Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista  (Luettu 318774 kertaa)

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #270 : Helmikuu 19, 2009, 11:02:38 ap »

HasBeanilla näyttää tosin olevan huonosta punta/dollari suhteesta johtuen hinnannousupaineita edessä, ks. ilmoitus blogissa.
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #271 : Helmikuu 20, 2009, 09:47:58 ap »

Tshih, tulipa yllärisoitto aamulla kuljetusfirmasta ja ovat tuomassa Hasbeanin pakettia... toimitustavaksi kyllä valitsin sen edukkaamman Royal Mailin, n. 11 puntaa. Maanantaina tilasin ja tänään ovat kahvit tulossa. Onneksi soittivat tällä kertaa etukäteen niin ei jää kahvit turhaan jäätymään jonkun pakettiauton konttiin.

Tokihan se on helpompaa Hasbeanille että paketit kulkevat kuriirin kautta ja niitä ei tarvitse raijata postiin. Voi myös olla että ovat tehneet kuljetusfirman kanssa vuosisopparin joka edellyttää xxx määrän pakettien lähettämisen joka kuukausi ja sen takia laittavat myös näitä pienempiä tilauksia kuriirin kautta jotta määrä täyttyy.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

Nasuli123

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 146
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #272 : Helmikuu 21, 2009, 19:29:53 ip »

Nyt on Sumatra Lington juotu. Oli kyllä niin hyvää, että otan uudestaan jossain vaiheessa. Ensimmäisellä yrityksellä sain siihen hyvin vahvan dominoivan maun kuin vähän kuin tupakan joka siis oli niin dominoiva, että mitään muuta ei maistanutkaan. Epäilin jo, että tulikohan nyt ihan turha ostos, mutta toisella yrityksellä tuli tosi hyvää. Makeita ja hyvänmakuisia shotteja tuli, mutta nakukahvan roiskiminen vaivasi (niinkuin joka kahvissa), nostamalla annoksen 12 grammasta 13 g, vähenivät roiskeet.
Ei olisi varmaan edes koko kahvi löytänyt omaan ostoskoriini, ellei migu olisi sanonut, että sai onnistumaan soliksen kanssa:
Eli kiitokset migulle!
Kirjattu
Giotto Premium Plus + Mahlkönig K30 "Vario"
EK43, Mahlkönig Kenia

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #273 : Helmikuu 21, 2009, 23:17:24 ip »

Nyt on Sumatra Lington juotu. Oli kyllä niin hyvää, että otan uudestaan jossain vaiheessa. Ensimmäisellä yrityksellä sain siihen hyvin vahvan dominoivan maun kuin vähän kuin tupakan joka siis oli niin dominoiva, että mitään muuta ei maistanutkaan. Epäilin jo, että tulikohan nyt ihan turha ostos, mutta toisella yrityksellä tuli tosi hyvää. Makeita ja hyvänmakuisia shotteja tuli, mutta nakukahvan roiskiminen vaivasi (niinkuin joka kahvissa), nostamalla annoksen 12 grammasta 13 g, vähenivät roiskeet.
Ei olisi varmaan edes koko kahvi löytänyt omaan ostoskoriini, ellei migu olisi sanonut, että sai onnistumaan soliksen kanssa:
Eli kiitokset migulle!

Hyvä että maistui :). Täytyy varmaan seuraavaan tilaukseen tuota ottaa taas, sen verran maukas oli!

Täällä menossa Yemen Mokha Matrar. Ihan niin erikoinen ja mausteinen tämä ei ollut espressona mitä odotin. Täytyy varmaan kokeilla pressopannussa tätä myös, jotta saa selkeämmin makuvivahteet esiin.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

