Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista  (Luettu 319497 kertaa)

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #240 : Helmikuu 06, 2009, 12:48:19 ip »

Tänään saapui paketti, eli vain päivän myöhässä vaikka lumimyräkkää on ollut täälläkin. Tähän asti kaikki sujunut erittäin loistavasti Hasbeanin kanssa. Niin hyvin, että mainitsen siitä aika ajoin muiden asioiden hoidon yhteydessä. Hyvä palvelu kunnioittaa asiakasta ja siitä tulee mukava mieli.

Nyt olisi El Salvador La Fany 2008-2009 ja He Visitado. Kummankohan avaisi...

ps. muutkin tasokkaat kahvin myyjät kyllä kiinnostavat, joten jos löytyy, niin tietoa vain tänne palstalle.
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #241 : Helmikuu 06, 2009, 13:35:23 ip »

El Salvador La Fany 2008-2009. Pavuissa hyvä tuoksu, hedelmäinen ja hiukan toffeinen. Mukava kuparin sävyinen crema tuli helposti, vaikkei jauhatus ollut ihan kohdallaan. Tässä on tuttua etelä-amerikan papujen aromia/hapokkuutta. Todella leveä ja pitkä suutuntuma. Hapokkuus on korkea, mutta miellyttävä. Hedelmäisyyttä jota tukee pohjalla toffee, siirappi ja puumaiset vivahteet. Ehjä ja hieno kokonaisuus. Maku viipyy pitkään suussa. Tuoksu on makea ja vaahterasiirappimainen, johon yhdistyy mukava hedelmäisyys. Tämä on maistamistani amerikkalaisista paras tähän asti.
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

Tommi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 40
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #242 : Helmikuu 06, 2009, 13:38:09 ip »

Vielä kerran postimaksuista.

Ilmaisin, että suotuisa ensimuutos oli pian vaihtunut pelkäksi maakuljetuksen lisäämiseksi. Vastaus oli, että tämä ei ollut tarkoitus, mutta koodissa on kuulemma jotain selvitystyötä vaativaa hämminkiä ja asiaan paneudutaan.

Tällä hetkellä näyttää tarjolla olevan upsin lisäksi *Royal Mail Small Packet Prices* ja *Royal Mail (International Airmail Packets)* eli maininta maakuljetuksesta on ainakin poistunut.

Yhtä kaikki, tarkoitus ei ole pitää postituksesta perittävää maksua todellisia kuluja (so. kuori + postimerkit + pakkaaminen + hävikki, tms.) suurempina - näin minulle on useamman kerran vakuutettu ja sen tässä muillekin välitän. Ehkä tämä saa vielä ilmaisumuotonsa HB:n webisysteemissäkin. Nyt lopetan tästä aiheesta.
Kirjattu

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #243 : Helmikuu 06, 2009, 17:53:43 ip »

Tänään 6.2 saapuneessa paketissa oli 2 pussia kahvia, merkkejä £3,71 ja laskusta näkee, että postituksesta otettiin £6.07 (international airmail packets). Paketin päälle oli kirjoitettu small packet.

Tänään tuli myös hasbeanin sähköinen newsletter ja siellä oli kolmesta kahvista -10% kun ilmoittaa koodin tilatessa. Tuotahan kannattaa myös kokeilla. Ihan mielenkiintoisen kuuloinen se uusi Java.
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

K

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 39
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #244 : Helmikuu 09, 2009, 10:33:57 ap »

Tällä hetkellä näyttää tarjolla olevan upsin lisäksi *Royal Mail Small Packet Prices* ja *Royal Mail (International Airmail Packets)* eli maininta maakuljetuksesta on ainakin poistunut.

Yhtä kaikki, tarkoitus ei ole pitää postituksesta perittävää maksua todellisia kuluja (so. kuori + postimerkit + pakkaaminen + hävikki, tms.) suurempina - näin minulle on useamman kerran vakuutettu ja sen tässä muillekin välitän. Ehkä tämä saa vielä ilmaisumuotonsa HB:n webisysteemissäkin.

