap »

Vaikka Häsältä ja ota samalla kahvia mukaan:
http://www.hasbean.co.uk/products/vst-filter-basket
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

opheinonen

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 265
Vs: Kysymys cremasta (Silvia)
« Vastaus #36 : Kesäkuu 04, 2015, 18:25:52 ip »

15g vai 18g. Pakkohan tämä VST on testata.
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione V2+Mazzer Minia A+Pharos+Niche Zero

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1593
Vs: Kysymys cremasta (Silvia)
« Vastaus #37 : Kesäkuu 04, 2015, 19:37:53 ip »

Ääni 18g:lle
Itsellä 17g ja hyvin vetää enempikin tarvittaessa.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1534
Vs: Kysymys cremasta (Silvia)
« Vastaus #38 : Kesäkuu 04, 2015, 22:59:22 ip »

Ääni 18g:lle

Samoin. Omassa käytössäni toimii sen verran hyvin 16-20g annoksilla, etten ole (vielä ;)) kokenut muita tarpeellisiksi.
Noita 18g sihtejä tosiaan saa mm. HasBeanilta ja Square Milesta.

Kafekulturista taitaa saada 17g sihdin (muistaakseni) ja myös siihen (ja miksei muihinkin vst-sihteihin) nätisti sopivan 58,4mm Torr-tampperin. Tilasin oman tampperini sieltä ja postikulut olivat maltilliset.
Ja jos minulta kysyttäisiin, niin litteäpohjainen tampperi, mutta se on makuasia, josta on monta mielipidettä.  ;)

Sitten vielä pitää päättää haluaako ridged/ridgeless-mallin (omasta mielestäni ridgetön, tuskin se ura tasaisempaa uuttoa ainakaan edistää).
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

vissymies

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 133
Vs: Kysymys cremasta (Silvia)
« Vastaus #39 : Kesäkuu 05, 2015, 16:10:29 ip »

Ridgellisestä sen verran, että mua harmittaa kun ostin molempiin VST-sihteihini urallisen version ja Bezzeran mukana tulleessa kahvassa on jouset tosi tiukasti kiinni urassa. Luulen että ilman uraa sihdin saisi helpommin irti, koska se kahvan jousi ikään kuin jää siihen uran kuoppaan ja istuu siinä tosi tiukasti. Nyt luultavasti ottain ilman uraa olevan version. Muuten olen olut tosi tyytyväinen noihin ja kahvia menee niihin yleensä pari grammaa enemmän kuin malliversiossa lukee.
Kirjattu
Bezzera BZ07, OE Pharos, Mazzer MiniE, Aeropress, Hario Skerton, Hario Mini-Slim+, Wilfa WSCG-2 (Isomac Giada, Minimoka 203)

Woodpecker

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 24
Vs: Kysymys cremasta (Silvia)
« Vastaus #40 : Kesäkuu 16, 2015, 13:22:15 ip »

Ostin vaihteeksi toista papua. Crema oli oikein hyvää ja sitä oli runsaasti. On se jännää.
Kirjattu

Woodpecker

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 24
Vs: Kysymys cremasta (Silvia)
« Vastaus #41 : Kesäkuu 22, 2015, 13:09:02 ip »

Nyt on nakukahva ja olipa kivaa katsella uuttoa, roiskeista huolimatta.  :D

(Kiitos Louhen pajalle!)
Kirjattu

Miikka

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 72
Vs: Kysymys cremasta (Silvia)
« Vastaus #42 : Maaliskuu 27, 2016, 12:16:14 ip »

Jatketaas tähän ku asia liippaa läheltä, eli samainen Silvia ja ongelmia shotin säätämisen kanssa. Ristrettona saadaan kremaa aikaiseksi, mutta ongelmana tuo kahvin kitkeryys. Myllyä löysäämällä sain n. 32 sekunnin uutolla 16/32 shotin, mutta siitä puuttuu sitten taas se espresson "täyteläisyys". Maku muuten kyllä ok. Silvia pidattu eli lämpötilakin pitäisi olla kohdallaan.

Papu Paskáá ja about 1kk sitten avattu. Vai johtuuko tämä nyt siitä et join aluksi niitä tämäköitä ristrettoja 16/16, mutta tietty olisi kiva saada tuo ns. espressokin kohdalleen :)
Kirjattu

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1534
Vs: Kysymys cremasta (Silvia)
« Vastaus #43 : Maaliskuu 27, 2016, 14:00:09 ip »

Ko. papu taitaa olla 100% robustaa, joten kitkeryydestä voi olla melko vaikea päästä eroon. Etenkin kun paahto muistaakseni on hyvin tummaa (palanut sisäkumi -luokkaa) - tosin en ole maistanut suurinpiirtein kymmeneen vuoteen, joten saattaa se muisti temppuillakin, mutta epäilen...

Muutenkin suosittelen tuoreita papuja. Sillä ei juuri ole väliä milloin pussi on avattu, vaan sillä milloin pavut on paahdettu. Kannattaa kokeilla sellaisilla arabica-paahdoilla, jotka ovat max. noin viikon paahdosta. Se voi olla helpoin ja paras tie, etenkin jos haluaa cremaa ja hyvän makuista espressoa.

Robustastahan saa toki helpommin cremaa irti, mutta se maistuu robustalta. Ei siinä tietysti mitään, jos pitää robustan mausta.
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

Miikka

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 72
Vs: Kysymys cremasta (Silvia)
« Vastaus #44 : Maaliskuu 27, 2016, 14:55:08 ip »

Joo se on 100% robustaa ja makukin sen mukaista... Jännä vaan miten toi 16/32 ei mene hollilleen mutta 16/16 onnistuu, noh ehkä kaikki pavut ei ole tehty juotavaksi ns. "espressona"... Tai sit en vain osaa (epäilen jälkimmäistä).

Itseasiassa toi Paská juuri loppui, seuraavaksi olisi sit Monterivan Marchea tuossa avamaattomana, katsotaan miten sillä homma futaa.
Kirjattu