Lada

  • Kauppias
  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 110
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #274 : Helmikuu 24, 2009, 16:13:17 ip »

ei nyt mikään kahvikokemus, mutta hasbean kokemus:
Tilasin has beanin premium espresso blend papuja, ihan hinnan ja "topseller"-sijoutuksen takia, ja sen, että alottelevana kotibaristana pitää alottaa helpolla, mikä tuo ehkä/toivottavasti on. Mutta tilasin myös kannun, 0,6l bumper milk pitcherin. Pähkäilin tuon ja Motta 0,5sen välillä. Päädyin kuitenkin tuohon, kun luin juttuja, että tuo on ihan pätevä kannu, ja hintakin oli mottaan 13puntaa halvempi. Nyt tuli paketti, ja lapussa luki, että tuo bumper pitcheri oli out of stock, ja tilalle oli laitettu tuo mottan 0,5nen. Eipä haittaa minua, hyvän kokonen tohon silviaan, ja aina on kiva saada kalliimpaa jonkun tilalle, vaikkei se yleensä takaa tuotteen pätevyyttä. Kohta pitää testata kannu.
Kirjattu

Mariia

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 408
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #275 : Helmikuu 24, 2009, 20:16:27 ip »

Englannista kahvi tulee muuten 0% ALVilla (näin siinä kuitissa ainakin lukee) - eli tuossa suhteessa suomalainen yrittäjä ottaa hieman takkiinsa kilpailullisessa mielessä (17% ?), mutta pitää muistaa että noissa aiemmissa englantihinnoissa on ne postikulut kuitenkin mukana (ilman postikuluja kilohinta tuorepaahdolle on nyt sen 15-21 euroa ja 17% ALVilla tuo menisi jonnekin 17-25 välille).

HasBean käyttää ilmeisesti kaukomyyntiverotuksen periaatetta hyväkseen. Kaukomyynnissä arvonlisävero kannetaan kuljetuksen määränpäässä, jos myynnin määrä ylittää tietyn rajan. Suomessa vuosittainen raja on 35 000 euroa, tämän jälkeen on rekisteröidyttävä arvonlisäverovelvolliseksi Suomessa.
Kirjattu
Jos ihminen on pystytty lähettämään kuuhun, niin kyllä Oulun aamukoneeseenkin täytyy kahvit saada!

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #276 : Maaliskuu 03, 2009, 20:54:13 ip »

Tilasin kolme pussia papuja sillä halvimmalla postilla ja kesti tasan viikon. Tilasin sunnuntai-iltana ja viikon päästä maanantaina oli paketti laatikossa.

Ensimmäisenä maistissa Sumatra Takengon(Aceh).
Tämä kahvi kipuaa välittömästi ykköseksi kaikista tähän asti maistamistani. Pavut ovat melko tummia ja öljyisiä. Tuoksu on hieno, jossa mukana mukava tuoreen aukalyptuksen tuoksu. Peruspohja tuoksulla on makea, leveä ja hiukan puumainen. Jauhatus saa olla todella hienoa, niin hienoa, että hirvittää jauhaa. Cremaa tulee mukavasti ja on tummaa. Maku on mahtavan täyteläinen, hieman jopa raskas. Mukana on lievää puumaisuutta, "maata" ja tupakkaa, paahteisuutta ja kypsyyttä. Kaiken pohjalla on hienosti maukasta ja makeaa siirappia, mämmiä ja maltaisuutta. Kupissa tuoksussa on runsaasti mallasta ja mämmiä. Hapokkuus, hedelmäisyys ja kuulaus loistavat poissaolollaan. Pidän erittäin paljon tästä kahvista ja shotit onnistuvat Pavonillani tasaisen hyvin. Mokkapannulla, pressolla tai suodatinkeittimellä en ole ehtinyt kokeilemaan. Toimii mielestäni todella hienosti myös maitopohjaisilla juomilla, jolloin makea karamelli ja mämmi saavat lisää runkoa maidosta. Joidenkin mielestä hiukan liian paahtunut tai "savuinen" aromi esim.cappucinossa.

SUOSITTELEN 10p.
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

Pentu

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 194
    • Kotisivu
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #277 : Maaliskuu 04, 2009, 07:31:44 ap »

Kiva kuulla, itselläni ennen joulua papu oli suuri pettymys, joka ei toiminut edes cappuchinossa. Ehkä siinä oli todella häikkää niissä pavuissa.