Tänään 6.2 saapuneessa paketissa oli 2 pussia kahvia, merkkejä £3,71 ja laskusta näkee, että postituksesta otettiin £6.07 (international airmail packets). Paketin päälle oli kirjoitettu small packet.

Toimituskulujen hintapäivitystä on tosiaan HB:n saitille tullut. Tällä hetkellä (8.1.2009) viiden pussin (1,25 kg) toimituskulut ovat £8.61, kun vielä viime vuonna (24.8.2008) toimituskulut olivat  £7.98. Eli nyt näyttäisi siltä, että toimituskustannusten korotus on hyvin maltillinen 7,9 % verrattuna "koodivirhettä" edeltäneeseen +68% tasoon.
Kirjattu
Rancilio Silvia & Rocky, BODUM CHAMBORD, Moccamaster KB 741, Ibrik
Espresso: ei makeutusta; Suodatin & presso: maidolla, ei makeutusta; Ibrik: puolimakea tai vähemmän

mika

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 41
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #245 : Helmikuu 09, 2009, 13:52:42 ip »

Olisin tilannut taas lastin, mutta 2 kg raakapapuja ei löytynyt sitten millään hakusanalla. Onko muut onnistuneet löytämään?
Mika
Kirjattu
Sosiaalisesti kyvytön insinööri ja vielä sitä tylsintä lajia

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #246 : Helmikuu 09, 2009, 14:24:42 ip »

Eikös se lähde siitä: "Choose options/ 2kg green unroasted"
Tuosta vielä olisin ollut kiinnostunut, jotta jos tilaan Hasbeanilta vaikkapa jonkin "blendin" ja siis paahtamattomana, niin tällöinhän koko sekoitus eri papuineen olisi paahdettava samassa satsissa.
Näinköhän menettelevät itsekin? Eikös siinä ole riski, että jokin papu "kypsyy" liian aikaisin jne?
Olisi varmaan tarpeen paahtaa ne erikseen, mutta ei olekaan ihan selvää, mitä papuja on käytetty seoksessa...

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #247 : Helmikuu 09, 2009, 14:27:21 ip »

Eikös se lähde siitä: "Choose options/ 2kg green unroasted"
Tuosta vielä olisin ollut kiinnostunut, jotta jos tilaan Hasbeanilta vaikkapa jonkin "blendin" ja siis paahtamattomana, niin tällöinhän koko sekoitus eri papuineen olisi paahdettava samassa satsissa.
Näinköhän menettelevät itsekin? Eikös siinä ole riski, että jokin papu "kypsyy" liian aikaisin jne?
Olisi varmaan tarpeen paahtaa ne erikseen, mutta ei olekaan ihan selvää, mitä papuja on käytetty seoksessa...

O.K.

Kyllähän ne valmiiksi blendattuina paahdetaan. Aika paljon kätevämpää silleen. Blendejä tehtäessä ovat varmasti ottaneet myös eri paahtoasteiden vaikutuksen makuun. Se ei välttämättä ole negatiivinen asia että kahvit paahtuvat eri aikaan.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 713
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #248 : Helmikuu 09, 2009, 20:11:57 ip »

Kyllähän ne valmiiksi blendattuina paahdetaan. Aika paljon kätevämpää silleen. Blendejä tehtäessä ovat varmasti ottaneet myös eri paahtoasteiden vaikutuksen makuun. Se ei välttämättä ole negatiivinen asia että kahvit paahtuvat eri aikaan.

En tiedä hasbeanista, mutta ainakin Cafe artissa kerrottiin tehtävän papujen sekoitus vasta paahtamisen jälkeen. Tai oikeastaan siten, että Brazil Daterra ja Guatemala Finca yhdessä, koska näiden paahtoprofiili samanlainen ja Ethiopian paahdetaan omassa erässään.