PS.
Linkissä on maininta Lintong, joka oli laskussakin. Pussissa lukee juuri tuo Sumatra Takengon (Aceh)

Mutta muu ei sitten osunutkin. Ensikokeilu oli ristreton ja espresson välillä (19 g/29 g ja 106 °C), ja hämmästys oli suuri, kun ei siinä tuntunut oikein muuta kuin jokin epämiellyttävän tasainen maku. Joka vielä jäi jälkimauksikin. Tupakkaa ja useampaa maustettahan siellä kyllä piti olla, mutta ei vain nyt synkannut.
Kirjattu
ROK Espresso GC & Grinder GC, AeroPress, aiemmin Rancilio Silvia & Rocky

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #278 : Maaliskuu 04, 2009, 09:26:20 ap »

Nämä ovat juuri tämän harrastuksen oudointa aluetta, eli kuinka suuria eroja keitinten ja tekotapojen välillä on? Olisi kyllä hienoa ottaa sama papu ja keittää esimerkiksi neljällä eri espressokeittimellä siitä kahvit. Itseäni harmittaa, kun Pavonissani ei ole lämpötilansäätöä. Itselläni on mahdollisuus kokeilla kahdella eri keittimellä AEG:llä ja Pavonin Professionalilla. Joskus menee niin, että Pavonilla tylsä papu maistuukin ihan hyvältä AEG:llä.
Tietysti on vielä kaikki muutkin maunsäätelijät: mylly, vesi, paine, jauhatuksen karkeus, maistajan kieli, maistamisen ajankohta, vuodenaika, sääolosuhteet, hapenmäärä, lämpötila...

Jokainen on varmasti kokenut sen, kuinka makuihin myös turtuu. Kovan flunssan jälkeen saa kielen sanomia tulkita puhtaalta pöydältä, nenän auettua ovat reseptorit herkkinä. Näin myös korvissa.

Oma mieltymykseni on yleensä aika vahvoihin ja tummiin aromeihin. Näin myös viskin ja viinin kanssa. Pidän myös laadukkaista sikareista, joita poltan n.2kpl vuodessa. Vahvat ja vanhat juustot, tumma suklaa ja tummat naiset saavat mieleni täyttymään armeliain mielikuvin, pääkoppani kihelmöimään nautinnosta.

Jatketaan maistelua!
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

Bule

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 121
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #279 : Maaliskuu 05, 2009, 18:18:08 ip »

Tilasin pari viikkoa sitten taas papuja. Samalla ostin espressolasin ja pääsin ensimmäistä kertaa ihailemaan Guinness-efektiä. Cremaa melkein koko lasi täynnä!

Ensin join premium-blendiä, joka maistui todella hyvältä. Odotukset olivat suuret kun korkkasin Four Bean Blendin. Ainakin kaupan sivuilla on kovasti kehuttu. En tiedä mikä mättää, mutta melkein piti ensimmäinen shotti heittää pois. Maku ei ole paljoa kummentunut. Todella karvas ja jotenkin outo. Valitettavasti en osaa paremmin kuvailla. Onko foorumilaisilla kokemuksia tästä kahvista?

En tiedä mikä tuohon auttaisi, nyt uuttolämpönä on ollut 92°, 15grammaa ja siitä tulee se lasillinen eli 35-40 ml.

No, seikkailu jatkuu...  ::)
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #280 : Maaliskuu 05, 2009, 18:32:38 ip »

Odotukset olivat suuret kun korkkasin Four Bean Blendin. Ainakin kaupan sivuilla on kovasti kehuttu. En tiedä mikä mättää, mutta melkein piti ensimmäinen shotti heittää pois. Maku ei ole paljoa kummentunut. Todella karvas ja jotenkin outo. Valitettavasti en osaa paremmin kuvailla. Onko foorumilaisilla kokemuksia tästä kahvista?

Itse olen tuosta aina käsittänyt että kyseessä on suodatinblendi?
Kirjattu

Bule

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 121
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #281 : Maaliskuu 05, 2009, 20:15:45 ip »

Itse olen tuosta aina käsittänyt että kyseessä on suodatinblendi?

Oh boy.. Is my face red now...  :-[
Sehän sanotaan ihan selkeästi sivuilla: Good for filter: Yes Good for espresso: No

Kiitos taas. Aina sitä jotain oppii. Ensi kerralla ehkä muutama minuutti lisää tilaustapahtumaan...

Kirjattu

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #282 : Maaliskuu 11, 2009, 20:26:55 ip »

Nyt kupissa Indonesian Java Jampit. Pavuissa erittäin voimakas tuoksu, jossa aivan oma viehätyksensä. Makeus ja toffeen tuoksut ovat poissa ja tilalla on tummaa paahteista puuta, maata ja hiukan savuistakin. Loistava tuoksu. Pavut ovat mukavan öljyisiä ja vaativat erittäin hienon jauhatuksen, vieläkin hienomman kuin Sumatra Takegon. Crema tulee hiukan nihkeästi ja on vaaleahkoa. Tämä muistuttaa tuota sumatraa, mutta on kuivakkaampi. Tästä uupuu se makea ja leveä pohja mikä sumatrassa on. Voimakkaassa maussa on runsaasti runkoa, puumaisuutta ja 100%kaakaon aromia. Loppuvaiheessa suuhun jää aavistus savuisuutta ja puumaisuutta, hyvällä tavalla. Tästä tulee hiukan mieleen eräs puu jota polttivat malesiassa. Kyseessä jokin sademetsän valtava puu, joka palaessaan muodostaa hyvin makean hajuista savua. Savuisuus on tässä hienosti uponneena muihin makuihin. Tässä on myös yrttisyyttä, eksoottisuutta, makuja joita ei oikein osaa kuvailla. Persoonallinen ja mukavaa vaihtelua erityisesti pitkän amerikankahvi jakson jälkeen. Jälkimaku on pitkä ja ryhdikäs. Hapokkuutta tai karvautta ei ole lainkaan. Mielestäni erinomainen kahvi, muttei aivan Sumatra Takengonin veroinen. Kannattaa maistaa jos pitää idän kahveista, suosittelen! Toimii myös maitopohjaisissa juomissa, joskin mausteisuus korostuu, joten saattaisi olla erinomainen kahvi pääsiäisen herkkujen kanssa(86% suklaan kanssa loistava).
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #283 : Maaliskuu 12, 2009, 21:30:17 ip »

Pakko kompata tuota Java Jampittia. Alan pikkuhiljaa vakuuttumaan siitä, että olen idän kahvien ystävä, sillä lähes kaikki tuolta maistamani ovat miellyttäneet minua. Tuttuun itäisen kahvin tyyliin hapokkuus puuttui ja kahvissa oli vahva runko. Lisäksi mielestäni mukavan aromikas. Valitettavasti en ehtinyt nauttia kuin pari onnistunutta shottia kun vatsapöpö iski ja kahvin juonti jäi. Pussi meni toisiin suihin...

Tilauksessani oli pussi Jampittia ja kaksi pussia sigun mainitsemaa Bolivia Parasiota. Tilasin molemmat ihan sokkona, kun sai 10% alennuksen. Harmi, että tilasin näin päin, sillä Parasio on taasen luonteeltaan sellainen jota sanoisin tyypilliseksi väliamerikan kahviksi: Kevyt/kirkas, lisäksi hapokkuutta hieman liikaa minun makuuni. Pitää kokeilla säätää lämpöä hieman ylöspäin, jos se vaikka leikkaisi hieman tuota hapokkuutta.

Jännää kuinka erilaisen jauhatuksen nuo kaksi kahvia vaativat. Parasio pitää jauhaa n. 2.5 pykälää hienomaksi (Mazzerilla) kuin Jampit.
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2810
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #284 : Maaliskuu 12, 2009, 23:17:38 ip »

Jännää kuinka erilaisen jauhatuksen nuo kaksi kahvia vaativat. Parasio pitää jauhaa n. 2.5 pykälää hienomaksi (Mazzerilla) kuin Jampit.

Was? Minun piti tänään uusilla pavuilla säätää jauhatusta puoli pykälää normaalia karkeammaksi ja pidin sitä erittäin outona. Eikös se 2,5 pykälää ole jo neljännes täyttä kierrosta?
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)