-Mikko-
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #249 : Helmikuu 09, 2009, 20:50:08 ip »

Steve (HasBean) on kirjoitellut ajatuksiaan blendaamisesta vuonna 2004 tänne. En tiedä mitkä on nykyisin ajatukset, mutta tuolloin kommentoi:

Lainaus
I prefer to pre blend and roast it as a whole. All I can tell you is my experience has shown me that I get the best results this way. You get a more even cup, the blend tastes as if it belongs together.
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #250 : Helmikuu 10, 2009, 15:39:52 ip »

Hasbeanin Espresso Blend menossa nyt... En tiedä onko siellä Englannissa mennyt puurot ja vellit sekaisin, mutta paahto on erittäin vaalea. Aikaisemmin on ollut tummempaa. Sekoitushan sisältää robustaa ja se yleensä vaatii melko tumman paahdon toimiakseen. Tietenkään ei se pavun väri kaikkea kerro, mutta liekö sitten muuttaneet uuden paahtimen takia paahtoprofiilia vaaleammaksi.

Enpä voinut itselleni mitään ja laitoin Stevelle noottia paahtoasteesta. Pyysi lähettämään pienen näyte-erän. Noh, laitetaan menemään ja katsotaan mitä ukko sanoo :).
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

k174850

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 3
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #251 : Helmikuu 10, 2009, 20:13:41 ip »

tilasin 13.1.2009, 2 pussia toba sulawesi espresso blend ja 2 pussia brazil espresso decaf. kun ei ollut vielä 2.2 tullut :o ilmoitin stevelle, joka käski odottaa vielä pari päivää. kun ei vielä ollut tullut 4.2, eli 3 viikkoa tilauksen jälkeen niin lähettivät uuden satsin, joka tosiaankin tuli eilen eli 9.2 (viikonloppu välissä) perille :P, paahdettu 4.2.2009. postimerkkejä 6£81 yhden kg:n satsille. mielestäni sulawesi ei ole yhtä hyvää kuin viimeksi, pitää jauhaa hienommaksi, tulee kylllä cremaa, mutta se häviää aika nopeasti  :(. decaf:ia en ole vielä testannut, viimeksi se oli mielestäni hyvää.
Kirjattu

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #252 : Helmikuu 11, 2009, 21:10:14 ip »

Uskomatonta... Mihin noita lähetyksiä katoaa? Itselläni on joulukuussa postitettu paketti vieläkin matkan päällä ja marraskuussa lähteneen olen jo tuominnut menetetyksi. Tuskin missään on varastoa, jonka nurkkaan kertyy toimittamattomia lähetyksiä. Alan jo epäillä, että jossain matkan varrella on kahvia juova postimies, joka vetää lähetyksiä välistä.
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #253 : Helmikuu 12, 2009, 15:45:32 ip »

Outoa kyllä. Erittäin harvoin tänä päivänä yleensäkään katoaa paketteja posteilla. Tuossa voi hyvinkin olla kyse jostain pitkäkyntisestä. Itselläni on kaikki paketit tulleet ajoissa, eli sunnuntai iltana tilatut ovat tulleet viimeistään perjantaina laatikkoon. Täällä pohjanmaalla on juhlamokka niin kova sana, että saavat pakettini kulkea rauhassa! ;D

Hasbeanilla tuntuu paahto olevan aina melko vaaleaa. Onko kokemusta mihin papuihin voisi steveltä pyytää hiukan tummempaa? Ei uskaltaisi summassa lähteä kokeilemaan ja kun ei omaa paahtokokemusta ole.

Tietääkö kukaan esim. Italiasta mitään vastaavaa paikkaa josta saisi laadukasta tavaraa?
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #254 : Helmikuu 13, 2009, 07:55:44 ap »

Toba sulawesi blend on yleensä aika tummaa. Parhaan vastauksen saa tietysti mieheltä itseltään, eli kysy Steveltä mikä papu toimii parhaiten tummaksi paahdettuna tai minkä hän yleensä paahtaa tummaksi ja tilaa sitä.
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e